Přejít na obsah

Kódování Kamiq

ixby

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...
V 2. 5. 2025 na 22:25, Deliberator napsal:

Panove precetl jsem forum (i Scala) a pokud spravne chapu, v zasade pokud ma Kamiq uz faceliftovy volant, tak start stop deaktivovat (mozna krom ferdy) nelze. Chapu prosim spravne? Diky

No já uz 5 let mám dopojený kabel "Power managementu" na baterce a baterka je stále plně funkční... jen se na displeji zobrazí zavada start stop systemu a ani ve Škodovce (při serviskách) to vůbec neřešili 👍

Oni ostatně při posledni servisce neřešili ani to že by měli vyměnit svíčky (vyměnili jen jednu) a mě pak po pul roce co je údajně vyměnili  padlo auto do nouzaku... tak zajedu do servisu napíchnu auto na diagnostiku a ejhle svíčka v čudu.... Tak jsem je nechal vyměnit všechny tři....

autosvícky_kamiq.jpg

Editováno: , autor: dalik73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove mam dve otazky.

prvni, zda je nejaka moznost bud trvale vypnout ci si pamatovat volbu zapnuti lane assistu. Postupoval jsem podle navodu zde, nicmene takovou moznost v Long Codingu vubec nemam. Tak jsem to zkusil aplikaci co coding vyplni sama na ObdEleven, ale taky bez uspechu. 
docetl jsem se, ze pokud je lane assist v aute nedokodovavan, ale od vyroby, tak jeho vypnuti nelze(nebo lze nejak jinak)... ma nekdo nejaky napad?

druha otazka je asistent privesu. Je normalni ze ho auto ma, i kdyz nema tazne?

Odkaz ke komentáři

Já (2020), jsem si nechal line assist otočit, zapnu si ho sám dle potřeby. Byla ještě volba, že si bude pamatovat poslední nastavení zapnuto/vypnuto. Dělal mi to kamarád, ale jak? 🙂 Vím jen, že to trvalo pár vteřin.

Editováno: , autor: Dodi 15
.
Odkaz ke komentáři

@Dodi 15 jo, pokud by ten navod fungoval, tak by to asi slo. Predpokladam ze modelovy rok je 2021, uz mi nejde vypnout startstop zmenou napeti a mam faceliftovany volant s chromovymi valeckovymi ovladaci... auto je prodano 11/2020.

@richi661 je to auto z operativniho leasingu a vybava je zvlastni. Nema to asistent unavy za 5korun, ale ma to sklapeci a stmivaci zrcatka. Jinak asistenti vsechni. Svetla nejvyssi predek zadek.   
Nicmene mi nejde nakodovat silnejsi XDS (bere to jenom nejslabsi), vrta mi hlavou asistent privesu no a trvale vypnuti ci pamatovani si posledni polohy lane assist. 

co mi u kodovani jeste nejde do hlavy (a chci vyloucit mechanickou zavadu tlacitka) je aktivace Travel Assist. Na Superbu jsem to na volantu zmackl, a auto se stalo "autonomni". Celkem fajn na dalnici. Tady to tlacitko neudela nic. Je pravda, ze jsem cosi kodoval a mozna rozkodoval, nicmene JEDNOU to Travel Assist spustilo. Ze sto zmacknuti jednou. Jinak to nedela nic. Musi byt neco splneno aby to slo? Rychlost byla od 40 do 100. 

Odkaz ke komentáři

@richi661
Nevim zda tim neplevelime vlakno? 
Kdyby ano, mohu poprosit admina o presun do tematu meho bileho kamiqa prosim?

volant ma klasicky faceliftovsky kompletni osazeni tlacitek, jak jej znam z FL Superba. Videl jsem volant i bez vyhrevu a bez travel assistu, tam bylo jedno tlacitko na kazde strane prazdne. 

Nicmene abych se vratil ke kodovani TA, je potreba neco splnit aby se na kamiqu aktivoval po stisku tlacitka? Jde mi o to, zda nemuze byt vadne tlacitko, kdyz mi to z 99x zafungovalo jednou. 

IMG_9556.jpeg

IMG_9563.jpeg

IMG_9536.jpeg

Editováno: , autor: Deliberator
Odkaz ke komentáři

@Petr Svetr no auto bylo leasingovky na operak, jeden najemce. Nadnarodni lekarska firma. Ze by tam pipina menila volant se mi verit nechce.

otazka je od jakeho data mohl mit Kamiq TravelAssist. Potazmo jak to overit v kodovani, ze tam je.

Dokazal bych si predstavit vymenu volantu kvuli znamemu problemu kdy furt rval chybove hlasky. Ale ze by tam dali blby pocet tlacitek po vymene se mi nezda a po vyjeti servisnich zaznamu o tom neni ani zminka.

Odkaz ke komentáři

Zkusil bych se podívat do:

Control Unit A5 Driver Assistance

long coding: point of intervention -> (old - late) (new  - early setting over menu)
long coding: Hc variante -> (old - variante 0) (new - variante 2)

Variante 0: Lane Assist from 60km/h
    Variante 1: Lane Assist from 0km/h as Traffic Assist with active ACC
    Variante 2: Travel Assist with adaptive control only with active Travel Assist (swap)

https://forum.obdeleven.com/thread/16524/travel-assist-pacc?page=2

Odkaz ke komentáři

Tak dnes bylo auto v autorizaku, podle kodu vybavy tam zadny travel asist neni. Ale vymena volantu tam taky nebyla. Servisak rikal, ze je klidne mozne, ze tim, ze to je covidove auto tam dali proste tlacitka jaka meli, nebo ze se k vyhrivanemu volantu davalo i to tlacitko s TA... asi to zustane zahadou.

Je teda mozne ho na to tlacitko nakodovat...? Tusi nekdo?😇

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...