Publikováno Květen 25, 20205 r Zdravím všechny, Potřeboval bych se informovat, mám 3 octavii combi 2,0TDI 110 Kw rok 2013. Objednával jsem kola z internetu a volal mi pán, že kola co jsem si vybral je blbost (jelikož obsahují RFT (Run-Flat)) Má octavie neobsahuje rezervní kolo, proto volím kolo s RFT. Můj celkový dotaz zní. Můžu na svojí octavii dát gumy s Run-flatem ? Děkuji všem za jakoukoliv odpověď..
Květen 25, 20205 r Myslím, že není důvod mít obavy ji tam dát. Je to guma jako každá jiná jen má zesílené bočnice. Osobně bych je nechtěl, protože při defektu ji už většina servisů odmítá zalepit z důvodu bezpečnosti a tak jste nucen koupit novou pneu (zkušenost). Docela to leze do peněz. To už je lepší koupit pneu se Selfseal, tam menší defekt ani nepoznáte Upraveno Květen 25, 20205 r od l79
Květen 26, 20205 r Runflaty jsou tvrdší - méně komfortní, jako "bonus". A jestli se nepletu, měl by být na ráfku gumový prstenec, aby pomohl váhu unést, což tam stejně nemáš.
Květen 26, 20205 r Na ráfku žádný gumový prstenec není,ale je tam prstenec kovový jako u každých jen je trošku jiný a ráfky jsou pevnostně jiné. Nicméně na nouzové dojetí by to asi stačilo,ale.....osobně bych koupil rezervu,než flaty.Octávka kufr na to má,narozdíl od jiných aut,kde nejde dát ani dojezdovou rezervu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.