Publikováno Prosinec 3, 20213 r Dobrý večer ve spolek. Snad jsem koukal dobře a podobně téma nenašel. Pokud tu i přesto je, omlouvám se. Problem. Teď když se v noci dostává rtuť teploměru pod bod mrazu, mám problém. Ráno přijdu k autu, nastartuje a za chvíli mi naskočí na palubovce červeně blikající kontrolka oleje. Když je teplo, neděje se. Vypnu motor a zkontroluju hladinu oleje, hladina OK. Nastartuje, pořád svítí, ujedu cca 1km,zhadnu motor, natočím a už vše ok, ujedu 300km a vše v pořádku. Nevíte co to? Možná by i kontrolka zhasla kdybych jel déle, ale to neryskuji.dekuji
Prosinec 3, 20213 r Spíš než na hladinu bych se zaměřil na tlak oleje. Takle se dřív projevoval hustej olej kterej po ohřátí zřídnul a stal se tekutější. Zaměřil bych se na sací koš jestli není přicpanej a čerpadlo.
Prosinec 3, 20213 r Autor Takže vanu dolů a vyčistit koš. Predtavuju si to tak, že ve vaně je čerpadlo a koš je jakési,, síto,, přes které čerpadlo tlačí olej do motoru. A když je zaneseny, tak je pochopitelně méně průchozí. Po zahřátí je olej řidší a lépe se přes síto dostane. Může se něco stát, závažného, když budu otalet?
Prosinec 3, 20213 r Krome protocenych salu, zadreneho motoru nebo utrzene ojnice nic zavazneho.... Upraveno Prosinec 3, 20213 r od OnMiT312
Prosinec 3, 20213 r Autor Vím co se stane když motor nebude mít olej. Jen jak píšu výše, po pár minutách je vše v pořádku. Takže se ptám co se může stát, když motor není úplně bez oleje. Pochopitelně nebudu otalet jen se chci ujistit, že je to opravdu tím a tím než budu vypouštět teď meneny olej a sundavas vanu.
Prosinec 4, 20213 r Autor Chtěl bych poděkovat za reakce. Objednal jsem novou vanu, mám problem se zavitem, tak vyměním. Pak těsnící pastu a těsnění čerpadla a nový sací kos(trubku se sítem). Vyměním to vše. Teď otázka, jaká je pravděpodobnost, že je v háji i samotné čerpadlo? Nechci sundavat vanu a měnit olej na dvakrát. Dekuji
Prosinec 4, 20213 r Píšeš, že máš teď měněnej olej. Před výměnou to bylo ok? Nedával si jinej typ oleje? Idealní by bylo, kdybys měl možnost auto uklidit někam do tepla a pak zkusit nastartovat.
Prosinec 4, 20213 r Autor Ano před výměnou bylo vše ok, ale to bylo ještě relativně teplo a nedělo se to. Olej dávám stejný co mám auto. 5w40 PD ano starline :( když je teplo, věřím, že dát do tepla, garáže, bude vše ok. Garáž nemám.
Prosinec 4, 20213 r Autor Dnes ráno to neudělalo. Večer jsem přijel kolem 11. A ráno v 9 nastartoval a pohoda. Ještě bych chtěl dodat, že natočí motor okamžitě, žádný točení. Ikdyz pak ta kontrolka naskočila, nastartoval jsem na pohodu. Upraveno Prosinec 4, 20213 r od Sonsamuelson
Prosinec 4, 20213 r Ono tuhnutí oleje ovlivňuje nejen venkovní teplota, ale i dýlka předcházející jízdy. Přecejen motor bude chladnout dýl po hodinový jízdě než po čtvrt hodinový ikdyž v obou případech bude ukazovat 90°C, dál jestli fouká atd. Je toho prostě moc. Ale chce to základní diagnostiku. Shodit víko ventilů, mrknout jestli to tam maže a kouknout do vany. Možná by pomohl proplach motoru, ale to neřeší příčinu, ale důsledek.
Prosinec 4, 20213 r Autor Jasný, chápu. Děkuji za zájem o můj problém. Nejlepší bude asi vag a od toho se odrázim. Snad to ukáže závadu. Dekuji
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.