Roman.dj1 Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 Zdravím majitele Karoqů...:) Nesetkali jste se u svého Karoqa s drnčením palivového potrubí...? Je to vždy slyšet v garáži, když je ticho, otáčky kolem těch 850 ot/min...? Stejný problém se řeší i zde u Škoda Scala: https://forum.skodahome.cz/topic/149025-klepání-z-motorového-prostoru-při-volnoběhu/page/2/#comments Já bohužel musím říct, že servis "závadu" potvrdil, ale bohužel neodstranil...Škodovka prý nemá v papírech napsáno co s tím dělat... Zatím neznámá chyba. Jedná se o klepání palivového potrubí a vše rezonuje na stejné frekvenci jako palivový filtr (ta malá řerná krabička), pokud se na ní přiloží ruka, tak je to cítit, jak to rezonuje, přepouští.. nebo jak to napsat...:)) Z minuloti vím, že se podobná závada objevila i na Fabii I a byla na to dokonce i svolávací akce... A opatření bylo obalení palivových trubiček, hadiček takovým tím šedým pěnovým molitanem v místě jak potrubí vede vedle motoru do podvozku. Prý i samotný dodavatel potřubí říká, že hadičky nesmí být natvrdo spojené, opřené s karoserií, právě kvůli rezonanci... Tak, teď co s tím...:) Asi se do opravy pustím sám...:))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 .....tak zítra se na to v garáži zaměřím....zatím mě to nějak nepřišlo, tak to asi nebude nějak výrazný kravál!:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suchy 181 Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 (editace) U mňa to klepe tiež skúšal som to nejako odhlučnit ale bez úspechu.Bude to asi niekde vtom čiernom potruby ktoré vedie ponad koleso. Editováno: 11. Únor 2021, autor: Suchy 181 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orelm Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 Mohl byste toto drnceni nahrat na video? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suchy 181 Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 Ak zabalíme do handry tu čiernu krabičku v červenom krúžkov tak to už vo vnútri auta nepočuť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 @Suchy 181 Odzkoušeno, nebo teorie? Mně přijde, že v tom tlumiči to sice pulzuje, ale jako zdroj hluku v autě to nevnímám. Ještě si říkám, jestli to nemůže být pulzací v tom tunelu pod autem: Nebo jiný případ zde: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 11. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 V 10. 2. 2021 na 20:38, Houska #2 napsal: .....tak zítra se na to v garáži zaměřím....zatím mě to nějak nepřišlo, tak to asi nebude nějak výrazný kravál!:-) Rozšířit Asi záleží na autě, ale on to bohuže je docela takový nepříjemný zvuk. Pokud to zrovna nedělá, tak ani nevím že běží motor, neslyším nic. Ale jak si to zrovna vzpomene, což je skoro pořád, tak je to slyšet i přes běžící ventilátor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 11. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 V 11. 2. 2021 na 10:50, Orelm napsal: Mohl byste toto drnceni nahrat na video? Rozšířit Zde na první stránce jsou videa + mp3 zvuk: https://forum.skodahome.cz/topic/149025-klepání-z-motorového-prostoru-při-volnoběhu/#comments Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 11. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 V 11. 2. 2021 na 12:51, Suchy 181 napsal: Ak zabalíme do handry tu čiernu krabičku v červenom krúžkov tak to už vo vnútri auta nepočuť Rozšířit Tak to hned o víkendu vyzkouším...:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benobrno Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Taky jsem to klepání zatím jednou zaslechl. Bylo to kdy jsem stál na místě s ohřátým běžícím motorem delší dobu namístě. A zarazilo co to najednou klepe. Po přidání plynu to mizelo. Vypozoroval jsem to náhodou jen jednou. Druhý den se to již neozvalo. Asi na to bude mít vliv počasí, režim v jakém momentálně motor pracuje a jeho zahřátí. Taky by si to mohli opravit když to ví co jim to dělá. Ale mám to zatím 5 týdnů a najeto jen 1800 km. A zatím krátké cesty do práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Mrkněte/pročtěte zde - stejný problém se řeší i u Scaly 1.5 TSI Klepání z motorového prostoru při volnoběhu - Motor 1.5 TSI - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Suchy 181 Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Už to je v prvom príspevku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferri2980 Vloženo 31. Březen 2021 Sdílet Vloženo 31. Březen 2021 Zdravím Vás diskutujúcich, mám presne rovnaký problém, po naštartovaní rapčí niekde odspodu ako traktor, drnčí niekde odspodu, nevedeli mi s tým v Škodovke pomôcť. Ešte v roku 2020 niekedy pred letom mi povedali, že je to výrobná vada, že budú pravdepodobne zvolávať do servisov ohľadom tohto problému. Teraz som išiel dať opraviť tlačidlo štart stop, lebo nereagovalo na prvý raz, niekdy až na tretí pokus, tak povedali, že to je normálne to drnčanie, nevedia s tým nič urobiť. Zaujímavé, že to robí iba pri štarte, kým sa otáčky nedostanú na 900, mám pocit, kým sa nevypne sitič. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 31. Březen 2021 Sdílet Vloženo 31. Březen 2021 @ferri2980 Něco více k tomu neřekli? Ještě mě napadlo, jestli to nemůže dělat palivové čerpadlo které je s filtrem prakticky v nádrži a je někde pod zadními sedadly. Odtud bych šíření hluku "po podlaze" taky pochopil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferri2980 Vloženo 31. Březen 2021 Sdílet Vloženo 31. Březen 2021 Vôbec nič, príde mi to, že sami nevedia čo to je alebo to vôbec nepozerali. Neviem. Asi zmením servis, ako tu už niekto písal, možno tam budú vedieť viacej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferri2980 Vloženo 31. Březen 2021 Sdílet Vloženo 31. Březen 2021 Ale najhoršie je na tom, že keď bolo auto nové nerobilo to a oni povedia, veď to je normálne je to tak. Tak to mi príde divné, keď by to robilo od novoty ok, ale po roku to začalo robiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 3. Duben 2021 Sdílet Vloženo 3. Duben 2021 Našel jsem polské forum, kde problém zmiňují (a řeší se to i v rámci koncernu) tady a tady. I zde se objevují rady obalit tlumič pulzací - zkusil jsem to a obalil provizorně několika vrstvami potahového koberce. Zdálo se mi, že se klepání se zmenšilo, ale další den došlo k situaci, že to klepalo stejně jako dříve - relativně nahlas. Takže izolace půjde zase pryč, navíc je to o hubu a nerad bych se dočkal nějakého samovznícení... Taktéž jsem zkusil odizolovat ventil na potrubí co je pod krytem motoru, ale i zde beze změny. Zkusím si ještě půjčit stejnou motorizaci a udělat srovnávací nahrávky. Pokud to bude dělat taky, fakt bude asi nutné se smířit s tím, že je to vlastnost :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurasek1977 Vloženo 29. Březen 2022 Sdílet Vloženo 29. Březen 2022 Buhužel se musím přidat se stejným problémem. 2 týdny staré auto, 1800 km najeto a už to také začalo... Tak snad je to jen opravdu nějaká nepříjemná vlastnost motoru a nebude to nakonec nějaký error. Ještě, že je v nejhorším 5 let záruka :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 30. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2022 error to není, ale vadí mi to...:( Já mám auto už dva roky a stále drnčí. A od škodovky nula... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 21. Únor 2023 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2023 Nemáte někdo nějaké nové poznatky co se týče drnčení? Že by to byl stále neřešitelný problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roomster-nela Vloženo 3. Září 2024 Sdílet Vloženo 3. Září 2024 Ahoj, niečo nové? skúšal som všetky možný vôle...ale to klepanie začalo byť značne otravné...zrazu štart/stop nie je zlý nápad používať.... 20240828_klepot_Karoq_interier.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanisevic1980 Vloženo 29. Září 2024 Sdílet Vloženo 29. Září 2024 (editace) ahojte. nasiel niekto riešenie na to klepanie pri voľnobehu ? dakujem Editováno: 29. Září 2024, autor: romanisevic1980 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman.dj1 Vloženo 30. Září 2024 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2024 Já bohužel ne. V létě, při vyšších teplotách je to lepší a v zimě to je slyšet více. Ale řešení bohužel žádné... Já jsem na nic kloudného, 100% nepřišel a od Škodovky řešení žádné. Ale nedělají to všechny Karoqy 100%. Otec má také Karoqa a tam je ticho, jak u předchozího, tak u nového (srpen 2024). Možná rozdílný výrobce čerpadla, atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roomster-nela Vloženo 30. Září 2024 Sdílet Vloženo 30. Září 2024 Ahoj, moja skúsenosť je, že servis si to vypočul, prijímací technik ochotne prijal auto a tri dni hľadali...(inak počas tejto doby som mal Kamiq 1.0 Tsi trojvalec...a tam bolo počuť klepanie, šklbanie na voľnobeh ... 🙂 ešte že tam je štart/stop - treba si vyskúšať. Za jazdy celkom fajn motor, na Kamiqa aj celkom živý s fajn spotrebou). Ale späť - od palivového potrubia to zrejme nie je ... tam nezistili nič ale hluk spôsobuje nejaký "neznámy" komponent. Hľadali aj v piestore motora stieračov, kontrolovali všetko uchytené na firewall-e. Ja mám síce pocit že sa to šíri práve tým potrubím, keďže na podlahe spolujazdca to počujem najviac, ale zasa vzadu pri nádrži vôbec (ani vonku a ani vo vnútri) nič nepočujem a u problematických áut to údajne počuli priamo tam. Medzitým sa na servisnej prehliadke objavil iný Karoq tiež 1.5Tsi a to isté...možno trochu menej ale typ hluku presne. Tak po troch dňoch v servise mám jazdiť a ak by sa to zhoršilo mám sa ozvať...poprípade či na niečo nespravil zvolávačku výrobca. Hľadal som aj na rôznych zahraničných fórach, niekde tvrdia že sa na voľnobeh odpájajú dva valce a to robí ten hluk, inde že je to palivom, alebo ventilom odvetrania nádrže... iný pleskot a ten zvyčajne popiskuje. Ďalej som sa utvrdil v to, že sa nejedná iba o Karoq ale aj iné koncernové autá ako škoda tak aj VW. Dosť smutné... Ak náhodou niekto niečo objaví dajte vedieť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.