Publikováno Květen 10, 20214 r Ahoj, zajímá mě, zda dáváte na ALU kolech přednost kovovému ventilu/ventilku? Díky Upraveno Květen 11, 20214 r od spartakcz
Květen 10, 20214 r Já jsem chtěl ty kovové originální, kdybych věděl že mi za týden nezmizí, tak je i vezmu. Kupuji v autodilech za pár korun plastové pochromované s těsněním a ty mi občas ukradnou 😂🤯. Rozdíl je ten že těch 30 korun mi je jedno a mám jich projistotu dost náhradních.
Květen 10, 20214 r Já ty kovové mám, ale v zimě zaroste závit a pak nejde povolit. Teď jsem to namazal olejem a uvidím.
Květen 11, 20214 r jj, stejnej problém tuto zimu, přirostlo to tak, že jsem to nemohl povolit a pomohly až kleště a ventilek na vyhazov, takže jsem dal novej a namazal
Květen 11, 20214 r Hoši,v první řadě se naučte správně pojmenovávat díly a příslušenství. 1)kovový/gumový ventil (co je v disku) 2) do něj přijde ventilek-kov,mozas 3)na ventil čepička-kov/plast Pak člověk neví,na co má odpovídat
Leden 24, 20223 r Jak jste dopadli s kovovými čepičkami po přidání kapky oleje? Jsem v klubu těch, kteří si kvůli parádě dali ozdobné kovové čepičky a nejdou dolů, kdybych se zbláznil (nepomůže ani WD40). Na letních to je OK, ale na zimních je problém - prý za to může sůl ze silnic, která udělá jakousi chemickou reakci a z ventilku a čepičky vytvoří nerozebiratelný celek.
Leden 24, 20223 r No já jsem už je pro jistotu na zimu nedal. Musel jsem kvůli tomu nechat 8 kol znovu přezout. V létě je to ok, to potvrzuju.
Leden 24, 20223 r Zatím se kola tváří OK, ale tuším, že to je na nové ventilky... Je blbý jezdit s pocitem, že není šance kolo dofouknout. Z letních už jsem je sundal, stačí, že musím opravit jednu sadu :-).
Leden 24, 20223 r Ono asi záleží jak je tam máš dlouho a jaké silnice (jak prosolené a sněhové) využíváš. Já je tam dal před minulou zimou. Celý rok nebyl důvod je řešit a jejich neodmontovatelnost jsem zjistil před touto zimou, když jsem přezul a chtěl zkontrolovat tlak.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.