Únor 2, 20241 r V 30. 1. 2024 na 14:25, informator napsal: Je to i složením brzd. Klasické malé zadní kotouče 253mm drahé ATE po roce zrezlé na sračku a v podobném provozu levné zimmerman kotouče a desky po roce jak nové. Řekl bych že v destičkách ATE bude nějaké směs, která hodně reaguje s kotoučem a rezaví to k sobě víc než je zdrávo. Kotuc je tvrdy a platnicka makka...kym sa stihne ohriat,vobec kotuc necisti.Tam je problem. Upraveno Únor 2, 20241 r od Patrik1971
Únor 2, 20241 r V 30. 1. 2024 na 15:30, luki52 napsal: Tak s mojím nájazdom cca 20tis.km na rok to bude zaujímavé. Len ma zaujímalo keď som prešiel fórum, že problém robia dosky, kotúče sú v pohode, že či dosky hneď nevymeniť za iné ktoré hneď nezničia kotúč, alebo kašľať na to. Vymen za ten zimmerman,co spominan a nemas problem.
Únor 2, 20241 r před 40 minutami, Patrik1971 napsal: Kotuc je tvrdy a platnicka makka...kym sa stihne ohriat,vobec kotuc necisti.Tam je problem. Myslíš tím, že brzdové destičky ATE jsou příliš měkké a nedostatečně abrazivní pro kotouče? Zdá se, že nakonec to stejně nemá velký význam, protože jsem nakonec vždy vyměnil destičky a kotouče současně, vzhledem k tomu, že hodnota mého času převyšuje cenu materiálu. Vždy jsem preferoval nákup obou komponentů od stejného výrobce a dosud jsem volil značku ATE. Nicméně, na základě zkušeností z posledních tří let, kdy se mi přední brzdové kotouče ATE po 1000 km zvlnily a zadní zkorodovaly do nepoužitelného stavu, jsem přešel na přední brzdy od Textar. Ty sice mohou být o něco tvrdší a občas lehce pískají, ale ani po 20 000 km neprokazují žádné známky opotřebení. Pro zadní brzdy jsem si oblíbil značku Zimmermann a jsem s nimi velmi spokojen. ATE destičky a kotouče na zadní nápravu vyjdou na cca. 2300 KČ zatím co Zimmerman na 1400 a to je sakra velký rozdíl, nevím tedy za co se u ATE platí, ale rozhodně nehodlám připlácet skoro jednou tolik abych musel ladit tvrdost obložení.
Únor 2, 20241 r Nie,myslel som tie fabricke sunty,teda platnicky,kotuc sa celkom da.Zimmerman tiez max spokojnost,ako popisujes. Upraveno Únor 2, 20241 r od Patrik1971
Březen 12, 20241 r Já teď měnil komplet brzdy. Dal jsem originál, tak jsem zvědavý, jestli se za těch pár let něco změnilo nebo to bude zase taková sra*ka jako z továrny.
Březen 13, 20241 r Čo som sa bol pozrieť na FL a predajca nevedel že mám scalu a začal ju chváliť ake to je auto a keď som mu povedal že nemusí lebo som majiteľ a viem čo to je za auto a začal sa smiať a hneď iná retorika a na brzdy vravel že stále sú to šmejdy a bude záležať čo momentálne montujú ale že sú to odpad
Září 18, 20241 r Nejazdim veľa. Takže mám po 3 rokoch iba 16 000km. Ale tak ako zožrala hrdza moje disky to som ešte nikde nevidel. Ten materiál je blato.
Září 18, 20241 r Teď už jsem línej jít do garáže udelat foto, ale na mě Scale jsou pěkně stříbrné. Rok 2023 a nájezd 49000,-😉 Upraveno Září 18, 20241 r od Vojta.MM
Září 19, 20241 r @Mrslv …mel jsem neco podobného. (paní Kamiq) Original = mene jezdis, tolik nebrzdis, vysledek viz tvoje fota. Neprida tomu vlhkost. Reseni u me = vymena za zn. ATE a pri stale stejnem pouzivani jsou ok. @Vojta.MM jezdis a jsi v pohode 👍 Sam to mam u scaly s origo taky jeste v norme.🤓 Upraveno Září 19, 20241 r od Dodi 15 Text
Září 19, 20241 r Spíše bych řekl, že dotyčný málo jezdil, zatuhly mu brzdové třmeny a přehřál kotouče, proto se odlupují tak velké kusy. Běžná koroze způsobená nevyužíváním vozu by tak tlusté pláty z kotoučů neodpárala... Chce to ty třmeny po zimně vyčistit...
Květen 13Kvě 13 Pridám moju skúsenosť, pre info keby vás zaujímalo. V podstate už pri prehliadke 20000km, 2 roky, odporúčali výmenu zadných bŕzd lebo boli hrdzavé. To isté sa odporúčali pri ďalšej prehliadke. Po 62000km a 5,5roka začali aj hučať pri brzdení tak som ich dal vymeniť v originál Škoda servis, cena 257eur. (s pozáručnou zľavou 20%)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.