Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Už jste někdo měnili kotouče? Mám fabii HTP v srpnu jí boudou 4 roky a najeto mám 42 tis. Přední kotouče jsou po krajích silně orezlé a na podzim už je budu muset vyměnit. Bubny vzadu jsem loni natřel hameritem a zatím drží. Auto stojí venku a jezdím většinou 3x týdně...

Vloženo (editace)

Jenže ony už jsou tak orezlé, že to dosahuje k činné dosedací ploše destiček a drolí se. Párkrát se mi stalo, že jsem zabrzdil a trochu toho bordelu se dostalo mezi kotouč a destičky a rachtalo to. Kamarád automechanik mi doporučil na pozdim při výměně kol vyměnit kotouče a destičky.

Editováno: , autor: martin 1_2 HTP
Vloženo

Já mám po dešti rez na kotoučích skoro vždycky, okraje jsou taky orezlé. Myslim, že je to úplně normální. Mám najeto 59 009km (prostě jsem se ráno podíval) a su docela zvědavej, co řeknou v servisu s další výdrží.

Vloženo

Po 42 tisících by si je měnil pokavaď by si jezdil dost svižně a neustále brzdil. Moje kotouče byli dobré i po cca. 60 tisících a vydrží určitě novému majiteli ještě dlouho. Jestli chceš něco udělat s brzdama tak je nech maximálně někde stočit na soustruhu a nebo si vem pilník a obruš je :) Ale fotka by napověděla víc.

Vloženo

Brzdy na nových Fabiích II naprostá katastrofa. Mám Fabii II krátkou a jezdil jsem i s kombi, obě dvě stejné. Kotoučovky vůbec nebrzí, dlouhá dráha, špatný účinek navíc se mě zdá že začínají čím dál víc vadnout:( Dávám palec dolů.

Vloženo

Brzdy mi prijdou naprosto v pohode, mam kombi s koutoucema I vzadu. V porovnani s jinymi auty co jsem jezdil, mondeo, passat, octavia to rozhodne neni ani horsi ani lepsi.

Jestli on ten problem nebude spis v gumach. Ono nejaky slupky z OBI asi nebudou nic moc a to pak muzes kotoucu treba 5 na kazdym kole.

Vloženo

Na brzdnou dráhu mají pneumatiky velký vliv, není to jenom o brzdách. Já můžu porovnat brzdy u FIC (FS-III a bubny) a dvě varianty R s kotoučema vzadu, vpředu na jednom C-54II a na druhém FS-III. Rozdíl bych shrnul do dvou stejně velkých kroků - Fabia není špatná, ale musí se víc zatlačit na pedál, pak to brzdí. R je výrazně lepší, s většíma kotoučema pak o stupeň lepší při brždění z vyšších rychlostí. Nevím, jestli je to opotřebením obložení, ale v nízkých rychlostech je R s menšíma brzdama mnohem ostřejší (20 000km vs. 60 000km). Brzdovka je u auta s větším nájezdem o půl roku mladší.

Vloženo (editace)

....tak se mi po bezmala ujetych 151.000 km rozsvitila kontrolka oblozeni a dnes /sobota/ jsem nechal v Skoda servisu udelat prvni vymenu desticek a na soustruhu stocit kotouce.

post-7773-0-72166200-1306604766_thumb.jp

Editováno: , autor: Misubaro
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

ja jsem je menil taky, kdyz se rosvitila kontrolka. Po jejich vyndani sme dost nadaval ( i tady na foru), protoze desticky meli jeste min centimetr a dalsich 10-15 tis tutove vydrzi. Je to pekna komercni svinarna. Takze pokud ti az tolik nevadi kontrolka a pipnuti, tak jezdi do dalsi servisky, nebo proste nejake prilezitosti. Pokud mas garaz a nejsi uplnej nesika, tak si kup origo desky a vymen si je sam. Je to uplne jednoduche. :palec2:

Vloženo (editace)

NZ. 3000km vydržej na milion %. Pokud teda nejezdiš rally :p

BTW: teď mi došlo, že bych ty staré, ještě měl někde mít. Pokud někdo chce, tak se po nich podívám. ;)

Editováno: , autor: Blacky
Vloženo

jo aha. To je ale informace k nicemu. Pokud by ti rekli v servise, ze ti vydrzej 500 a ve skutecnosti si i pri 1500 jeste nemusel na vymenu, tak z toho jancoSV muze dedukovat, ze se neni ceho bat, ze jeste v pohode najezdi spoustu kilometru. Takhle nevime nic.

Vloženo

To informace k nicemu neni pokud tvrdis, ze ti po rozsviceni brzdy pripadaly dobre na minimalne 10 000km a pritom mne se na fakture ukazuje veta od servisaka s ocekavanou zivotnosti brzd 5000km, pritom bez rozsviceni. Moznosti muzou byt asi dve. Kazdy typ/kus se rozsviti jindy a nebo mechanik/ty placa blbosti.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...