majkl.s Vloženo 17. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2006 Nezkousel nekdo dodelat kontrolku do ovladani zrcatek tak aby se rozsvitil symbol vyhrivani treba jinou barvou? Dneska sem ten ovladac rozloupnul a moc mista tam nebylo. Zkousel sem hledat ale neuspesne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 17. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2006 bolo by to sice pekné ale zbytočné myslím. presne koli tomu že tam toho miesta vôbec neni a za druhé, skôr by som riešil obvod pri ktorom by som to mohol mat stále zapnuté a vyhriealo by len pod určitú teplotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkl.s Vloženo 18. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 Ja bych radsi tu kontrolku. Ten obvod se mi moc prakticky nezda, vyhrivalo by to i kdyz by nebylo treba, ja osobne to zapinam az kdyz je zamlzeny ale zase ho zapominam vypinat:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 19. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2006 Ja bych radsi tu kontrolku. Ten obvod se mi moc prakticky nezda, vyhrivalo by to i kdyz by nebylo treba, ja osobne to zapinam az kdyz je zamlzeny ale zase ho zapominam vypinat:-) ja to mam tiež stale zapnute už len preto že rano ked idem cez horsky priechod a može byť aj leto je tam zahmleno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 19. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2006 Mám to taky stále zapnutý, hlavně proto, že tím znemožním rozštelování zrcátek. To vyhřívání se stejně vypne samo po dosažení nějaké teploty. Nebo ne? U Transita to tak funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 20. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2006 tak to já mám pořád přepnuto na pravé, používám nejčastěji při parkování, což je skoro každý druhý den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alan 07 Vloženo 24. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2006 Jj, jsi můj člověk. Taky mám přepnuto na pravé a když nacouvávám k obruvníku, tak se můžu pěkně podívat abych neorval kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 26. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2006 Majkl.s> Bohužel jsem zapomětlivý a mrzí mě, že po vyhřátí zrcátko dál hřeje, dokud ho řídící elektronika nevypne. Proto jsem před časem umístil červenou trojku LEDku přímo do krytu ovladače. Jelikož se její světlo odráží v bočním skle je nepřehlédnutelná. Pokud máš zájem, nafotím ti to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkl.s Vloženo 26. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2006 Majkl.s> Bohužel jsem zapomětlivý a mrzí mě, že po vyhřátí zrcátko dál hřeje, dokud ho řídící elektronika nevypne. Proto jsem před časem umístil červenou trojku LEDku přímo do krytu ovladače. Jelikož se její světlo odráží v bočním skle je nepřehlédnutelná. Pokud máš zájem, nafotím ti to. jj, jestli muzes tak nafot, ja sem mel ten prepinac rozebrany ale nejak me nenapadlo kam tu ledku dat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 26. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2006 Myslíte niečo takéto? (viď obrázok) Vyhrievanie zrkadiel sa samo po istom čase vypne, ale čo z toho. Keď som to nechal zapnuté, tak obyčajne aj niekoľko dní a po každom štarte sa to zase na stanovenú dobu zaplo. A ja som chcel mať informáciu o tom, že to ešte hreje, tak som doplnil LED. Modrú preto, lebo ju najlepšie vidno. Ostatné farby boli slabunké (hoci som použil vysokosvietivú LED). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majkl.s Vloženo 26. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2006 Myslíte niečo takéto? (viď obrázok)Vyhrievanie zrkadiel sa samo po istom čase vypne, ale čo z toho. Keď som to nechal zapnuté, tak obyčajne aj niekoľko dní a po každom štarte sa to zase na stanovenú dobu zaplo. A ja som chcel mať informáciu o tom, že to ešte hreje, tak som doplnil LED. Modrú preto, lebo ju najlepšie vidno. Ostatné farby boli slabunké (hoci som použil vysokosvietivú LED). jj, to je presne ono co jsem hledal, ale koukam ze ty mas ten symbol na vyhrivani uplne nahore, ja ho mam uz uprostred a tam je toho mista fakt malo:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orel Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 Majkl.s> Tady máš foto mé signalizace zapnutého vyhřívání zrcátek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 27. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2006 Myslíte niečo takéto? (viď obrázok)Vyhrievanie zrkadiel sa samo po istom čase vypne, ale čo z toho. Keď som to nechal zapnuté, tak obyčajne aj niekoľko dní a po každom štarte sa to zase na stanovenú dobu zaplo. A ja som chcel mať informáciu o tom, že to ešte hreje, tak som doplnil LED. Modrú preto, lebo ju najlepšie vidno. Ostatné farby boli slabunké (hoci som použil vysokosvietivú LED). jj, to je presne ono co jsem hledal, ale koukam ze ty mas ten symbol na vyhrivani uplne nahore, ja ho mam uz uprostred a tam je toho mista fakt malo:-( ale neboj upravť to pojde, da sa ten plast vystrihnuť aby si nepoškodil ten vodiaci ovál... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rozsta Vloženo 27. Červen 2010 Sdílet Vloženo 27. Červen 2010 Ahoj vespolek, mohl by mi prosím někdo poradit, odkud nejlépe vzít zdroj ("vytáhnout drátky") pro signalizaci vyhřívání zrcátek? Chci ale mít LEDku na středovém panelu. (u tlačítka vyhřívání zadního okna) Mám verzi s nýty ve dveřích, takže nevím jestli bych něco protáhl už ze dvěří. Ale myslím si, že přece musí něco vést ke spolujezdcovým dvěřím... Děkuji za jakoukoliv radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubenec Vloženo 29. Červen 2010 Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 jednoduchý jako facka, sundej tapecírung pod volantem a napíchni se paralelně do pinu 2 nebo 4 na konektoru XP3 (velký červený 6pinový)v BSG. Zde je napětí +12V jen při aktivním vyhřívání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 2. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2010 Tak tak, nezabudnúť na kostru :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rozsta Vloženo 5. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2010 Děkuji za tip Funguje to jak ma... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 13. Září 2010 Sdílet Vloženo 13. Září 2010 jednoduchý jako facka, sundej tapecírung pod volantem a napíchni se paralelně do pinu 2 nebo 4 na konektoru XP3 (velký červený 6pinový)v BSG. Zde je napětí +12V jen při aktivním vyhřívání. A pokud chci tu kontrolku ve dveřích, přepokládám, že se mám napíchnout na ten bílo-žlutý kabel z modré svorkovnice v A sloupku. Var. 1 Nebo až na černý kabel, který vede rovnou k zrcátku? Var. 2 Anebo lze použít i informaci přímo na ovladači zrcátek svorka 9 jako zdroj pro kontlolku? Var. 3 Možná tu však jde informace do řídící jednotky, že je ovladač v poloze vyhřívání zrcátek, ale ne vlastní vyhřívání.(podle síly kabelu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rozsta Vloženo 17. Září 2010 Sdílet Vloženo 17. Září 2010 Jak mi psla kdysi Orel: LED s předřadným odporem v sérii zapoj paralerně k topnému tělísku vyhřívání zrcátka řidiče. Nejlepší místo je na dvanáctipólové svorkovnici T12g piny 4 a 5 ve dveřích řidiče. Rozsta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 17. Září 2010 Sdílet Vloženo 17. Září 2010 (editace) To je návod po face liftu, já to potřebuju do auta před face liftem. Ale podle toho, jak píšeš, je to samé na mém schématu na svorkovnici 12e mezi piny 8 a 10. Je hodně pravděpodobné, že dveřní jednotka to na pozici 10 taky uzemňuje (ukostřuje), ale nevím, zda to vyhřívaní nějakým způsobem nevyhodnocuje a další "spotřebič" by mohl způsobovat chyby. Po faceliftu už ovládání zrcátek nejde přes dveřní jednotky. Proto jsem myslel to kostřit rovnou, varianta 2. A nebo to předřadit té jednotce a zapojit to, jak ukazuje varianta 1. Editováno: 17. Září 2010, autor: Drewie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rozsta Vloženo 18. Září 2010 Sdílet Vloženo 18. Září 2010 Orel mi psal, že to má zapojeno paralerně na výhřev, ale já jsem nakonec kvůli jednoduchosti napíchl u komf. jednotky.Tudíž to mám zapojený jak plánuješ ty - Var. 1, funguje to bezproblémů a myslím si, že tím nic nezkazíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 Taky bych to rád zapojil přímo k výhřevu, ale nechce se mi sundávat tapec, šlo by to vzít i přímo z drátů k zrcátku. Jak ale šikovně sundat ten vnitřní kryt? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drewie Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 Jelikož jsem to měl dnes rozebrané, tak vím, že ten kryt s repráčkem jde vyndat až po vyndání výplně dveří. Drží na třech kolíkách, takže pokud chceš ten kryt vytáhnout musíš sundat výplň, protože ta nedovoluje s tím krytem hnout tak, aby se vyndal. Ty kabely v tom místě jsou stejně schované v takové bužírce, takže se k nim nedostaneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 (editace) Dík. Zkusím teda ten tapec. ...tak už mám hotovo... Editováno: 28. Září 2010, autor: ivomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.