martin 1_2 HTP Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 Už jste někdo měnili kotouče? Mám fabii HTP v srpnu jí boudou 4 roky a najeto mám 42 tis. Přední kotouče jsou po krajích silně orezlé a na podzim už je budu muset vyměnit. Bubny vzadu jsem loni natřel hameritem a zatím drží. Auto stojí venku a jezdím většinou 3x týdně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelZ Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 To že jsou orezlé celkem nic neznamená. Důvodem k výměně je sjetí na tloušťku udanou k výměně, nebo jiné problémy (zvlněné kotouče atd.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin 1_2 HTP Vloženo 18. Květen 2011 Sdílet Vloženo 18. Květen 2011 (editace) Jenže ony už jsou tak orezlé, že to dosahuje k činné dosedací ploše destiček a drolí se. Párkrát se mi stalo, že jsem zabrzdil a trochu toho bordelu se dostalo mezi kotouč a destičky a rachtalo to. Kamarád automechanik mi doporučil na pozdim při výměně kol vyměnit kotouče a destičky. Editováno: 18. Květen 2011, autor: martin 1_2 HTP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelZ Vloženo 19. Květen 2011 Sdílet Vloženo 19. Květen 2011 Tak asi málo jezdíš . Nové kotouče ti budou reznout taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 19. Květen 2011 Sdílet Vloženo 19. Květen 2011 Já mám po dešti rez na kotoučích skoro vždycky, okraje jsou taky orezlé. Myslim, že je to úplně normální. Mám najeto 59 009km (prostě jsem se ráno podíval) a su docela zvědavej, co řeknou v servisu s další výdrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 19. Květen 2011 Sdílet Vloženo 19. Květen 2011 Po 42 tisících by si je měnil pokavaď by si jezdil dost svižně a neustále brzdil. Moje kotouče byli dobré i po cca. 60 tisících a vydrží určitě novému majiteli ještě dlouho. Jestli chceš něco udělat s brzdama tak je nech maximálně někde stočit na soustruhu a nebo si vem pilník a obruš je Ale fotka by napověděla víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza S. Vloženo 27. Květen 2011 Sdílet Vloženo 27. Květen 2011 Brzdy na nových Fabiích II naprostá katastrofa. Mám Fabii II krátkou a jezdil jsem i s kombi, obě dvě stejné. Kotoučovky vůbec nebrzí, dlouhá dráha, špatný účinek navíc se mě zdá že začínají čím dál víc vadnout:( Dávám palec dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grim334 Vloženo 27. Květen 2011 Sdílet Vloženo 27. Květen 2011 Brzdy mi prijdou naprosto v pohode, mam kombi s koutoucema I vzadu. V porovnani s jinymi auty co jsem jezdil, mondeo, passat, octavia to rozhodne neni ani horsi ani lepsi. Jestli on ten problem nebude spis v gumach. Ono nejaky slupky z OBI asi nebudou nic moc a to pak muzes kotoucu treba 5 na kazdym kole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 27. Květen 2011 Sdílet Vloženo 27. Květen 2011 Na brzdnou dráhu mají pneumatiky velký vliv, není to jenom o brzdách. Já můžu porovnat brzdy u FIC (FS-III a bubny) a dvě varianty R s kotoučema vzadu, vpředu na jednom C-54II a na druhém FS-III. Rozdíl bych shrnul do dvou stejně velkých kroků - Fabia není špatná, ale musí se víc zatlačit na pedál, pak to brzdí. R je výrazně lepší, s většíma kotoučema pak o stupeň lepší při brždění z vyšších rychlostí. Nevím, jestli je to opotřebením obložení, ale v nízkých rychlostech je R s menšíma brzdama mnohem ostřejší (20 000km vs. 60 000km). Brzdovka je u auta s větším nájezdem o půl roku mladší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 28. Květen 2011 Sdílet Vloženo 28. Květen 2011 (editace) ....tak se mi po bezmala ujetych 151.000 km rozsvitila kontrolka oblozeni a dnes /sobota/ jsem nechal v Skoda servisu udelat prvni vymenu desticek a na soustruhu stocit kotouce. Editováno: 29. Květen 2011, autor: Misubaro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 30. Květen 2011 Sdílet Vloženo 30. Květen 2011 Prvni desticky do 150 000km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 30. Květen 2011 Sdílet Vloženo 30. Květen 2011 Možno sú zadné ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 30. Květen 2011 Sdílet Vloženo 30. Květen 2011 ....jedna se o predni. Zadni nebylo treba menit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 15. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2011 Vcera sa mi rozsvietila taktiez kontrolka oblozenia a mam najazdenych 57 000km, ani som netusil ze tam dosticky so signalizaciou. Mozte mi doporucit ake mam kupit? Prosim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 ja jsem je menil taky, kdyz se rosvitila kontrolka. Po jejich vyndani sme dost nadaval ( i tady na foru), protoze desticky meli jeste min centimetr a dalsich 10-15 tis tutove vydrzi. Je to pekna komercni svinarna. Takze pokud ti az tolik nevadi kontrolka a pipnuti, tak jezdi do dalsi servisky, nebo proste nejake prilezitosti. Pokud mas garaz a nejsi uplnej nesika, tak si kup origo desky a vymen si je sam. Je to uplne jednoduche. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 dakujem blacky, tak vymenim az pojdem do servisu na 60 000km, teraz mam 57 000km tak by to malo vydrzat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 (editace) NZ. 3000km vydržej na milion %. Pokud teda nejezdiš rally BTW: teď mi došlo, že bych ty staré, ještě měl někde mít. Pokud někdo chce, tak se po nich podívám. Editováno: 16. Srpen 2011, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 Mne napsali pri posledni odhad vydrze 5000km a po 1500km se nic nerozsvitilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 myslis 500?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 Ne myslim 5000km odhadnutych zivotnosti a 1500km najetych bez toho, aby se neco rozsvitilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 jo aha. To je ale informace k nicemu. Pokud by ti rekli v servise, ze ti vydrzej 500 a ve skutecnosti si i pri 1500 jeste nemusel na vymenu, tak z toho jancoSV muze dedukovat, ze se neni ceho bat, ze jeste v pohode najezdi spoustu kilometru. Takhle nevime nic. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 To informace k nicemu neni pokud tvrdis, ze ti po rozsviceni brzdy pripadaly dobre na minimalne 10 000km a pritom mne se na fakture ukazuje veta od servisaka s ocekavanou zivotnosti brzd 5000km, pritom bez rozsviceni. Moznosti muzou byt asi dve. Kazdy typ/kus se rozsviti jindy a nebo mechanik/ty placa blbosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 zatial brzdi v pohode tak sa nebojim, tych 3000km neako zvladnem, nejazdim ziadnu rally takze asi to tie dosticky vydrzia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 POZOR: signalizácia je iba na jednej platničke a to na ľavej strane vozidla z vnútornej strany...takže ostatné 3 platničky môžu mať iné opotrebenie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2011 A bývají jinak opotřebené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.