Publikováno Listopad 6, 20195 r Zdravím kolegové škodováci. Kamarád má Rapida 2012 1.4 TSI 90KW DSG - 7 stupňu a řeši výměnu oleje ale nechce tam lít jen tak něco a řešíme jaká norma se tam vlastně lije. Normálně by jsme si to vytáhli ze servisky nebo škodováckého servisu ale narazily jsme na problém že auto je dovoz z rakouska a v servisní knížce to není uvedeno a v servise škoda nám to nechtěli zdělit protože by jsme olej neměnily u nich. Tak se chci zeptat jestli to někdo neví nebo tuto výměnu podstoupil a má v servisce tuto informaci napsanou a podělil by se. Google jsem použil ale u každého se norma lišší tak nevím jestli jich tam je víc nebo jsem asi hloupý. Díky Prexik
Listopad 6, 20195 r Já to řeším tak, že na infolinku ve Škodovce vždy pošlu na jejich email: info@skoda-info.cz určitý specifický dotaz s VINEM příslušného auta a počkám si na odpověď. Někdy to trvá i pár dní a musím se i někdy připomínat, ale nakonec to z nich skoro vždy vytáhnu.
Listopad 6, 20195 r žádná norma u DSG není.Pouze a jen originál olej.Nikde se o náhradě nedočtete.Pouze Febi dělá náhrady,ale už je pouze na Vás,zda-li do převodovky,která stojí ofiko pár desítek tisíc chcete ušetřit pár kaček na oleji.Stačí si přečíst web pana Sixty a budete vědět. Jednou k nám na servis přijel pán že chce vyměnit olej v DSG a vytáhl olej Febi a odmítl jsem to-nechci řešit pak problémy u drahé převodovky.Tak asi tak.
Listopad 6, 20195 r Pokud jste narazili v prvním škodováckém servisu, jeďte do jiného, ať vám ten olej objednají podle VINu. Viz informace z dílenské příručky:
Listopad 12, 20195 r V mechatronice se olej nemění. A v převodovce - což je vlastně normální převodovka - podle vlastního uvážení. Tady jsou suché spojky a tak výměna oleje předepsaná není. Spíš je zajímavé kolik má skříň najeto a jestli už nebude potřebná výměna těch spojek.
Duben 20, 20205 r @Tonda-B To podle uvážení jsi vzal kde? Zrovna u DSG je to 60000 km nebo 4 roky, pokud zrovna nemá DQ200 kde je to doživotní, ale i tak bych se držel toho co u ostatních skříní. Jinak životnost je myšlena produkční cyklus výrobku, to je cca. 4-5 let. Celkem zajímavé je i toto Upraveno Duben 20, 20205 r od LiveBomb
Duben 20, 20205 r U suchých spojek se opravdu olej nemění a mám dojem že ve skříni také není předepsaná výměna.Donedávna měly autorizáky info,že se nemění ani v mechatronice,na posledním školení byla změna,že se dá olej vyměnit i v ní.
Duben 20, 20205 r Ano, ale to jsme u toho, že je to náplň doživotní. Uživatel to chápe "dokud auto nehodí ze srázu" (10+ let) kdežto výrobce bere podle životního cyklu výrobku od prvního po poslední dodaný kus, tj. u aut to je 4-5 let.
Červenec 1, 20214 r Ahoj, mám Rapida s motorizací 1.4 TSI 92kW DSG7 (DQ200). Chystám se na výměnu oleje v převodovce, ale samozřejmě už třetí autorizák mi řekl, že se tam olej nemění a že náplň je doživotní, čemuž nevěřím Začal jsem tedy hledat a studovat výměnu oleje v DSGčku mimo značkový servis. Jen se v tom teda ztrácím a nemůžu najít jednotný názor, protože se člověk dočte, že se má měnit jen olej v převodce, bez proplachu, v mechatronice se náplň nemění. Přitom většina servisů, které jsem našel dělá proplach a mění i náplň v mechatronice. A teď se v tom vyznat jaký je správný postup Je tu někdo, kdo nechával měnit olej v DSG a jakým postupem? Budu rád za každou radu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.