Smejky Vloženo 9. Březen 2020 Sdílet Vloženo 9. Březen 2020 Dobrý den, má Fabia 3 MPI 1.0 44KW 2015 88tkm, dnes ráno odmítá nastartovat, včera večer normální jízda domů, auto odstaveno, dnes po otevření dveří je slyšet čerpadlo, po otočení klíčku na pozici 1 se rozsvítí kontrolky, jak mají, po přepnutí do polohy dva se startér točí, ale motor nechytne. Žádné kontrolky chybové nesvítí, diagnostika bez záznamů (klasika z Číny). Z výfuku jde cítit benzín, takže ventily OK, již nestartuji, abych předešel odkouření katalyzátoru. Pojistky vypadají OK, kabely neporušené, startér točí, baterie na 70% a točí. Netušíte problém? Samozřejmě bude následovat odtah do Škoda servisu. Děkuji za reakce. P.S. ještě jsem si všiml zajímavého úkazu, pokud při startování pustím klíček do polohy jedna, startér dále točí a je nutné posunout pozici na nulu, nikdy jsem se s tím nesetkal... VŠ P.S. 2 takže hallův snímač, pravděpodobně ne snímač vačky, ale klikové hřídele, přístup na pikachu, takže servis ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. Březen 2020 Sdílet Vloženo 10. Březen 2020 před 10 hodinami, Smejky napsal: P.S. ještě jsem si všiml zajímavého úkazu, pokud při startování pustím klíček do polohy jedna, startér dále točí a je nutné posunout pozici na nulu, nikdy jsem se s tím nesetkal... Toto je u koncernových aut se StartStopem běžné, normálně stačí jen "klepnout" klíčem do 2. polohy a auto již samo nastartuje (není třeba klíč v druhé poloze držet jako u starších aut). Přeji ať je auto co nejdříve opět opraveno, dej pak kdyžtak vědět co tomu bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smejky Vloženo 14. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Dnes po oznámení vládou ČR jak i servisy jsou na 14 KO, jsem byl spokojený s tím, že jsem u svého i30 FB style 1.4 T-GDi stihl garančku :-). Leč to neřešilo fábku, tudíž jsem auto napíchl na diagnostiku a opět bez záznamu chyby u motoru, Kontrola pojistek též nic nevyřešila. Pak jsem si všiml, že celý box se vzduchovým filtrem není správně nasazený na škrtící klapku a pravděpodobně docházelo k falešnému přisávání vzduchu. Nasadil jsem ho správně, prohlédl a vyčistil všechny svíčky, které byly po marných pokusech mokré, tudíž dle mého soudu došlo k uchlastání motoru. Po vyčištění toblaflo na poprvé a cca 20 sekund vycházel z výfuku ukrutný smrad a oblaky kouře. Po té se vše srovnalo do normálu, auto projeto, tah OK, údaje z VAGu v normálu. Problém vyřešen. To: Martab - opravdu stačí dát klíček jen na pozici dva a pustit, ono to startuje dále :-). Díky za vysvětlení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. Březen 2020 Sdílet Vloženo 14. Březen 2020 Tak bezva, snad to přechlástání přežil kat. S tím boxem manipuloval kdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Smejky Vloženo 15. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 15. Březen 2020 Hodnoty z lambd resp. za katlem jsou v normě, tak uvidíme, co emise na STK příští rok. S boxem nemohl kromě servisu Škoda a mé osoby manipulovat nikdo jiný, tedy pokud vyloučím různou zvěř :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 15. Březen 2020 Sdílet Vloženo 15. Březen 2020 Super že už to zase startuje, takovéto "chyby" jsou nejhorší, když to nic nehlásí a musí se spoléhat na zkušenosti. Hlavně že už zase jezdíte [emoji106] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 14. Únor 2024 Sdílet Vloženo 14. Únor 2024 @Smejky měnil jsi nakonec ty nebo servis ten hallův snímač? Nebo proběhlo jen čištění svíček a chytlo to. Jelikož je to už déle, co následné emise? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.