RDMBR Vloženo 4. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 (editace) Jen pro zajímavost kolik máte na tomto motoru spotřebu? Mě to zatím vychází, že za 3844 km sem vypálil 252,89 L benzinu, takže 6,57 L/100. Škoda Connect ukazuje 6,6 tak je to docela přesné. Jinak mám docela těžkou nohu, rád si většinou zablbnu, takže to je brzda-plyn😅 Editováno: 5. Listopad 2020, autor: RDMBR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
langusta Vloženo 4. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 5642 km 6,0l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 4. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 @langusta tipuju že asi jezdíš spíš delší trasy ni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
langusta Vloženo 4. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 Na zajetí delší trasy, teď tak 30 km denně. Manželka s autem jezdí do práce a já to občas projedu, abych vyhnal pavouky 🤣 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 4. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 (editace) já jezdím do práce 800 metrů 😅+ město cca do 10km...jinak o volných dnech tak po 50 km trasy Editováno: 4. Listopad 2020, autor: RDMBR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
salascz Vloženo 4. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 Taky mi údaje v Connect aplikaci sedí na reálnou spotřebu (liší se mi o 0,1l). Na posledních 1400km ukazuje Connect 6,3l (auto má aktuálně najeto cca 3600km). Nejméně 2/3 z toho je z dálnice, kde se mi daří jezdit za 6l (mírně nad rychlostní limit i s naloženým autem). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 Ahoj, Dlouhodobá cca 6.1. Teď jsem jezdil přes celou Prahu sem a tam po okruhu nebo tunelama a spotřeba ~5.5 litru. Ve městě jezdím podle limitů + 4, mimo město “na malý body” = okresky do 110 a dálnice do 150 když je prázdno. Cesty mix, většina delší než 20 km a spíš jedu na pohodu, žádná brzda plyn a nechávám brzdit motor nebo plachtim :)). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jírasíra Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 Ahoj,tak nevím ale mám najeto bezmála 3000km a dlouhodobou spotřebu mi ukazuje 5,3 a sedí to podle tankování. motor nepodtáčím a na rady řazení taky nereaguji. Je pravda že jezdím trasy z 90% 50km na 2a3jkových silnicích. Jedu do práce 50km rozdíl 300m.n.m a zpět.I když se s tím do kopce nemažu tak se na 6l/100 nedostanu. Nejezdím teda brzda plyn ale koho dojedu tak předjedu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 @JírasíraMě to kazí ta dálnice ;) jinak bych měl čísla jak Ty ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 12. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 Kdyz se clovek snazi a nejezdi jak hovado tak to leze dolu😄 Jinak sloupce vedle jsou 6,9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseamigo Vloženo 12. Duben 2021 Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 potvrzuji, když jede člověk normálně, tedy tak nějak podle předpisů a případně lehce defenzivně (ale jen tak aby nanasral ty za sebou), tak se dá jezdit pod 6 Největší problém je prostě ta pravá noha, no... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 12. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 12. Duben 2021 @Joseamigo potvrzuji😆 Neni to potom takove vzruso kdyz clovek moc nepredjizdi atd😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gater Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 Na necelých 15 tis. Km dnes dolito 3/4 litru oleje. Žere to olej jak starej děravej friťák 👎 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseamigo Vloženo 2. Červen 2021 Sdílet Vloženo 2. Červen 2021 a ve škodovce ti řeknou, že i litr na 1000km (na 1000, né na 10000) je cajk... bambulové... ale esi je to nový a sedá si to, tak to asi trochu toho oleje zkraje požere,.. já doléval cca 0,5l po 9000km u OIII 1.5TSI Mám ale pocit že nám admin vynadá, bo tohle téma je hádám o spotřebě beznínu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gater Vloženo 2. Červen 2021 Sdílet Vloženo 2. Červen 2021 Spotřeba benzínu je OK. Dá se jezdit i do 5 l/100 km. Je to podobné jako některé diesely. Jinak normovaná spotřeba eleje u 1.5TSI je údajně až 0.75l/1000 km. S tím ať jdou do..... Jinak O4 je první auto, do kterého musím mezi servisními intervaly dolévat olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelInsi Vloženo 2. Červen 2021 Sdílet Vloženo 2. Červen 2021 @Gater, ale to není problém tvojí konkrétní O4, to žere ale každá Škodovka už od MB1000 (no snad kromě Enyaqa, i když kdo ví). Koncernové motory zřejmě používají stejnou techniku jako ta MB :) Jezdil jsem Superba 2.0TDI ca 10000km a 2 litry. Zase to má tu výhodu, že když měníš olej podle intervalu tak už jsi mezitím ten olej vlastně dolitím již jednou vyměnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červen 2021 Sdílet Vloženo 3. Červen 2021 Věnujte se spotřebě benzínu. Olej sem netahejte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gater Vloženo 4. Červen 2021 Sdílet Vloženo 4. Červen 2021 Tak jo, dlouhodobou spotřebu N95 mám 5.5l/ 100km. Na dálnici při rychlosti 100km/h není problém se držet do 4l/100km. S dieselem 1,5l jsem měl spotřebu o cca 0,2l nižší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlesZlam Vloženo 15. Červen 2021 Sdílet Vloženo 15. Červen 2021 Zdravím, prosím nevíte někdo odkaz na solidní srovnání Š-Octavia motorizace CNG + IV + Diesel ... chtěl bych se kouknout globálně na pořízení, roční náklady na servis, spotřebu atd. ... děkuji Aleš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lesss Vloženo 28. Červen 2021 Sdílet Vloženo 28. Červen 2021 Zdravim, mam O4 s 1,5 TSI od minuleho tydne a spotreba se pohybuje uplne jinde. Jezdim denne cca 20 km do prace a zpet (cast okresky, cast dalnice) a abych se dostal pod 8l, tak musim jet jako snek. Kdyz jedu svizneji, tak jde spotreba k 9l. Zralo vam to taky tolik, kdyz to bylo syrovy? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseamigo Vloženo 28. Červen 2021 Sdílet Vloženo 28. Červen 2021 me jo, ale ja mam dost tezkou pravou nohu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 4. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2021 Tak už mám přes 12000 km a dlouhodobá se mi ustálila na 5,8 jinak pořád platí co sem psal výše: já jezdím do práce 800 metrů 😅+ město cca do 10km...jinak o volných dnech tak po 50 km trasy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wdog Vloženo 9. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2021 V 15. 6. 2021 na 13:34, AlesZlam napsal: Zdravím, prosím nevíte někdo odkaz na solidní srovnání Š-Octavia motorizace CNG + IV + Diesel ... chtěl bych se kouknout globálně na pořízení, roční náklady na servis, spotřebu atd. ... děkuji Aleš Odkaz ti sice nedám, ale počítal jsem pro firemní účely celkové náklady (pořízení, provoz, paliva) pro OCT4 a motory 2.0D slabší, CNG, a plug-in hybrid 1.5, roční nájezd 20 tis. km a pořízení na operativní leasing. Zhruba stejné Kč náklady na 1km vyšly u 2.0D a hybridu, o několik desetihaléřů na km byla levnější CNG verze. U CNG jsem počítal nájezd 85% na plyn (to je vždy zhruba plná CNG nádrž a pak 100km na benzín), u hybridu to bylo 50% nájezdu na levnou elektřinu, což je ale v praxi dosažitelné jen při určitém způsobu použití. Čísla bohužel nemohu poskytnout. Protože ta úspora u CNG je v řádu jen několik tis. Kč za rok, řekl bych, že pro daný nájezd a způsob pořízení jsou celkové náklady na km zcela srovnatelné a rozhodovat by tedy měl způsob provozu. Delší trasy (dálnice) => diesel, město (ideálně vlastní dům) => hybrid, bydliště či pracoviště poblíž CNG stanice => CNG. Ale CNG pohon dost diskvalifikuje ta malá benzínová nádrž. Hodně to snížilo praktickou použitelnost auta. Jedině snad cestovatelské řešení "ála žigul", tedy kanistr s 20 ltr. benzínu do kufru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 10. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2021 To by šlo👌🏼 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury1104 Vloženo 20. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2021 No není zlá….🤔 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.