Publikováno Duben 30, 20214 r Tak jsem si udělal dalši radost a koupil jsem si sportline volant,akorát byla sranda ho dát přesně do polohy... špatně ražená riska na hřídely volantu. A ještě jsem si koupil plaketku superb
Duben 30, 20214 r Hezky :) me se libi ten alcantra volant ale je zkosenej a me to proste vadi ale na pohled paradni
Duben 30, 20214 r O tom novém sportovním volantu co se dává od MR2021 si neuvažoval? Ten je ještě o chlup hezčí podle mě. Upraveno Duben 30, 20214 r od Rapid1.0
Duben 30, 20214 r Autor Ano uvažoval ale vyšlo by to finančně víc musel bych vzít volant + airbag to je tak 10k plus ještě převodník na volant aby jely tlačítka na volantu.... cca 15k by to vyšlo.tak pro mě bylo lepši koupit volant za 5k a jen jsem ho vyměnil kus za kus :-)
Duben 30, 20214 r Tak moje ma tenhle v octavii a me to vadi nedokazu si na to zvyknout ale na pohled moc pekny a o alcantare si neuvazoval ?
Duben 30, 20214 r Autor Nemám alcantaru v interieru mám L&K tak se mi tam nehodi... ale prý není dobrý ohlas na ten volant s alcantarou prý se šoupe.
Květen 9, 20214 r ja ho mam (Alcantara) a musim priznat, ze je po vic jak roce porad jako novy. Staci jednou za cas volant trosku umyt (staci obyc voda) a zadne loupani nepozoruji (zatim, tuk tuk:) ). Jinak v aute taky nemam nic od Alcantary (jenom volant) a neprijde mi, ze by se to nehodilo... (vybava Style S3FL). Kazdopadne VC velmi doporucuji, uz bych obyc budiky nechtel...
Červen 22, 20214 r Pánové, máte někdo úspěšnou zkušenost s výměnou volantu, který má na fotce @Leonekkk za nový tříramenný s tím, aby vše fungovalo? Ideálně i s někým, kdo by to provedl a nestálo mě to ledvinu?
Červen 22, 20214 r Autor před 20 minutami, JaToNechapu napsal: Pánové, máte někdo úspěšnou zkušenost s výměnou volantu, který má na fotce @Leonekkk za nový tříramenný s tím, aby vše fungovalo? Ideálně i s někým, kdo by to provedl a nestálo mě to ledvinu? Jak jsem ho měnil,tak jsem odpojil baterku a ze zadu jsem sundal airbag sroubovačkem plochým… akorát je problém při nasazování netrefíš risku aby jsi měl volant v rovině… takže je zapotřebí i nová geometrie..
Červen 22, 20214 r Nový volat má prý jinou ovládací krabičku, kus za kus by snad problém být neměl, ale jde mi o ty specifika. Řešilo se to na fóru po příchodu nové Octavie, ale od té doby jsem o tom nic nezahlédl.
Listopad 6, 20213 r Zdravím vás, chci vyměnit na svém Superbu 2018 l&k volant za zkosený volant ze sportlinu. Mám očekávat nějaké problémy nebo by vše mohlo proběhnout hladce? díky moc
Listopad 6, 20213 r Autor Při výměně volantu se musí jit na geometrii. Netrefíš přesně risku na volantu s volantovou tyčí..
Listopad 6, 20213 r To je hloupost, po vymene volantu neni treba geometrie. Das stary volant do roviny a stejne rovne tam das novy.
Listopad 6, 20213 r Na volanove tyci je sipka (trojuhelnicek), na volantu je ryska a volant je nasazen na tisicihranu. Takze pokud se novy volant nasadi stejne vuci rysce, tak to musi sedet. Jedine co by se melo dodrzet je utahovaci momemt 30Nm + 90° a po utazeni oznacit dulcikem, ze sroub uz byl povolen a utazen. Podle SA prirucky, ze muze pouzit pouze 5x a pak se musi vymenit.
Listopad 7, 20213 r Autor před 5 hodinami, Stanson napsal: To je hloupost, po vymene volantu neni treba geometrie. Das stary volant do roviny a stejne rovne tam das novy. Kdybych to nevěděl, tak to tady ani nepíšu… mluvím z vlastní zkušenosti.
Listopad 7, 20213 r Tak si precti dilenskou prirucku. Mam pocit, ze te nekdo oklamal, tak jako to v servisu casto byva. Jeste pro info, muj volant. Upraveno Listopad 7, 20213 r od Stanson
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.