Publikováno Leden 23, 20214 r Zdravím, možná blbý dotaz, ale je nějaká finta, jak rozpoznat, jestli kolo bylo vpředu nebo vzadu? Vzorek je cca stejný, najeto zhruba 10tis., a samozřejmě jsem si nepoznačil při sundání přední a zadní kolo. Jde o to, že chci po zimě dát prohodit kola v rámci jedné strany auta, ale nedokážu teď rozpoznat, jaké v létě bylo vepředu a jaké vzadu, protože jsou umyté. Díky za tipy 🙂
Leden 23, 20214 r Autor Díky moc, nicméně nejsem úplně technicky zdatný, šlo by to nějak přiblížit? :-)
Leden 23, 20214 r V pneuservisu to poznaji. Kouknou a prohodi podle potreby. Navic to patri do Sekce Podvozek Upraveno Leden 23, 20214 r od epo
Leden 23, 20214 r Jestli máš vzadu bubny, bude zadní disk čistější. Přední budou černé... Ale i se zadníma kotoučema budou ty přední špinavější.
Leden 23, 20214 r pokud jsou přední i zadní stejně sjeté, tak bych se na to vykašlal a nazul je tak, jak by mi zrovna přišly pod ruku
Leden 23, 20214 r Autor Jasny panove, asi to nazuju tak jak to je, protoze vzorek je stejny, tlak v pneu je taky stejny protoze pri uskladneni na podzim jsem je nahustil...
Leden 23, 20214 r Tak to je marný, vzorně umyto a dohuštěno. A to já letos poprvé po desítkách let odbyl.
Leden 23, 20214 r Autor No ja mam nove auto od dubna takze po x letech uz asi taky vynecham. Nicmene ted poprve jsem tak dukladne umyl a vycistil ze uz nepoznam ktere bylo vpredu a vzadu, jen strany mam poznacene...
Leden 23, 20214 r Ja som mal predné pneu viac zjazdné. Hlavne stredy dezénu. Edit: tiež som preto uvažoval, že predné dám dozadu. Upraveno Leden 23, 20214 r od PS1984
Únor 3, 20214 r Pokud nejezdíš jako důchodce, tak přední mají víc opotřebované hrany dezénových bloků (otrhané a zakulacené). Zimáky jsou navíc na předku přes lamely ve směru záběru sjeté do pilky. Zadní jsou přes lamely rovné. Jestli nepoznáš rozdíl, tak se na to vyprdni a dej je tam, jak ti přijdou pod ruku ;-)
Únor 3, 20214 r V 23. 1. 2021 na 21:36, PS1984 napsal: Davam to na 2,5. všetky, či letné alebo zimné. Je to veľká chyba? Na vicku nadrze si najdes v tabulce spravny tlak, pokud se Ti pneu sjizdi uprostred, tak je to evidentne moc.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.