Přejít na obsah

Nabiječka Tronic T4X


MirekM

Doporučené příspěvky

Nabijecku ne mam ale vim odkaz do vyrobce :

http://www.kompernass.com/pages/index.php?...,1&brand=tronic

hledat:

Automatická nabíječka autobaterií T4X

je tam navod (pdf) taky ve cestine

Z toho navodu vypada ze to je velmi zajimavi pristroj.

Vog

Dik, nez si mne odpovedel, nasel jsem na netu odkaz na jinou nabijecku, krera ma mit udajne stejne streva, u te druhe je uvedena i nabijeci charakteristika: http://www.yatego.com/obag-handel/p,436a3c...k-multi-xs-3600

Proud po dasazeni stanoveneho napeti 14,4V se u T4X nesnizuje prubezne jak je uvedene v grafu u konkurencniho vyrobku, ale v nekolika skocich. Nejmensi nabijeci proud do plneho dobiti byl 0,8A, konzervacni proud po plnem nabiti byl 63mA, na dobijeci pulsy pri konzervacnim dobijeni jsem necekal. Nabijeci napeti nepresahlo 14,4V.

Nabijecku jsem v Lidlu koupil za 499Kc, potrapil a promeril bez odpojeni aku. na S105 40Ah, pak jsem bez odpojeni zkusil dobit 44Ah 220A aku. ve Fabii. Po asi 5 hodinach hlasila nabijecka plne nabiti a presla na konzervacni nabijeni, zpocatku dobijela vetsim proudem 2,6A a asi po 15 minutach prou klesl na 0,8A.

Abych pravdu rekl, moc se mne ta nabijeci doba pri tak malem proudu nelibila. Pri male cetnosti jizd mesic pred timto dobijenim jsem cekal delsi nabijeci dobu nebo vetsi nabijeci proud nez 0,8A delsi dobu nez tech cca 15 minut. Bud mam baterii s malym samovybijecim proudem, nebo zamcena Fabie toho moc z aku. nebere, nebo je ta nabijecka na dve veci :-((( Nemam hustomer, takze priste zkusim po dobiti T4X bezprostredne dobit aku. jeste moji starou nabijeckou a uvidim co bude delat napeti pri bezprotrednim dobijenim moji starou nabijeckou po dobiti T4X. Az toto kontrolni dobijeni vyzkousim dam vedet

Abych si neprotirecil s jinymi mymi prispevky, nabijecku jsem koupil proto, ze predpokladam zatim jen garazovy zimni "provoz" Fabie, tedy asi budu muset obcas baterii dobit. Ma stara nabijecka Made in JA nema zadnou vypinaci logiku pri dosazeni plneho nabiti aku a chodit do promrzle garaze kazdou hodinu se podivat jestli se jeste zvysuje napeti aku. pri nabijeni se mne jiz nechce :-).

PS: Na sul a snih jsem si nechal prozatim S105 :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...