Miro Frančesko Vloženo 9. leden 2022 Sdílet Vloženo 9. leden 2022 Dobrý deň prajem . Chcel by som sa opýtať , alebo poprosiť o radu. Mám Jedničkovú Škodu Fabiu 1.2 htp combi 47kw 2006 ... Problém je v tom , že pred pár dňami som začal cítiť v kabíne auta cez vetranie, výfukové plyny a akoby nespalený benzín . Odstavil som auto na krajnici a nechal som bežať motor. Otvoril som kapotu motora, a zistil som že : sem tam vyfrkáva motorový olej cez vrch kontrolnej mierky oleja v motore. Pravdaže že ta časť uchytu motora o kasňu a všetko okolo remeňa až dole po bloku motora bolo zababrané od vyfrkaného motorového oleja. Dolial som olej a nechal otvorené vičko nalievania motorového oleja, a cez otvor víčka vyfukuje výfukové plyny, ale len jemňe. Pričom motor štartuje v pohode bez problémov, a aj jazda a chod motora je bez problémov žiadne príznaky že sa niečo deje,ani nekolíšu otáčky a výkon auto má,,,, len jemňe tlačí výfukové plyny do olejovej vane .... A voda v nadobke chladenia má ružovú farbu a nemizne a ani nemá žiadne olejové škvrny , čiže olej do vody sa nemieša. ..... ... . Mám svoj názor že čo je zle,a čím to je,... Ale chcel by som vedieť názor odborníkov ,čo sa zaoberajú opravou áut - a motorov . A ako by sa to dalo odstrániť bez vybratia celého motora z auta. Ďakujem za každú dobrú radu,ktorá pomôže . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rizzo Vloženo 9. leden 2022 Sdílet Vloženo 9. leden 2022 Pravdepodobne ti nefunguje odvetranie kľukovej skrine . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro Frančesko Vloženo 10. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Tak to vyzeralo ,keď vystrekoval motorovy olej cez vrch trubky kontrolnej mierky oleja v motore. Všetko zababral . Tyčku nevystrelilo , len prefukovalo cez ňu. No ale ,výfukovy plyn pretláča aj cez vičko nalievacieho otvoru oleja . Ak vyberiem zátku. Vidieť jemne ako sa dym , a ak priložiš ruku ,tak tlakuje olejový priestor..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro Frančesko Vloženo 10. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2022 Vrch kontrolnej mierky oleja je ten oranžový krúžok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikibull Vloženo 30. Září Sdílet Vloženo 30. Září Zdravim, mám podobný problém a chcem sa opýtať, ako ste to vyriešili a kde bola chyba. Ja som demontoval olejový odstreďovač, nechal som len vičko a prestalo tlakovať, hneď ako som namontoval nový, tak sa chyba znova objavila a zasa začalo tlačiť olej von cez mierku oleja a následne ju remeň rozhadzuje po celom motore. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.