fabia 1.2htp jezdec Vloženo 1. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2020 Zdravím borci, Tak mám tu další věcičku, kterou se mi nedaří odhalit. Stále a stále bliká kontrolka (!) a 3x pípnutí na počátku. (pouze při jízdě) nikoli při startu a stání. Už jsem zkoušel všechno. Nicméně jsem narazil na problém, že s touto kontrolkou a pípáním se objeví i svítící zadní led světlo ale jen 3 ledky. Je tu někdo kdo řešil obdobný problém ? Nebo dal radu na co se zaměřit/hledat nyní ? Dost mě to otravuje, nehledě na to, auta se zamnou bojí jezdit :D Když sešlápnu brzdu tak ledka vzadu svítí normálně kompletně. Také sem si všiml, že to svítí pouze když na zapnuté žhavení nebo nastartováno. Jakmile mám vypnuté zapalování a mám třeba jen trojhuhelnik a parkovačky tak to nesvítí. Dotaz zní, jak a co hledat za závadu, aby to přestalo svítit a fungovalo to normálně pouze při brzdě ? Díky za reakce, už jsem fakt na nervy z toho :) (Foto 1 žhavení) ///(Foto 2 žhavení off) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2020 Jaká kontrolka? Jaké žhavení, když máš HTP? Nebo je to snad jiné auto? Vyjadřuj se přesně, když chceš od někoho poradit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia 1.2htp jezdec Vloženo 1. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2020 Zkrátka poloha klíče 1 (žhavení) to jsem myslel. Kontrolka brzd (!) 3x pípnutí (pouze při rozjedu. Poté celou jízdu pouze blikání. I když je ruční brzda dole nahoře, bliká stále. Bez reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Ohledně toho pipání a svítící kontrolky brzdy za jízdy - auto si myslí že má zatáhnutou ruční brzdu - zkontroluj spínač ruční brzdy. U brzdového světla bych zkontroloval ukostření, kabeláž v průchodce dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia 1.2htp jezdec Vloženo 2. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Tak čidlo ruční brzdy je ok :( zkoušel sem pomocí drátku, a stejný problém. Zkoušel sem i bez čidla. Stejné. Na to brzdové, ok zkusím rozebrat 5 dveře a omrknout to. Díky moc :) Dám vědět co jsem zjistil a jestli to bylo kabeláží. ( Dotaz hledat ten problém v zadních dveřích ? nebo kudy to ještě jde ? kabeláž myslím) Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Často se lámou ve všech průchodkách dveří, kvůli otvírání-zavírání. Takže nejdřív zkontroluj kabeláž právě v té průchodce 5. dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Pokud je čidlo ruční brzdy OK, pak mě napadá čidlo od množství brzdové kapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia 1.2htp jezdec Vloženo 2. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Ano ano čidlo ruční brzdy je ok. S jistotou sem zkoušel ještě jiné. A problém zůstává. To čidlo brzdovky už sem taky někde četl, ale ještě sem ho neokoukával. všiml sem si avšak, že je součástí nádobky ? Nebo se pletu ? Podle mě jestli jsem dobře koukal jediné co zmůžu je vyndat kabel prostříknout a vrátit. :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia 1.2htp jezdec Vloženo 2. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 Mambo díky !!!! Tím začnu, každopádně je to dost divné, nějak sem se s tímto ještě nesetkal u žádného auta. Navíc blikající kontrolka brzd současně s tím svícením jen na 3 led. No divné. :(ˇMoc si rady nevím. Ale v servise mi řekli, že jen podívat se na to, a hledat závadu okolo 2000 :( To mi přijde šílené. Takový divný servis, ale za v ýměnu vlnovce si řekli 1500 což je prej dobré. Tak nevím co jak jim věřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 2. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 před 42 minutami, fabia 1.2htp jezdec napsal: To čidlo brzdovky už sem taky někde četl, ale ještě sem ho neokoukával. všiml sem si avšak, že je součástí nádobky ? Nebo se pletu ? Podle mě jestli jsem dobře koukal jediné co zmůžu je vyndat kabel prostříknout a vrátit. Skus vytáhnout konektor a dát tam propoj z drátku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia 1.2htp jezdec Vloženo 2. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 zkusím, stejný princip jak u čidla ručky ? Spojit kabely v konektoru přes drátek, nastartovat udělat pár metrů okruh ? zkusím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabia 1.2htp jezdec Vloženo 2. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2020 k neuvěření jak je chyba jednoduchá a vyřešená. Po spolupráci druhé osoby bylo zjištěno, že nesvítí jedna žárovka v brzdovém světle, a proto dělalo kraviny to ledkové světlo horní. Šílený. Výměna žárovky za minutu a 10 sec. a závada vyřešena. Funguje normálně tak jak má. Díky všem za pomoc, a já jsem rád že sem se nepustil do rozebírání zadních dveří. Téma lze zamknout. Díky moc všem. Tak už jen ta kontrolka brzd :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.