Přejít na obsah

Motor točí, ale nechytne


Smejky

Doporučené příspěvky

Dobrý den, má Fabia 3 MPI 1.0 44KW 2015 88tkm, dnes ráno odmítá nastartovat, včera večer normální jízda domů, auto odstaveno, dnes po otevření dveří je slyšet čerpadlo, po otočení klíčku na pozici 1 se rozsvítí kontrolky, jak mají, po přepnutí do polohy dva se startér točí, ale motor nechytne. Žádné kontrolky chybové nesvítí, diagnostika bez záznamů (klasika z Číny). Z výfuku jde cítit benzín, takže ventily OK, již nestartuji, abych předešel odkouření katalyzátoru. Pojistky vypadají OK, kabely neporušené, startér točí, baterie na 70% a točí. Netušíte problém? Samozřejmě bude následovat odtah do Škoda servisu.

 

Děkuji za reakce.

P.S. ještě jsem si všiml zajímavého úkazu, pokud při startování pustím klíček do polohy jedna, startér dále točí a je nutné posunout pozici na nulu, nikdy jsem se s tím nesetkal...

 

 

P.S. 2 takže hallův snímač, pravděpodobně ne snímač vačky, ale klikové hřídele, přístup na pikachu, takže servis ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Smejky napsal:

P.S. ještě jsem si všiml zajímavého úkazu, pokud při startování pustím klíček do polohy jedna, startér dále točí a je nutné posunout pozici na nulu, nikdy jsem se s tím nesetkal...

Toto je u koncernových aut se StartStopem běžné, normálně stačí jen "klepnout" klíčem do 2. polohy a auto již samo nastartuje (není třeba klíč v druhé poloze držet jako u starších aut).

Přeji ať je auto co nejdříve opět opraveno, dej pak kdyžtak vědět co tomu bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes po oznámení vládou ČR jak i servisy jsou na 14 KO, jsem byl spokojený s tím, že jsem u svého i30 FB style 1.4 T-GDi stihl garančku :-). Leč to neřešilo fábku, tudíž jsem auto napíchl na diagnostiku a opět bez záznamu chyby u motoru, Kontrola pojistek též nic nevyřešila. Pak jsem si všiml, že celý box se vzduchovým filtrem není správně nasazený na škrtící klapku a pravděpodobně docházelo k falešnému přisávání vzduchu. Nasadil jsem ho správně, prohlédl a vyčistil všechny svíčky, které byly po marných pokusech mokré, tudíž dle mého soudu došlo k uchlastání motoru. Po vyčištění toblaflo na poprvé a cca 20 sekund vycházel z výfuku ukrutný smrad a oblaky kouře. Po té se vše srovnalo do normálu, auto projeto, tah OK, údaje z VAGu v normálu. Problém vyřešen.

 

To: Martab - opravdu stačí dát klíček jen na pozici dva a pustit, ono to startuje dále :-). Díky za vysvětlení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Smejky změnil název na Motor točí, ale nechytne - VYŘEŠENO
  • Smejky změnil název na Motor točí, ale nechytne-vyřešeno
  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...