hoty Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Ahojte skodovaci, mam fabiu 3 combi 2015 1.2tsi 81kW. Mam cca 60tis km, necelych 6 rokov a tlmice su KO. Bol som na testy a vykazali 52% na vsetkych. Ake by ste mi odporucili,ked prvovyroba ma sklamala?bilstein som cital na fore, ze na skodovku su na prd. Tak co tam strcit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Každá náhrada je na prd, 6 let není hrůza. Ty tebou jmenované nechci už ani vidět, ani dva roky po výměně, kdy auto moc nejezdilo mě zkrz ně vyrazili z stk, tekly. Teď tam mám Sachsy a zatím OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xegiie Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 ahoj, mám stejný rok 2015 (yeti) i zhruba nájezd a přední tlumič mi vytékal už minulý rok , servis se jen ptal kolik za ně chci dát, řekl jsem ať mi dají lepší střed a dali mi tam právě ty bilsteiny, po roce dobrý, ale to není žádná vypovídající hodnota.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 28. Duben 2021 Sdílet Vloženo 28. Duben 2021 (editace) Ak chceš zachovať originálny pocit z jazdy tak jedine originál tlmiče. Ja mám momentálne Sachs a je cítiť, že ten podvozok je tuhší oproti sérii. Apropo, tie testy sú na figu. Prejavujú sa ti nejak inak negatívne tie tlmiče? Tečú? Ak nie, tak neponáhľal by som sa ešte s výmenou. Editováno: 28. Duben 2021, autor: Thief1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hoty Vloženo 28. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 28. Duben 2021 Volal som do skodovky a len tlmice 497eur + praca, bez dorazov, manziet a pod... auto sa hombe, pri nerovnostiach ide takmer na dorazy. Pri dobrzdeni na semafore sa este aspon 2x zhombne. Citit,ze to nie je prave orechove. Zatial netecu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 28. Duben 2021 Sdílet Vloženo 28. Duben 2021 To je prehnaná cena... napr. na stránke skodadiely vychádza origo tlmič okolo 90e jeden kus predný a 50e jeden kus zadný. Myslím, že toto je vec, ktorú by som dal urobiť u nejakého spoľahlivého garažníka mimo škodovky a radšej nakúpiť origo. Ako som písal vyššie, ja mam sachs a je to badateľne tuhšie oproti sérii čo niekedy vyhovuje a niekedy nie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hoty Vloženo 29. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 29. Duben 2021 Objednane z mladej boleslavi origos za 230 eur vsetky styri. Doprava 10eur. Uz len nech vydrzia viac ako povodne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Fabia 1,2 tsi ma 5 rokov,najazdena cca 61000 km,pocas servisu zistene slabucke slzenie prednych tlmicov,ale podla servisu este nieje potrebna vymena.Pri prejazde nerovnosti ale vrzu predpokladam asi predne ulozenia,alebo to bude nieco ine?Vie niekto taky domaci navod,cim to poriesit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TheFuZZ Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 Domácí návod teda nemám, ale vrzání je způsobeno zteřelými silentbloky a uložením ramen. Já jsem největší rozdíl ve vrzání poznal po výměně uložení stabilizátoru a úplně to přestalo pak vrzat po výměně uložení ramen. Přední tlumiče jsem měnil po 110 tisíc, ve stavu kdy už byly totálně vyteklé. Nechal jsem si tam dát Sachsy a pocit je jak u nového auta. Zadní tlumiče po těch kilometrech pořád OK, akorát mi vyměnili jejich dorazy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 28. Březen 2022 Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Taky si myslím že sachs ok, než cpát tolik peněz do originálu tak už bych tam dal raději bilestein B6 ideálně i s pružinami, který za stejný prachy posune chování auto trochu jinam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 28. Březen 2022 Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Bilstein bych nikomu nedopručil, za necelé 2 roky po výměně jsem vyletěl z stk, slintaly už olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Březen 2022 Sdílet Vloženo 29. Březen 2022 To se ale skoro určitě bavíš o klasických bilsteinech, kdybys četl co píšu tak tam jasně píši B6 to je od seriovky trochu jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nicco Vloženo 18. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2022 Tlmiče Fabie sú veľmi zlé, kritizuje to aj Vaculík, prvá Škodovka so zle navrhnutými tlmičmi. Mäkké pri stlačení, tvrdé pri roztiahnuti, chceli dosiahnuť to co Francúzi, ale výsledok na rozbitých cestách je opačný a auto sa húpe a posádke je zle. Pri športovom prejdení zákruty sa auto zaborí, skoro som pustil do gatí, čo sa Focusom dalo krásne prejsť s úsmevom na tvári. Tak zvažujem výmenu a originál v žiadnom prípade. Vaculík testoval aj športový podvozok ako výbavu a je to stále zle. Takže asi tie Sachs, keď s nimi je auto tvrdšie. To by mohol byť návrat k pôvodnému koncernovemu naladeniu spred 10 rokov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 18. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2022 v únoru mě čeká stk a jak to tu čtu asi nechci riskovat nějaké trable, v létě jsem si nechával tlumiče měřit, protože mi právě jeden přední přišel už uslintlý. Výsledek bylo okolo 60% na všech. nejsem ulně závodník a ač se mi trochu snížené auto asi líbí rád bych dal přednost komfortu. Neměl by někdo nějaké doporučení na tlumiče s hlavním přihlédnutím na komfort? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 18. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2022 @niccoja si to kľudne vymením s tebou. Sachs s paketom pre zlé cesty, auto ti vyklepe aj obličkové kamane zaručene. Jedna vec je, že je to tuhšie na dobrej ceste, druhé je to, že cítiť aj špendlík na ceste. Bohužiaľ pre mňa, jazdené auto som tak už kúpil s fungel novými tlmičmi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 18. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2022 (editace) Mě slzel tlumič po roce a cca. po půl roce klid. Přestal. Technická po čtyřech letech ok. Nyní autu táhne na šest, najeto přes 170000 km a tlumiče tedy ok. Holt asi každý máme štěstí na kusy. Editováno: 18. Říjen 2022, autor: Vojta.MM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 19. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2022 Těžko věřit že tlumiče po 170K km ještě fungují.... To spíš už z toho tlumiče nemá co téct :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nicco Vloženo 19. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2022 @Thief1 A nemas tam aj sportove/neoriginal pruziny, preto je to tvrde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 19. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2022 Mám originál paket pre zle cesty, tým budú aj tie pružiny asi tuhšie oproti sérii o pár %. Mimo to, kolega čerstvo teraz nahadzoval Sachs na svoju F3 so štandardným podvozokom a je to cítiť podobne tuho ako u mňa, čiže vedieť o každej jednej nerovnosti na ceste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 19. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2022 Nič nebude fungovať ako origo lebo ten sachs je náhrada pre 10 typov tlmiča Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 19. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2022 před 12 hodinami, 15degren napsal: Těžko věřit že tlumiče po 170K km ještě fungují.... To spíš už z toho tlumiče nemá co téct :-D I to je možné. 😁 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FFA Vloženo 9. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2023 Ahojte, po kolko km ste menili tlmice? Ja uz sa blizim k 100 000km (7r), zatial mam povodne. Ked som bol v servise na vymenu brzd, technik mi to pozrel, vraj uz by som mal zvazovat vymenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 9. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2023 Pokud netečou tak nevím co jen pohledem zjistil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FFA Vloženo 10. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2023 Netecu. Nebolo to pohladom, ale normalne test tlmicov, na % sa to nejak meria. Tam to bolo nejakych tusim 60%, ale to bolo este na jar. Myslim ze okolo 50% sa uz doporujute vymena. Ale nie som si tymi cislami isty, preto sa pytam, ze kedy ste kto menili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 10. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2023 Menil jsem chvilku pred 100k, predni uz tekly ale servisak tvrdil ze zrocha oleje nevadi donutil jsem ho udelat mereni a vysledek byl 50-60% to uz naznal i servisak ze by to asi vymeni ale chtel za to 20k, takze vymena probehla mimo autorizak cca za 12k 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.