bennoch69 Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 Dobrý den Chtěl bych se zeptat v kolika km nechat měnit olej v převodovce DSG 7. Někdo doporučuje po 60 000 km , někdo dokonce již po 30 000 km. Taky by mě zajímalo jestli je možno nechat vyměnit olej v převodovce jinde než u dealera Škoda pokud je Scala ještě v záruce. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 Pokud je to sucha DQ200 (do Scaly se u nás ani jiná nedávala) tak se doporučuje po 100tis. km. Ty kratší intervaly platí pro mokré DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubo22 Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 V Scale suche DSG znamena, ze spojky maju funkcny priestor suchy. To znamena ze chyba olej. U vacsich DSG pre vacsie porcie Nm olej pritomny je. Chapem to tak, ze u nasho Scala automatu sa meni olej len v prevodovej casti kde maze prevodove sukolia ako u klasickej mechanickej prevodovky. Vymena oleja vplyv na zivotnost spojak teda nema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Duben 2022 Sdílet Vloženo 19. Duben 2022 Ano, olej u DQ200 samozřejmě na spojky vliv nemá, no na životnost převodovky jako takové ano. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 20. Duben 2022 Sdílet Vloženo 20. Duben 2022 (editace) V Scale je len DSG DQ200 suchá 7st, nemá predpísaný interval, odporúča sa aspoň po 100tis vymenit. Ďalej existujú este: 1. DQ250 6st mokrá 60tis interval cca do 2017 2. DQ381 náhrada DQ250 7st mokrá, interval 120tis 3. DQ400 elektro 4. DQ500 len pre silné motory TDI a veľké auta, mokrá 7st 60tis (Kodiaq, Tiguan, Passat bitdi, Superb nemal) Vo všeobecnosti platí aktuálne, že pri slabých TDI a TSI pod 2litre sú tam suché DQ200 7st, silnejšie majú DQ381. DQ381 nahrádza DQ250 aj DQ500, bitdi sa nevyrába (mal len Passat, Tiguan a Kodiaq) nie je už potrebná veľká prevodovka, Kodiaq aj Tiguan majú uz vždy DQ381. Editováno: 20. Duben 2022, autor: dfga 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo 5. Července Autor Sdílet Vloženo 5. Července Zdravím majitele vozů Škoda Scala , chtěl bych se zeptat na názor nebo přímo odpověď na otázku. Mám Scalu 11/2020 - najeto 37 000 km a chtěl bych si nechat vyměnit olej v převodovce a v mechatronice. Jenže vozidlo je ještě stále v tovární záruce a jestli případná výměna nemůže mít vliv na záruku , měnit bych nenechal v servisu ŠA ale firmě specializující se na automatické převodovky v Praze. Jen ještě doplním , že jsem různě hledal kdy měnit olej a nakonec jsem se dopídil , že pokud se převážně jezdí městský provoz ( můj případ ) , tak se doporučuje výměna již mezi 30 až 40 000 km nebo 4 letech. ŠA u této převodovky DSG-7 výměnu oleje ani nepožaduje , prý doživotní náplň. Děkuji za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Července Sdílet Vloženo 5. Července Nerozumím tomu, proč svůj příspěvěk dáš do naprosto nesouvisejícho tématu, když už jsi tady dříve založil téma, kde se na výměnu olej ptáš. Tak jsem to přesunul. Nedělaj tady pro příště zbytečný binec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 29. Října Sdílet Vloženo 29. Října Třeba pro někoho tip - zámek k automatu sleva z 8389 Kč na 369 Kč a to už se vyplatí 🙂 Zámek řadící páky Scala, Kamiq | Oficiální E-shop Škoda Auto 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.