luke95 Vloženo 16. Února Vloženo 16. Února No, já kolegovi normálně kodoval ve Fabii IV paměť LA a i kamiq 2022 jsem kodoval kameru a HBA a i jsem vypnul start stop a sfd jsem ani u jednoho neřešil. Jinak mám origo jak VCP, tak i VCDS. Citovat
ski1961 Vloženo 16. Února Vloženo 16. Února (editace) @luke95 protože dříve F4 ani kamiq neměly vůbec žádnou SFD ochranu, ale od MR2024 nasadila škodovka do F4, Kamiqa a Scaly rovnou tu vylepšenou SFD2. Editováno: 16. Února, autor: ski1961 1 Citovat
Deliberator Vloženo 2. Května Vloženo 2. Května Panove precetl jsem forum (i Scala) a pokud spravne chapu, v zasade pokud ma Kamiq uz faceliftovy volant, tak start stop deaktivovat (mozna krom ferdy) nelze. Chapu prosim spravne? Diky Citovat
Petr Svetr Vloženo 3. Května Vloženo 3. Května V podstatě nelze nic ani u Ferdy, bohužel... start stop ideálně přes bazmek z Ali, máme , super funguje... https://a.aliexpress.com/_EQ5NsMa Citovat
Deliberator Vloženo 3. Května Vloženo 3. Května @Petr Svetr bazmeg zname, objedname.... diky 1 Citovat
100Bubu Vloženo 4. Května Vloženo 4. Května ja som kupoval tento pre akože FL https://www.aliexpress.com/item/1005002826551352.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.181.11a11802E2MMRr Citovat
Petr Svetr Vloženo 4. Května Vloženo 4. Května No za trojnasobnou cenu, to stojí za to, když je funkčnost stále stejná... nemůžeš věřit všemu, co číňan napíše ... Citovat
Deliberator Vloženo 5. Května Vloženo 5. Května Panove stalo se nekomu u kodovani XDS, ze by mu to vzalo jenom nejslabsi (weak), ale medium a strong ne? Delal jsem to OBDeleven, aplikaci... Citovat
Škodov_KÁR Vloženo 7. Května Vloženo 7. Května V 3. 5. 2025 na 8:16, Petr Svetr napsal: V podstatě nelze nic ani u Ferdy, bohužel... start stop ideálně přes bazmek z Ali, máme , super funguje... https://a.aliexpress.com/_EQ5NsMa Prosím ťa, ako to funguje? Ako sa to inštaluje? Treba na to aj diagnostiku? Ďakujem Citovat
Petr Svetr Vloženo 7. Května Vloženo 7. Května všechno, na co se ptáš, je popsáno ve specifikaci toho bezmeku na Ali, takže si otevři ten můj odkaz nebo odkaz co dával 100Bubu a tam vše najdeš... ne, diagnostiku netřeba, jinak by to bylo k ničemu a šlo by o vyhozené peníze... Citovat
radek253 Vloženo 7. Května Vloženo 7. Května Mám to na Scale, dokonce k tomu dávají i malý plastový pajcr na vyloupnutí tlačítek - vyloupneš, odpojíš konektor z tlačítka , zapojíš bazmek mezi tlačítko a přívod k tlačítku a hotovo. Citovat
dalik73 Vloženo 9. Května Vloženo 9. Května (editace) V 2. 5. 2025 na 22:25, Deliberator napsal: Panove precetl jsem forum (i Scala) a pokud spravne chapu, v zasade pokud ma Kamiq uz faceliftovy volant, tak start stop deaktivovat (mozna krom ferdy) nelze. Chapu prosim spravne? Diky No já uz 5 let mám dopojený kabel "Power managementu" na baterce a baterka je stále plně funkční... jen se na displeji zobrazí zavada start stop systemu a ani ve Škodovce (při serviskách) to vůbec neřešili 👍 Oni ostatně při posledni servisce neřešili ani to že by měli vyměnit svíčky (vyměnili jen jednu) a mě pak po pul roce co je údajně vyměnili padlo auto do nouzaku... tak zajedu do servisu napíchnu auto na diagnostiku a ejhle svíčka v čudu.... Tak jsem je nechal vyměnit všechny tři.... Editováno: 9. Května, autor: dalik73 Citovat
Deliberator Vloženo 13. Května Vloženo 13. Května Panove mam dve otazky. prvni, zda je nejaka moznost bud trvale vypnout ci si pamatovat volbu zapnuti lane assistu. Postupoval jsem podle navodu zde, nicmene takovou moznost v Long Codingu vubec nemam. Tak jsem to zkusil aplikaci co coding vyplni sama na ObdEleven, ale taky bez uspechu. docetl jsem se, ze pokud je lane assist v aute nedokodovavan, ale od vyroby, tak jeho vypnuti nelze(nebo lze nejak jinak)... ma nekdo nejaky napad? druha otazka je asistent privesu. Je normalni ze ho auto ma, i kdyz nema tazne? Citovat
Dodi 15 Vloženo 13. Května Vloženo 13. Května (editace) Já (2020), jsem si nechal line assist otočit, zapnu si ho sám dle potřeby. Byla ještě volba, že si bude pamatovat poslední nastavení zapnuto/vypnuto. Dělal mi to kamarád, ale jak? 🙂 Vím jen, že to trvalo pár vteřin. Editováno: 13. Května, autor: Dodi 15 . Citovat
richi661 Vloženo 13. Května Vloženo 13. Května @Deliberator jaký máš MR? Já na MR 2021 taky mám otočeno. Zapínám si ho také sám. Dělal jsem to podle návodu z kódování zde z fóra. Je divné, že je na voze asistent přívěsu, když nemá tažné. Leda by tam mohla být příprava pro tažné. Citovat
Deliberator Vloženo 14. Května Vloženo 14. Května @Dodi 15 jo, pokud by ten navod fungoval, tak by to asi slo. Predpokladam ze modelovy rok je 2021, uz mi nejde vypnout startstop zmenou napeti a mam faceliftovany volant s chromovymi valeckovymi ovladaci... auto je prodano 11/2020. @richi661 je to auto z operativniho leasingu a vybava je zvlastni. Nema to asistent unavy za 5korun, ale ma to sklapeci a stmivaci zrcatka. Jinak asistenti vsechni. Svetla nejvyssi predek zadek. Nicmene mi nejde nakodovat silnejsi XDS (bere to jenom nejslabsi), vrta mi hlavou asistent privesu no a trvale vypnuti ci pamatovani si posledni polohy lane assist. co mi u kodovani jeste nejde do hlavy (a chci vyloucit mechanickou zavadu tlacitka) je aktivace Travel Assist. Na Superbu jsem to na volantu zmackl, a auto se stalo "autonomni". Celkem fajn na dalnici. Tady to tlacitko neudela nic. Je pravda, ze jsem cosi kodoval a mozna rozkodoval, nicmene JEDNOU to Travel Assist spustilo. Ze sto zmacknuti jednou. Jinak to nedela nic. Musi byt neco splneno aby to slo? Rychlost byla od 40 do 100. Citovat
richi661 Vloženo 14. Května Vloženo 14. Května @Deliberator je divné, že na voze 11/2020 máš Travel Assist na volantu. Já mám MR 6/2021 těsně před změnou MR a volant má vpravo funkční pouze 3 tlačítka. Čtyř tlačítkový se snad dával až od MR 2022. 1 Citovat
Deliberator Vloženo 15. Května Vloženo 15. Května (editace) @richi661 Nevim zda tim neplevelime vlakno? Kdyby ano, mohu poprosit admina o presun do tematu meho bileho kamiqa prosim? volant ma klasicky faceliftovsky kompletni osazeni tlacitek, jak jej znam z FL Superba. Videl jsem volant i bez vyhrevu a bez travel assistu, tam bylo jedno tlacitko na kazde strane prazdne. Nicmene abych se vratil ke kodovani TA, je potreba neco splnit aby se na kamiqu aktivoval po stisku tlacitka? Jde mi o to, zda nemuze byt vadne tlacitko, kdyz mi to z 99x zafungovalo jednou. Editováno: 15. Května, autor: Deliberator Citovat
Petr Svetr Vloženo 15. Května Vloženo 15. Května to asi nebude orig. volant, jednak se tento dává jen na MC a mimo jsme měli právě před FL Kamiqa MC, poslední modelovýrok před FL a měl tam vpravo nahoře záslepku Citovat
Deliberator Vloženo 15. Května Vloženo 15. Května @Petr Svetr no auto bylo leasingovky na operak, jeden najemce. Nadnarodni lekarska firma. Ze by tam pipina menila volant se mi verit nechce. otazka je od jakeho data mohl mit Kamiq TravelAssist. Potazmo jak to overit v kodovani, ze tam je. Dokazal bych si predstavit vymenu volantu kvuli znamemu problemu kdy furt rval chybove hlasky. Ale ze by tam dali blby pocet tlacitek po vymene se mi nezda a po vyjeti servisnich zaznamu o tom neni ani zminka. Citovat
Martab Vloženo 15. Května Vloženo 15. Května Zkusil bych se podívat do: Control Unit A5 Driver Assistance long coding: point of intervention -> (old - late) (new - early setting over menu) long coding: Hc variante -> (old - variante 0) (new - variante 2) Variante 0: Lane Assist from 60km/h Variante 1: Lane Assist from 0km/h as Traffic Assist with active ACC Variante 2: Travel Assist with adaptive control only with active Travel Assist (swap) https://forum.obdeleven.com/thread/16524/travel-assist-pacc?page=2 Citovat
richi661 Vloženo 15. Května Vloženo 15. Května @Deliberator jak píše @Petr Svetr vypadá to na neorigo volant. Pokud si ze stránek Škoda Auto stáhneš manuál k autu podle data výroby, tak se o funkci Travel Assistu píše až v návodu od 6/2021. Do té doby v návodu nic není. Takže montáž asi od MR 2022. Citovat
Deliberator Vloženo 15. Května Vloženo 15. Května @richi661 v utery to jde do autorizaku kvuli priserne rezonanci nekde v palubce, tak se zeptam i na toto, co to je nebo neni.. a dam vedet. Je to jakesi zapeklite. @Martab o vikendu na to kouknu. Dekuju. Citovat
Deliberator Vloženo 21. Května Vloženo 21. Května Tak dnes bylo auto v autorizaku, podle kodu vybavy tam zadny travel asist neni. Ale vymena volantu tam taky nebyla. Servisak rikal, ze je klidne mozne, ze tim, ze to je covidove auto tam dali proste tlacitka jaka meli, nebo ze se k vyhrivanemu volantu davalo i to tlacitko s TA... asi to zustane zahadou. Je teda mozne ho na to tlacitko nakodovat...? Tusi nekdo?😇 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.