chaky Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Jaký je váš názor na to, kdy by se měla udělat první výměna oleje u 2.0 TSI 140kW motoru? Doporučení ze servisního manuálu - 2 roky / 30 000 km se mi samotnému moc nezdá a rozmlouvá mi to prakticky každý. Můj běžný roční nájezd je 10k - 15k km a říkal jsem si, že to by mohla i rozumná perioda výměny při běžném provozu. Co u nového motoru? Leckdo mi radil i to, že první výměnu mám udělat už po 2 500 km. Jak to vidíte vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Odpověz si na na základní otázku - jak dlouho si chceš auto nechat? Odpověď - po dobu záruky/do 5 let - pak se na to vyprdni a dodržuj předepsaný prodloužený interval. Cokoliv jiného jsou pro tebe zbytečně vyhozené peníze a ten motor vydrží 100.000/5 let bez problému i v tomto režimu. Odpověď - déle jak záruku - pak vyměnit první náplň mezi 2-3 tisícema km a pak každý rok, nebo po 10-15 tis km. Nejideálnější varianta v tomto případě je jednou ty sám doma, za rok servis, za rok ty, za rok servis atd. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Zvolil jsem u 2.0 TSI střed, tedy měnil po roce a v 11 tis.km poprvé (ještě v 5 tis. km byl olej "čistý"), ze ten rok neubyl, ale ani nepřibyl - v důsledku benzínu v oleji. Dál budu měnit po 15 tis. km nebo roce (už se osvědčilo u ostatních aut). Neboť si auto nechám asi i po záruce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Já to zas vycáknu i po 5ti tisících. Není to taková investice. Pak 15.000 nebo rok podle nájezdu. Auto když si nenechám já, zůstane v rodině, takže proto. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.