Publikováno Prosinec 23, 20204 r Zdravím nemá tady někdo prosím návod nebo radu jak u S3 vyměnit silentbloky stabilizátoru děkuju za každou radu
Prosinec 23, 20204 r Na stabilizátorech jsou nějaké silentbloky?? Stabilizátory (přední i zadní) jsou uložené v gumových pouzdrech ne?
Prosinec 24, 20204 r Autor Ano ty gumové pouzdra (silentbloky) bych potřeboval vyměnit. Jsou vlastně mezi dvěma kusy železa a nevím jestli jsou rozevřít nebo jak to vyměnit.
Prosinec 24, 20204 r stáhni si tady v sekci superb III - ostatní - dílenskou příručku a tam se vše dočteš. Na vytažení stabilizátoru je potřeba spousta práce a na výměnu tam určitě není moc místa. Bude to fajne prácička.
Prosinec 27, 20204 r A není stabilizátor jeden celý kus včetně pouzder? Mám dojem, že jsou na něm nasazená ještě před zohýbáním do požadovaného tvaru -> tj. samostatně nevyměnitelné.
Prosinec 28, 20204 r Toť otázka, já jsem viděl náhradní pouzdra vždy z jedné strany "rozřezané", takže šly vždy nasadit bez navlékání.
Prosinec 30, 20204 r Autor Právě že náhradní gumová pouzdra mám chci tam dát strongflexy ale nijak se nemůžu nikde dohledat jak demontovat ty z auta a celá stabilizační tyč se mě moc vytahovat nechce.
Prosinec 30, 20204 r No treba u rapida se odsroubovali myslim jen dva srouby na kazdym pouzdru pres gumu byla jen takova kovova objimka ale co vim tak na jedny strane byl hur pristu. A tady to bude uchyceny stejne jen nevim jak je to s pristupem
Prosinec 30, 20204 r Až to se ti povede vyměniť, tak hoď prosím nějáké info o tom jak moc se auto změnilo, já jsem taky přemýšlel nad powerflexama. Nejdříve jen stabilizátor ale nejradši bych si vyzkoušel i silentbloky ramen.
Leden 2, 20214 r Autor Jakmile zjistím jak to vyměnit dám vědět. A u Superba to není jak u ostatních tady ty gumy drží dva železné kouksy a nejdou od sebe oddělat takže tyčka dolů to vypadá.
Leden 8, 20214 r Taky jsem toto řešil, jak vyměnit gumové pouzdra na stabilizátoru,protože něco vrzalo na nápravě. Nakonec jsem vrzání odstranil výměnou silentbloku (puku) na spodním rameni. Ale k tomu stabilizátoru ,je totiž potřeba povolit nebo sundat celou nápravu a poté vymontovat celý stabilizátor. Pouzdra jsou na obou stranách zanýtovaná objímkou. Měl jsem už také gumy koupené ,že je vyměním, tak jsem nýty odvrtal. Bohužel gumy měly jiný tvar než origo, tak jsem to zase vše dal zpátky ,protože ty pouzdra nakonec nevypadaly tak špatně jak jsem původně myslel.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.