Duben 1, 20178 r v OIII umí volant ovládat i obič palubák, pro jeho fci je potřeba gateway mid nebo high, pokud v autě není, je potřeba ji vyměnit, výměna možná pouze přes online u dealera a pak dokódovat volant
Květen 4, 20178 r A tak to jsem ani netušil ze Md volant umí i obec PC. Tak to je fajn, pro toho kdo po něm touží a nemá maxidot.
Květen 25, 20187 r Mám 7 DSG ale nemám pádla, když dám volant s pádly, bude fungovat nebo co je vše potřeba? Někdo tvrdí že se jen vymění a funguje, to se mi nezdá.
Květen 25, 20187 r Pokud tam budou tlačítka a pádla pro MQB, tak ano. Podmínka je již nyní nainstalovaný multifunkční volant.
Červen 2, 20187 r Čaute, chcel by som ma svojej O3 2014 (elegance výbava xenóny+ tempomat) vymeniť volant za multifunkčný. Viete mi poradiť čo presne budem potrebovať/ kde začať? Našiel som návod iba na O2 Za každú radu ďakujem
Červen 29, 20187 r Zdravím, mám Octaviu III z roku 2014 s DSG a multifunkciou. Chcel by som volant vymeniť za volant s pádlami. Konkrétne tento:https://www.obautodily.cz/triramenny-kozeny-volant-skoda-seriznuty-s-multifunkci-razeni-dsg-original-seda-alcantara-10353cz2598/ Neviem ale či to bude kompatibilné, konkrétne či budú pádla fungovať a nebude to vyhadzovať nejaké chyby. Pýtal som sa na to v servise a tí mi povedali, že tento volant je určený pre vozidlá vyrobené po 22 KT 2015. Všimol som si iba jedno talčítko, ktoré má iný obrázok. Všetko vypadá rovnako. Je mi jasné, že v servise majú napísané až po 2015, tak mi rovno povedia že to neodporúčajú. Aké s tým máte skúsenosti? Myslíte, že by to bolo funkčné? Ďakujem
Prosinec 22, 20186 r Zdravím pánové , mám OIII r.v.2014 elegance (bixenony atd.) . Je tam tříramenný volant bez multifunkce , ale chtěl bych tam dát volant s mf , jelikož jsem ho měl v rapidu . Pokud bych si sehnal volant , je zde někdo , kdo by to zvládl přehodit , případně dokodovat atd. prostě aby to fungovalo ? (zkoušel jsem psat ferda25 , ale nejdou mu posílat zprávy) Moc děkuji .
Leden 22, 20196 r Pánové, lze nacpat airbag z klasického volantu do volantu RS, který je dole zkosený?
Leden 23, 20196 r Ano , nedavno jsem menil triramenny bez mf za triramenny zkoseny s mf a perf.kuzi a vse v poradku .
Červen 7, 20196 r Zdravím všechny, rád bych se zeptal na "drobnost". Jak se budou chovat tlačítka MF pro listování v menu maxidotu, který nemám? Mám firemní absolutní holinu - obyč. palubák, bez tempomatu, xenonů a ostatních srandiček (MR 2017). Jestli jsem správně pochopil z výše uvedeného (Krason, rolbař), tak MF lze dodělat i do tohoto sociálního případu. Sehnal jsem dobře tříramínko i s MF a rád bych to oživil i za cenu dalších nákladů (gateway, kabeláž, práce...) Jde mně o to, abych se vyhnul nějakým chybovým hláškám. Díky! Upraveno Květen 11, 20205 r od Alfredson
Březen 2, 20205 r Zdravím pánové, mám dotaz. Mam octavii 3 (2014) Ambition s tempomatem. Chtěl bych dodělat MF. Pochopil jsem že by mělo stačit dokoupit: Tlačítka- 5E0919719A Kabel - 5E0971584A Gateway - 5Q0907530AC a pak nakódovat. Ale nevím jak se bude chovat multifunkce na tomto displeji (MFA) .Telefon tam určitě neuvidím. Půjde na rádiu kromě přepínání rádia a volume i volba kontaktu a přijimání hovorů? A nenašel jsem zda je možné tento display MFA vyměnit za MAXI DOT , nebo se musí měnit celé budíky, abych viděl kontakty atd na maxidotu? Děkuji za rady
Červenec 3, 20205 r Dotaz z obrácené strany. Mám multi volant a chci dodělat ještě ovládání-kolébku na páčce. Jedná se o oIII 2019, neměl by být problém páčku jen nahradit a bude funkce zdvojená? Neřešil někdo. Děkuji
Červenec 11, 20205 r Snažil jsem se hledat, ale nebyl jsem moc úspěšnej. Mám O3 L&K s DSG před FL 4/2016. Mám MF tříramínko a chtěl bych dát zkosenej volant 5E0419091 BT CXA viz foto. Má jiný tlačítka, ty bych vyhodil a použil svoje ze současnýho volantu. Jsou nějaké rozdíly v před FL a FL nebo ve volantech pro jednotlivé modely aut? Přesněji půjde vyměnit volant kus za kus a budou fungovat pádla DSG a hlavně půjde tam airbag? Není těch airbagů víc druhů nebo novější a starší?
Červenec 12, 20205 r S příchodem výhřevu přišel nový typ airbagu a existovaly pak dva typy od 07/2018 je opět jen jeden typ airbagu(pokud nebudu brát v potaz nic jiného než vlastní velikost a nebudu řešit PR kódy: 1Q0 a 1Q3 - dynamický tlumič volantu).
Červenec 12, 20205 r Já jsem vykoumal to, že rozdíl mezi starým a novým je poznat na první pohled. Nový má na horní straně delší plast směrem dozadu. Takže hádám, že starý airbag co mám u auta 4/2016 do toho volantu na fotce v předchozím příspěvku nepůjde aby tam nebyla mezera. Jsem dneska línej jít do garáže, ale asi tam bude ten první starší s kratším plastem.
Červenec 13, 20205 r No nevím, mě podle fotky volantu přijde, že tam patří ten novější s delším plastem v horní části. Takže airbag co mám by k tomu volantu 5E0419091 BT CXA jít neměl. Případně to asi zjistím podle kódu airbagu. Je potřeba odpojit baterii, když ho jenom vycvaknu abych mrknul na kód a nebudu odpojovat? Upraveno Červenec 13, 20205 r od rarach89
Červen 1, 20214 r Zdravím. Menil som na svojej Octavii pôvodný volant bez multifunkcie za multifunkčný , no chýba mi kabeláž a teda multifunkcia na volante nefunguje. Viete mi poradiť kde alebo kto sa tomu venuje a kto by to vedel spojazdniť ? Ďakujem :) Upraveno Červen 1, 20214 r od adamb279
Červen 11, 20214 r Ahoj, poradi mi prosim nekdo na zapojeni Mf volantu na octavii 3? Mam vybavu style bez multifunkcniho volantu. Nikde jsem nenasel zadnej navod ci schema na zapojeni O3. Sehnal jsem tlacitka a kabel airbagu, ale nevim odkud kam zapojit ty dva draty aby vse fungovalo. diky za odpoved.
Červen 11, 20214 r @Filip Krivuš Téma MF na O3 je tu: https://forum.skodahome.cz/topic/156694-škoda-octavia-iii-výmena-volantu-za-multifunkčný/
Červen 11, 20214 r Cele téma jsem prošel, ale bohužel jsem se tam nic nedočetl. O Schematu ani nic podobneho tam bohuzel nikdo nic nepise před 29 minutami, stafa napsal: @Filip Krivuš Téma MF na O3 je tu: https://forum.skodahome.cz/topic/156694-škoda-octavia-iii-výmena-volantu-za-multifunkčný/
Červen 11, 20214 r Schemy su v sekcii Octavia III - Ostatne - Dielenska prirucka! Kazde auto ma svoju sekciu, pis do O3 @Pawoukpresunies?
Červen 11, 20214 r Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit s dodelanim multifunkcniho volantu? Mam O3 style bez multifunkce. Odkud kam mam natahnout draty aby vse fungovalo? Kablik na propojeni airbagu mam a i tlacitka jsem si sehnal. Diky za odpoved a pripadne rady jak to zprovoznit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.