Tiptronic Vloženo 7. Září 2021 Sdílet Vloženo 7. Září 2021 Vážení kolegovia mohli by ste tu podeliť so skúsenosťami a dojmami okolo vašich pneumatík ? S akými pneumatikami boli vaše Kamzíky dodané a ako ste s nimi spokojní, prípadne ktoré by ste radšej uprednostnili na vašom vozidle. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 7. Září 2021 Sdílet Vloženo 7. Září 2021 Goodyear Eagle F1, zatím spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIL47 Vloženo 13. Září 2021 Sdílet Vloženo 13. Září 2021 Bridgestone Turanza, spokojenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rottax Vloženo 14. Září 2021 Sdílet Vloženo 14. Září 2021 Goodyear efficientgrip 205/55 r17 a taky spokojenost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 23. Září 2021 Sdílet Vloženo 23. Září 2021 bridgestony, zatím najeto 50 tis a ještě příští sezonu vydrží za mě OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 23. Září 2021 Sdílet Vloženo 23. Září 2021 Druhá sada Bridgestonů T001 už se asi důchodu nedožije. Auto jezdí celkem dost, ale ne dost, abych neviděl, že při toto nájezdu je guma za 6 let zteřelá, trhají se části dezénu atd. Tvrdá je tedy taky dost. Zvláštní, identický rozměr i značka to předtím pozorovatelně nedělaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 23. Září 2021 Sdílet Vloženo 23. Září 2021 Nokian Wetproof 205/55 R16 Nájezd 15K km Předek 30% Zadek 60% Odhaduji celkový maximální nájezd do 25K km. Jízdní vlastnosti super. Životnost mě velmi zklamala. Mám je na malém seatu se slabším motorem, čekal jsem životnost aspon 40K.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 29. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2022 Zdravím. Tento týden jsem přezouval na Kamiqu 1.0 TSI 85 kW zimní pneumatiky. Doma jsem zkontroloval letní a zjistil, že budou potřeba nové. V technickém průkazu jsou uvedeny rozměry pneumatik 205/60/R16/92H. S těmito parametry mám letní pneu Michelin. Nové letní bych chtěl Continental PremiumContact 6, ale ty jsem na internetu našel pouze 205/60/R16 96H. Rychlostní index H je v pohodě (je stejný), rozdíl je pouze v hmotnostím indexu - pneu Continental má vyšší index 96. Nevím, jestli to nemůže být problém. Na předchozích autech jsem používal Continental PremiumContat a byly v pohodě. V parametrech 205/60/R16/92H je v nabídce Continental EcoContact 6 a právě nevím, jestli nejsou moc "Eco". Děkuji Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 29. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2022 Vyšší, 96 místo 92 nevadí. Opačně nelze. Jen zimní můžou mět menší rychlostní index, ale musíš mít varování na palubní desce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 31. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2022 Děkuji za odpověď. Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 V 29. 10. 2022 na 12:51, Aleš Sluka napsal: Zdravím. Tento týden jsem přezouval na Kamiqu 1.0 TSI 85 kW zimní pneumatiky. Doma jsem zkontroloval letní a zjistil, že budou potřeba nové. V technickém průkazu jsou uvedeny rozměry pneumatik 205/60/R16/92H. S těmito parametry mám letní pneu Michelin. Nové letní bych chtěl Continental PremiumContact 6, ale ty jsem na internetu našel pouze 205/60/R16 96H. Rychlostní index H je v pohodě (je stejný), rozdíl je pouze v hmotnostím indexu - pneu Continental má vyšší index 96. Nevím, jestli to nemůže být problém. Na předchozích autech jsem používal Continental PremiumContat a byly v pohodě. V parametrech 205/60/R16/92H je v nabídce Continental EcoContact 6 a právě nevím, jestli nejsou moc "Eco". Děkuji Sluka Tak včera jsem přezul na letní pneumatiky Continental PremiumContact 6 205/60/R16. Pneumatiky byly koupeny v únoru 2023, uskladněny v garáži a teprve včera dopoledne byly v autoservisu nasazeny na auto. Večer při jízdě se mi objevila hláška "nízký tlak v pneu". Při pohledu na kola nebylo nic vidět, nicméně doma v garáži jsem zkontroloval tlak a opravdu pravá zadní pneumatika měla tlak nižší cca o 0,25 baru. Defekt pneumatiky jsem nenašel (hřebík, střep atd.), ventilek je také dotažen. Jediné co mě napadá, že pneumatika uchází kolem disku. Ale u nové pneumatiky nasazené na disk v pneuservisu se mi to nezdá. Nemáte, prosím, s tímto někdo zkušenosti ? Děkuji Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 prvni doufoukani po prezuti bych neresil. nahlasi mi to temer vzdy. doufoukam, pripadne jen zkontroluju, nastavim a pak je klid. pokud to samorzejme udela podruhe, tak sup znova do pneuservisu ... oni si s tim poradi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 Stalo se mi, že ucházel ventilek, ovšem ne klasicky přes vložku, ale v té gumě co je v disku, ucházelo to opravdu mírně, ale pořád. Zjistilo se to až po sundání kola a ponoření do vody v servisu a kroucením celého ventilku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 před 1 hodinou, Aleš Sluka napsal: Tak včera jsem přezul na letní pneumatiky Continental PremiumContact 6 205/60/R16. Pneumatiky byly koupeny v únoru 2023, uskladněny v garáži a teprve včera dopoledne byly v autoservisu nasazeny na auto. Večer při jízdě se mi objevila hláška "nízký tlak v pneu". Při pohledu na kola nebylo nic vidět, nicméně doma v garáži jsem zkontroloval tlak a opravdu pravá zadní pneumatika měla tlak nižší cca o 0,25 baru. Defekt pneumatiky jsem nenašel (hřebík, střep atd.), ventilek je také dotažen. Jediné co mě napadá, že pneumatika uchází kolem disku. Ale u nové pneumatiky nasazené na disk v pneuservisu se mi to nezdá. Nemáte, prosím, s tímto někdo zkušenosti ? Děkuji Sluka Nastavil si tlaky v pneu na spravnu hodnotu a cez menu pneu v infotainmente inicializoval system merania tlaku v pneu? 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 Děkuji za odpovědi. Pneumatiky jsem dofouknul na předepsaný tlak, ale v infotainmentu jsem zatím nic nenastavoval. Přiznám se, že nevím úplně jako na to. Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 Na displayi car-stav vozidla-ukazatel tlaku v pneu-set-potvrdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 11. Květen 2023 Sdílet Vloženo 11. Květen 2023 Ještě jednou díky. Jdu na to. Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 9. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2023 Na jednom mam 205/60 R16 kumho ecsta ps71 zatial nebol snimi ziaden problem . na druhom 205/55 r17 michelin primacy 4 zatial nevyskusane preberal som auto rovno na zimnych Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.