Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

v OIII umí volant ovládat i obič palubák, pro jeho fci je potřeba gateway mid nebo high, pokud v autě není, je potřeba ji vyměnit, výměna možná pouze přes online u dealera a pak dokódovat volant

• 1 měsíc později...

A tak to jsem ani netušil ze Md volant umí i obec PC. Tak to je fajn, pro toho kdo po něm touží a nemá maxidot.

• 1 rok později...

Mám 7 DSG ale nemám pádla, když dám volant s pádly, bude fungovat nebo co je vše potřeba? Někdo tvrdí že se jen vymění a funguje, to se mi nezdá.

Pokud tam budou tlačítka a pádla pro MQB, tak ano. Podmínka je již nyní nainstalovaný multifunkční volant.

Multifunkční volant tam je ale bez pádel.

• 2 týdny později...

Čaute,  chcel by som ma svojej O3 2014 (elegance výbava xenóny+ tempomat) vymeniť volant za multifunkčný. Viete mi poradiť čo presne budem potrebovať/ kde začať? Našiel som návod iba na O2 Za každú radu ďakujem :)

20180602_135900.jpg

• 4 týdny později...

Zdravím, mám Octaviu III z roku 2014 s DSG a multifunkciou. Chcel by som volant vymeniť za volant s pádlami. Konkrétne tento:
https://www.obautodily.cz/triramenny-kozeny-volant-skoda-seriznuty-s-multifunkci-razeni-dsg-original-seda-alcantara-10353cz2598/
Neviem ale či to bude kompatibilné, konkrétne či budú pádla fungovať a nebude to vyhadzovať nejaké chyby.

Pýtal som sa na to v servise a tí mi povedali, že tento volant je určený pre vozidlá vyrobené po 22 KT 2015. Všimol som si iba jedno talčítko, ktoré má iný obrázok. Všetko vypadá rovnako.

Je mi jasné, že v servise majú napísané až po 2015, tak mi rovno povedia že to neodporúčajú.

Aké s tým máte skúsenosti? Myslíte, že by to bolo funkčné?

Ďakujem

• 5 měsíců později...

Zdravím pánové , mám OIII r.v.2014 elegance (bixenony atd.) . Je tam tříramenný volant bez multifunkce , ale chtěl bych tam dát volant s mf  , jelikož jsem ho měl v rapidu . Pokud bych si sehnal volant , je zde někdo , kdo by to zvládl přehodit , případně dokodovat atd. prostě aby to fungovalo ? (zkoušel jsem psat ferda25 , ale nejdou mu posílat zprávy) Moc děkuji .

• 1 měsíc později...

Pánové, lze nacpat airbag z klasického volantu do volantu RS, který je dole zkosený? 

Ano , nedavno jsem menil triramenny bez mf za triramenny zkoseny s mf a perf.kuzi a vse v poradku . 

• 4 měsíce později...

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal na "drobnost".

Jak se budou chovat tlačítka MF pro listování v menu maxidotu, který nemám? Mám firemní absolutní holinu - obyč. palubák, bez tempomatu, xenonů a ostatních srandiček (MR 2017).

Jestli jsem správně pochopil z výše uvedeného (Krason, rolbař), tak MF lze dodělat i do tohoto sociálního případu.

Sehnal jsem dobře tříramínko i s MF a rád bych to oživil i za cenu dalších nákladů (gateway, kabeláž, práce...)

Jde mně o to, abych se vyhnul nějakým chybovým hláškám.

Díky!

Upraveno od Alfredson

• 8 měsíců později...

Zdravím pánové,

mám dotaz. Mam octavii 3 (2014) Ambition s tempomatem. Chtěl bych dodělat MF.

Pochopil jsem že by mělo stačit dokoupit:

Tlačítka- 5E0919719A

Kabel - 5E0971584A

Gateway - 5Q0907530AC

a pak nakódovat.

Ale nevím jak se bude chovat multifunkce na tomto displeji (MFA) .Telefon tam určitě neuvidím.

Půjde na rádiu kromě přepínání rádia a volume i volba kontaktu a přijimání hovorů?

A nenašel jsem zda je možné tento display MFA vyměnit za MAXI DOT , nebo se musí měnit celé budíky, abych viděl kontakty atd na maxidotu?

Děkuji za rady

mujvolant.jpeg

• 4 měsíce později...

Dotaz z obrácené strany.

Mám multi volant a chci dodělat ještě ovládání-kolébku na páčce. Jedná se o oIII 2019, neměl by být problém páčku jen nahradit a bude funkce zdvojená?

Neřešil někdo. Děkuji 

• 2 týdny později...

Snažil jsem se hledat, ale nebyl jsem moc úspěšnej.

Mám O3 L&K s DSG před FL 4/2016. Mám MF tříramínko a chtěl bych dát zkosenej volant 5E0419091 BT CXA viz foto. Má jiný tlačítka, ty bych vyhodil a použil svoje ze současnýho volantu. Jsou nějaké rozdíly v před FL a FL nebo ve volantech pro jednotlivé modely aut? Přesněji půjde vyměnit volant kus za kus a budou fungovat pádla DSG a hlavně půjde tam airbag? Není těch airbagů víc druhů nebo novější a starší?

volant.jpg

S příchodem výhřevu přišel nový typ airbagu a existovaly pak dva typy od 07/2018 je opět jen jeden typ airbagu(pokud nebudu brát v potaz nic jiného než vlastní velikost a nebudu řešit PR kódy: 1Q0 a 1Q3 - dynamický tlumič volantu). 

Já jsem vykoumal to, že rozdíl mezi starým a novým je poznat na první pohled. Nový má na horní straně delší plast směrem dozadu. Takže hádám, že starý airbag co mám u auta 4/2016 do toho volantu na fotce v předchozím příspěvku nepůjde aby tam nebyla mezera. Jsem dneska línej jít do garáže, ale asi tam bude ten první starší s kratším plastem. 

107600846_276966203636928_5797198846735582955_n.jpg

109555041_3114348018644039_6407819574412428212_n.jpg

Nee... S větším límcem je urco s vyhrevem...

No nevím, mě podle fotky volantu přijde, že tam patří ten novější s delším plastem v horní části. Takže airbag co mám by k tomu volantu 5E0419091 BT CXA jít neměl. Případně to asi zjistím podle kódu airbagu. Je potřeba odpojit baterii, když ho jenom vycvaknu abych mrknul na kód a nebudu odpojovat?

107600846_276966203636928_5797198846735582955_n.jpg.25a4b035700af8948cb8528b5ca6f75f.jpg

volant.jpg.7030bd5c2d40dddc046b73a86f1cd514.jpg

Upraveno od rarach89

Kdyby něco, tak tady je to i s délkou horní části.

796811F5-5F95-4439-8FE8-3E4EF5D906BF.jpeg

• 10 měsíců později...

Zdravím. Menil som na svojej Octavii pôvodný volant bez multifunkcie za multifunkčný , no chýba mi kabeláž a teda multifunkcia na volante nefunguje. Viete mi poradiť kde alebo kto sa tomu venuje a kto by to vedel spojazdniť ? Ďakujem :) 

IMG_2563.jpeg

IMG_2562.jpeg

IMG_2561.jpeg

Upraveno od adamb279

• 2 týdny později...

Ahoj, poradi mi prosim nekdo na zapojeni Mf volantu na octavii 3? Mam vybavu style bez multifunkcniho volantu. Nikde jsem nenasel zadnej navod ci schema na zapojeni O3. Sehnal jsem tlacitka a kabel airbagu, ale nevim odkud kam zapojit ty dva draty aby vse fungovalo. 
diky za odpoved.

Schemy su v sekcii Octavia III - Ostatne - Dielenska prirucka! 

Kazde auto ma svoju sekciu, pis do O3

@Pawoukpresunies? 

Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit s dodelanim multifunkcniho volantu? Mam O3 style bez multifunkce. Odkud kam mam natahnout draty aby vse fungovalo? Kablik na propojeni airbagu mam a i tlacitka jsem si sehnal.
Diky za odpoved a pripadne rady jak to zprovoznit.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.