Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

v OIII umí volant ovládat i obič palubák, pro jeho fci je potřeba gateway mid nebo high, pokud v autě není, je potřeba ji vyměnit, výměna možná pouze přes online u dealera a pak dokódovat volant

• o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Čaute,  chcel by som ma svojej O3 2014 (elegance výbava xenóny+ tempomat) vymeniť volant za multifunkčný. Viete mi poradiť čo presne budem potrebovať/ kde začať? Našiel som návod iba na O2 Za každú radu ďakujem :)

20180602_135900.jpg

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdravím, mám Octaviu III z roku 2014 s DSG a multifunkciou. Chcel by som volant vymeniť za volant s pádlami. Konkrétne tento:
https://www.obautodily.cz/triramenny-kozeny-volant-skoda-seriznuty-s-multifunkci-razeni-dsg-original-seda-alcantara-10353cz2598/
Neviem ale či to bude kompatibilné, konkrétne či budú pádla fungovať a nebude to vyhadzovať nejaké chyby.

Pýtal som sa na to v servise a tí mi povedali, že tento volant je určený pre vozidlá vyrobené po 22 KT 2015. Všimol som si iba jedno talčítko, ktoré má iný obrázok. Všetko vypadá rovnako.

Je mi jasné, že v servise majú napísané až po 2015, tak mi rovno povedia že to neodporúčajú.

Aké s tým máte skúsenosti? Myslíte, že by to bolo funkčné?

Ďakujem

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Zdravím pánové , mám OIII r.v.2014 elegance (bixenony atd.) . Je tam tříramenný volant bez multifunkce , ale chtěl bych tam dát volant s mf  , jelikož jsem ho měl v rapidu . Pokud bych si sehnal volant , je zde někdo , kdo by to zvládl přehodit , případně dokodovat atd. prostě aby to fungovalo ? (zkoušel jsem psat ferda25 , ale nejdou mu posílat zprávy) Moc děkuji .

• o 1 měsíc později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo (editace)

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal na "drobnost".

Jak se budou chovat tlačítka MF pro listování v menu maxidotu, který nemám? Mám firemní absolutní holinu - obyč. palubák, bez tempomatu, xenonů a ostatních srandiček (MR 2017).

Jestli jsem správně pochopil z výše uvedeného (Krason, rolbař), tak MF lze dodělat i do tohoto sociálního případu.

Sehnal jsem dobře tříramínko i s MF a rád bych to oživil i za cenu dalších nákladů (gateway, kabeláž, práce...)

Jde mně o to, abych se vyhnul nějakým chybovým hláškám.

Díky!

Editováno: , autor: Alfredson
  • o 8 měsíců později...
Vloženo

Zdravím pánové,

mám dotaz. Mam octavii 3 (2014) Ambition s tempomatem. Chtěl bych dodělat MF.

Pochopil jsem že by mělo stačit dokoupit:

Tlačítka- 5E0919719A

Kabel - 5E0971584A

Gateway - 5Q0907530AC

a pak nakódovat.

Ale nevím jak se bude chovat multifunkce na tomto displeji (MFA) .Telefon tam určitě neuvidím.

Půjde na rádiu kromě přepínání rádia a volume i volba kontaktu a přijimání hovorů?

A nenašel jsem zda je možné tento display MFA vyměnit za MAXI DOT , nebo se musí měnit celé budíky, abych viděl kontakty atd na maxidotu?

Děkuji za rady

mujvolant.jpeg

• o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Snažil jsem se hledat, ale nebyl jsem moc úspěšnej.

Mám O3 L&K s DSG před FL 4/2016. Mám MF tříramínko a chtěl bych dát zkosenej volant 5E0419091 BT CXA viz foto. Má jiný tlačítka, ty bych vyhodil a použil svoje ze současnýho volantu. Jsou nějaké rozdíly v před FL a FL nebo ve volantech pro jednotlivé modely aut? Přesněji půjde vyměnit volant kus za kus a budou fungovat pádla DSG a hlavně půjde tam airbag? Není těch airbagů víc druhů nebo novější a starší?

volant.jpg

Vloženo

S příchodem výhřevu přišel nový typ airbagu a existovaly pak dva typy od 07/2018 je opět jen jeden typ airbagu(pokud nebudu brát v potaz nic jiného než vlastní velikost a nebudu řešit PR kódy: 1Q0 a 1Q3 - dynamický tlumič volantu). 

Vloženo

Já jsem vykoumal to, že rozdíl mezi starým a novým je poznat na první pohled. Nový má na horní straně delší plast směrem dozadu. Takže hádám, že starý airbag co mám u auta 4/2016 do toho volantu na fotce v předchozím příspěvku nepůjde aby tam nebyla mezera. Jsem dneska línej jít do garáže, ale asi tam bude ten první starší s kratším plastem. 

107600846_276966203636928_5797198846735582955_n.jpg

109555041_3114348018644039_6407819574412428212_n.jpg

Vloženo (editace)

No nevím, mě podle fotky volantu přijde, že tam patří ten novější s delším plastem v horní části. Takže airbag co mám by k tomu volantu 5E0419091 BT CXA jít neměl. Případně to asi zjistím podle kódu airbagu. Je potřeba odpojit baterii, když ho jenom vycvaknu abych mrknul na kód a nebudu odpojovat?

107600846_276966203636928_5797198846735582955_n.jpg.25a4b035700af8948cb8528b5ca6f75f.jpg

volant.jpg.7030bd5c2d40dddc046b73a86f1cd514.jpg

Editováno: , autor: rarach89
  • o 10 měsíců později...
Vloženo (editace)

Zdravím. Menil som na svojej Octavii pôvodný volant bez multifunkcie za multifunkčný , no chýba mi kabeláž a teda multifunkcia na volante nefunguje. Viete mi poradiť kde alebo kto sa tomu venuje a kto by to vedel spojazdniť ? Ďakujem :) 

IMG_2563.jpeg

IMG_2562.jpeg

IMG_2561.jpeg

Editováno: , autor: adamb279
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj, poradi mi prosim nekdo na zapojeni Mf volantu na octavii 3? Mam vybavu style bez multifunkcniho volantu. Nikde jsem nenasel zadnej navod ci schema na zapojeni O3. Sehnal jsem tlacitka a kabel airbagu, ale nevim odkud kam zapojit ty dva draty aby vse fungovalo. 
diky za odpoved.

Vloženo

Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit s dodelanim multifunkcniho volantu? Mam O3 style bez multifunkce. Odkud kam mam natahnout draty aby vse fungovalo? Kablik na propojeni airbagu mam a i tlacitka jsem si sehnal.
Diky za odpoved a pripadne rady jak to zprovoznit.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...