OKI7 Vloženo 12. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2021 Mam oct 3 2,0 TDI a kúri to strašne , ne že by to nekúrilo, ale strašne oneskorene, po cca 20-25 min jazdy to začne kúriť hoc je motor už dávno zohriaty na 90 st. /ten sa zohreje pomerne skoro/ , klimatronik nastavený na AUTO 24 st. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vápno Vloženo 12. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2021 A PTC v topení máš? Já hned jak nastartuju tak dávám vyhřívání sedačky to hodně pomůže a během 5 max 10 min je auto vytopený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 13. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2021 před 9 hodinami, OKI7 napsal: motor už dávno zohriaty na 90 st. /ten sa zohreje pomerne skoro/ Ručička teploměru vody lže. Orientuj se podle teploty oleje. U mne, pokud je olej na nějakých 60°C, už to celkem pěkně topí. OIII je auto, které moc dobře nefunguje, pokud nejede A/C - myslím odmlžení atd. A je otázka, jestli klima v zimě vůbec bude něco dělat. U FII bez klimy není problém stáhnout zamlžení ze všech oken za 10 min, u OIII není dole ani po hodině. To topení na AUTO funguje divně, bez profouknutí do kabiny zamlžení zadních oken pryč nepůjde. Větši prostor, daleko větší plocha (ležatějších) skel. PTC má už snad každý VAG diesel ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 13. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2021 alebo to má zapchatý radiator ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 13. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2021 Mam clima nastaveno na 22 nastartuju, hned vyjizdim a behem 3 km mi fouka horkej vzduch. Topi to absolutne luxusne. V kombi s vyhrevem sedacky a volantu je to pak uplna pecka. 2,0 tid dsg6 FL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 15. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2021 Mám OIII FL 2.0 TDI 7st DSG a s topením nemám žádný problém. Sedačka a volant hřejí prakticky okamžitě. Do dvou tří minut od vyjetí už jde z výdechů vlažný vzduch. Olej se ohřeje na 50 stupňů do cca 6-8 km, od té doby auto topí dobře. Zamlžená okna byly pro mě problém naposledy u Favorita :-). U Oktávky je neznám a to ani když přijdem do vymrzlého auta 4 lidi zpocení třeba z lyžování. Zamlží se, když je auto studené. Ale čelní (nevyhřívané) sklo je odmlžené prakticky okamžitě a jakmile auto začne topit, zmizí zamlžení i z ostatních. Je třeba umět klimu správně používat a především mít zevnitř čistá skla. Ono totiž i když se na oko jeví jako čistá, ulpívá na nich časem šlem, který je sice průhledný, ale výrazně zvyšuje sklon skla se mlžit. U denně používaného auta stačí 1x za měsíc vhodným kvalitním přípravkem vnitřní skla vyčistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OKI7 Vloženo 24. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2021 V 12. 12. 2021 na 21:42, Vápno napsal: A PTC v topení máš? Já hned jak nastartuju tak dávám vyhřívání sedačky to hodně pomůže a během 5 max 10 min je auto vytopený. čo je PTC ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OKI7 Vloženo 24. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2021 V 13. 12. 2021 na 14:48, suri. napsal: alebo to má zapchatý radiator ... asi nie, lebo po tých 20-25 min to už kúri dobre Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2021 Přídavný Topný Člen. Normální elektrický přímotop hned za horkovodním výměníkem. Spíná zpravidla pokud je současně vonkajší teplota pod 5°C, studená chladící kapalina, zapnutý ventilátor a tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 26. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2021 Jen doplním, v menu klimatroniku se PTC nechá zapnout nebo vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 26. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2021 To bude asi novinka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 26. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2021 To nie je novinka, vzdy to bolo v nastaveni ako "automaticke pridavne topeni" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 Klucí, moc se omlouvám, ale mám obavu, jestli si to nepletete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OKI7 Vloženo 27. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 (editace) před 18 hodinami, misor1994 napsal: "automaticke pridavne topeni" no a presne toto ja v menu nemám, na iných octaviach som si to všimol, ale ja to nemám mám elegance , dokonca vyhrievané čelné sklo , MR 2015 dovoz Belgicko, ale nieje to až taká teplá krajina , žeby to tam nemontovali Editováno: 27. Prosinec 2021, autor: OKI7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 před 18 hodinami, misor1994 napsal: To nie je novinka, vzdy to bolo v nastaveni ako "automaticke pridavne topeni" Toto se týká nezávislého topení. Tzv. Webasta. Nepleťte si tos PTC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OKI7 Vloženo 27. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 V 24. 12. 2021 na 11:52, Clerfayt napsal: Přídavný Topný Člen. Normální elektrický přímotop hned za horkovodním výměníkem. Spíná zpravidla pokud je současně vonkajší teplota pod 5°C, studená chladící kapalina, zapnutý ventilátor a tak. odkiaľ ho viem pozrieť či je tam namontovaný ? od kabinového filtra je ho vidieť ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 Ze spoda. Někde u pravého předního kola je výfuček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 Tímto tlačítkem se Webasto ovládá a zmíněný výfuk od NZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OKI7 Vloženo 27. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 před 8 minutami, Clerfayt napsal: Tímto tlačítkem se Webasto ovládá a zmíněný výfuk od NZ Tu myslíš webasto , ale přídavný Topný Člen = "automaticke pridavne topeni" je elektrické, ako si už spomínal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 Já mám climatronic, r. v. 2013 a v ovládání klimy to mám. Mám to zapnutý. Bohužel rádio Alpina toto nemůže ovládat, tak to nemůžu ukázat. Ale původní rádio to umělo a mám to nastavený na furt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 Pokud stiskneš na prostředním ovladačí tlačítko "MENU" tak na obrazovce je nastavení klimatroniku potom stiskneš vpravo dole nastavení a tam je položka "Automatické přídavné topení" zátržka "zap-vyp" Pokud tam tu položku nemáš,nebude tam ani PTC (do některých zemí to nebylo) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2021 Kluci, omlouvám se za dezinformaci. Mám webasto a tato položka v menu mi ovládá automatické spínání toho webasta. Kdo webasto nemá, ovládá to aut. Spínání PTC. To jsem netušil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 28. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2021 Ja si stale myslim, ze bez ohladu na to, ci auto ma webasto alebo nie, polozka v infotainmente sluzi na ovladanie PTC. Priznam sa vsak, ze som to neskusal vypnut vo svojom aute, ale vsimol som si, ze otec to ma vypnute a aj sa mi zdalo, ze teplejsie je v aute po dlhsej dobe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 (editace) @misor1994 To čo si tu postol, je od webasta, bratm... Pokiaľ viem, buď je PTC alebo Webasto... Ale môžem sa mýliť. Ja mám webasto, a čo som vypozoroval, pri studenom motore sa naštartuje, takže si dovolím tvrdiť že PTC nemám... Editováno: 29. Prosinec 2021, autor: stafa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 29. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2021 Tak zkus odstranit to zatržítko a webasto ti po startu samo nenastartuje. Místo toho ti bude hřát PTC. Alespoň tak se to chová mě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.