Přejít na obsah

Fotosenzor - regulace citlivosti senzoru?

Pride4u

Doporučené příspěvky

Ahoj,

je nějaký způsob, jak upravit citlivost senzoru světla na Superbu II FL MR2014? Přes v menu jsem to nikde nenašel, ale nešlo by tu hranici, která určuje, kdy už auto považuje světelné podmínky za tmu a samo rozsvěcí, posunout někde v jednotce?

Editováno: , autor: Pride4u
Nejde o nějaký senzor světel (lamp), ale o senzor ve zpětném zrcátku na skle, kterým se řídí i všechno ostatní, co reaguje na světelné podmínky, např. světla na bočních zrcátkách atp.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Pride4u změnil název na Fotosenzor - regulace citlivosti senzoru?
  • o 1 měsíc později...

Tak mám aktualizaci - po vypnutí funkce Highway Lights přes VCDS (aut. zapnutí potkávacích světel při rychlosti přes 140 km/h) a nastavení hodnoty Light Sensor Correction na 10 to funguje to přesně tak, jak jsem chtěl - automatika nezapíná xenony ani v podjezdech (takže stačí pohlídat jen na tunely) a přes den opravdu až tehdy, když se hodně sešeří.

Editováno: , autor: Pride4u
Odkaz ke komentáři

Tak pro mě není problém si v tunelu přecvaknout do pozice parkovaček, čímž se rozsvítí zadní obrysovky a osvětlení SPZ, ale aby to svítilo pořád i všude jinde za denního světla mi připadá jako zbytečné vysvěcování zadních žárovek/LED světel.

Cílem bylo, aby se neničily xenony častým zapínáním a vypínáním v podjezdech, pod střechami benzinek a celkově aby se přes den zbytečně nerozsvěcely, což funguje s výjimkou tunelů, kde je to ale vlastně v pořádku, protože tam zkrátka je tma a striktně vzato by tam podle legislativy, pokud se nepletu, potkávací světla svítit měla, každopádně není problém si to před tunelem pohlídat a přepnout ručně.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...