Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ohledně koroze už toho bylo napsáno mnoho, přesto zkusím hodit dotaz, jestli někdo nemáte zkušenost s tím co já. Jedná se o S2 před FL (2010) a všiml jsem si puchýřů na konci obou zadních blatníků (foto přikládám). Nějaké možnosti nápravy? Zatím jsem všude jen četl, že jakýkoliv pokus o opravu je jen dočasným řešením. Tak jestli se vůbec o něco snažit nebo s tím prostě dál žít :-D. Na druhou stranu, aby se to nerozlezlo kdo ví kam...

DSC_1143.JPG

Vloženo

No za mna, neviem moc co s tym robit. Naraznik sa tam tesne dotyka plechu a po rokoch pekne zosucha a narusi ochranu, potom to pekne zacne hrdzaviet. Ked to budes robit doma, nikdy to nenastriekas tak ako v lakovni... ja to beriem ako zub casu. I ked je dost blbe, ze ti neprehrdzaveju prahy ako na starej 105tke, ale zacne ti pre zmenu hrdzaviet blatnik len preto, ze je to viac menej konstrukcne nedokonale...

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Tento problém jsem řešil na O2, kde byla koroze na úplně stejném místě. Po odklopení nárazníku se z mezery vykutálelo pár zrníček písku, které asi prodřely lak. Jak se pak v mezeře dží voda, udělá to asi své. Možná to má i něco společného s tím, jak často se čistí podběhy. Já je radši sundávám po každé zimně a důkladně čistím, aby se tam špína nehromadila. Na té O2 jsem to nakonec řešil sundáním nárazníku, přebroušením zkorodované plochy a zatřením originální opravnou sadou. Potom jsem to ještě přelepil pásky z průhledné fólie, která se dává na zadní konce prahů/přední část zadních blatníků. Je ale fakt, že koroze nebyla tak pokročilá a opravovaná místa nebyla skoro vidět. Pokud je mi známo, tak ona O2 jezdí k dnešnímu dni bez opakované koroze a to už to bude pár let od této opravy. Taky jsem měl možnost vidět pár S2 s úplně stejným problémem, ale většině se to podle mého pozorování vyhýbá.

Vloženo

na S2 je problém v malej medzere medzi nárazníkom a blatníkom kde to proste diletačne vyderie lak a je to 

OII je zle samo o sebe , roh ktorý je rovno nad kolesom , neprekrytý podblatníkom , lieta tam kamenie a úplný debil čo vymyslel uchytenie skrutkou podblatnik nárazník cez dieru v blatníku ... .... odhrdzenie je na rok dva , riešenie nový blatník , riadne ošetriť a nalepiť foliu 

na foto je origo riešenie , vyklepať MBX brúskou , škoda základ , škoda primer , lakovačka , zvnútra pretmeliť , , folia priesvitná ,vyvoskované a čo myslíš ? po prvej zime puchiere ... 

je to aj tým že bol dvakrát dole nárazník čim vždy chytáš aj tú sprostú skrutku ... 

IMG_20200403_112743.jpg

IMG_20200403_112741.jpg

IMG_20200403_112737.jpg

IMG_20200403_112731.jpg

IMG_20200326_163945.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...