Publikováno Červen 26, 20223 r Zdravím, Mám úplně novou Škoda Scala 1.5 TSI a najeto 200km. Všiml jsem si, že auto dělá po dojetí ať dlouhé nebo krátké trasy je to jedno, vlastně i když jen vypnu a zoanu motor, tak takové pískání a hučení od přední kapoty prostě po vypnutí motoru, trvá to jak kdy, občas třeba 30s někdy i dvě minuty a pak to přestane. Je to běžný u benzínu obecně? Či se auto prostě zajíždí? Nebo mám to nějak třeba řešit? Děkuji za rady benzín mám takto prvně i Škodovku :). Upraveno Červen 26, 20223 r od Amik98 Přidání informací
Červen 27, 20223 r Autor To pískání zní jakoby nějaká elektronika, objevuje se chvíli i když třeba otevřu dveře či zamknu, nebo právě po tom vypnutí motoru a k tomu to hučení od kapoty. tak právě jestli to není prostě takto u tohoto motoru běžné, jestli se třeba nějak dochlazuje, nebo něco. Posílám video co mám na mysli. Na začátku tedy otevírám kapotu, ale od půlky videa je to slyšet asi nejvíce s otevřenou kapotou. Je to tedy nahráváno v garáži, tam je to vždy určitě více slyšet, než někde venku před barákem. Po nějakých cca 2 minutách něco sepne a je úplné ticho. Auto je právě v provozu asi jenom 4 dny. Jinak auto jezdí úplně v pohodě i zní po startu. video-1656316002.mp4 Upraveno Červen 27, 20223 r od Amik98
Červen 27, 20223 r Otevřením a zamknutím se auto dává do pohotovosti či do klidu. Týká se to různých servomotorků. Těch je tam (záleží na výbavě) docela dost. Ty 2 minuty po vypnutí vypadá na klimatizaci, ale ta hučí, ne píská.
Červen 27, 20223 r Rodiče mají sice Fabii III 2020 v max výbavě, veškeré serepetičky včetně Adaptivní tempomat,Hlídání mrtvého úhlu,Front Assist,Navigace, atd... Je to prostě narvaný elektronikou a když zaparkuji v garáži, tak je to dost podobný koncert. Za mě normální...
Červen 27, 20223 r Autor Super tak děkuji za názory. Chtěl jsem si být jen jistý předtím jsem měl jen naftu a to byl trochu menší orchestr, alespoň v tomto hledisku jinak to taky mělo svoje zvuky.
Červen 27, 20223 r Nebude to náhodou dochladzovanie turba ? Ja mám 1.0 TSI a robí mi to isté. Je to elektronické dochladzovanie turba po vypnutí motora.
Červen 28, 20223 r To pískání dělá elektronika. Například když odemknu auto přes telefon, tak nějdřív začne vysokofrekvenční pískání a pak se odemkne.
Červen 28, 20223 r Něco podobného slyším i u soukromé O2 TDI, když ji uklidím do garáže, ale většinou než zamknu vrata, tak to utichne.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.