Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte, je mi jasne ze vsetci pouzivame olej s normou VW 504/507, ale zaujimalo by ma, ake konkretne oleje pouzivate/preferujete?

Ja som naposledy na garancke nafasoval od Porsche Inter Auto Castrol 5W30. Uvazujem ze pri 5W30 ostanem, ale mozno vy som kupil Liqui Moly https://www.amazon.de/dp/B075SF7D67/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_EBEJ6SGX2QMRAD6FW5YZ?_encoding=UTF8&psc=1

• 4 týdny později...

Na doporučení vystudovaného olejáře dávám Shell Helix Ultra 5W40 a spokojenost. 
Btw. tento olej jsem používal u všech turbobenzínů z produkce VW, co jsem kdy měl.
Měním po 15tkm, nebo roce.

Upraveno od Martin Bednář

• Autor

Mozem sa spytat, ci pri 15t vymenach pozorujes aj nejaky ubytok oleja? Zaujima ma to z 2 dovodov: a) 15t vymena b)hustejsi olej 5w40 (predpokladam, ze pri dlhsich jazdach/vyssom tempe sa "menej" odparuje ako 5w30/0w30/0w20.

Prakticky žádný úbytek, na rysce takřka pořád stejně.

• Autor

Dakujrm za odpoved. Ja som pred cca 7t km robil olejovy servis. Servis mi tam nalial Castrol longlife 5w30 (vw 504/507), a minule som pozeral rysku, ze asi 1/4 je fuc. Tiez planujem menit olej kazdych 15t km, o par tyzdnov ma caka garancka, tak som tentoraz nakupil Liqui Moly 5w30. Boli nan velmi dobre recenzie, a prekvapivo je tento olej lacnejsi ako Castrol (pricom kvalitativne by to malo byt mierne lepsie).

Tak 1/4 na rysce je tak max 2deci ne ? Na 15t km nic neni

• Autor

Tak ale ak mi odisla 1/4 rysky behom cca 7t km, tak mi logicky vychadza, ze ak by som chcel jazdit na LL interval, tak tych 30t km nedam. A ten ubytok je skor niekde medzi 1/4 az 1/3. 

Tak to zase doleješ čistým olejem - to motoru udělá jen dobře. 
Já dokonce občas odsaju pár deci a doleju novým - jsem trochu magor :-)

Ale domnívám se, že kdyby ti měl mizet 5W-30, tak je velká pravděpodobnost, že se to u 5W-40 dít nebude.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.