Publikováno Srpen 21, 20223 r Zdravím, zakoupil jsem si ojetou Fabii 1.0TSI 70kw r.v 2018 s nájezdem 58 tisíc kilometrů. Najeto s ním mám asi 150km. Dnes jsem se ještě díval na nějaké video recenze tohoto auta a osoba říkala, že to auto dost trpí na spojku a životnost spojky tipuje na 50-60 tisíc kilometrů. Je zde někdo, kdo už tuto metu překročil? Dokázali byste mi napsat Vaše zkušenosti s tímto autem a třeba s tou spojkou? Děkuji moc.
Srpen 21, 20223 r Mám na služební fabii 110 tis.km a spojka pořád původní. S autem, krom asi 10 tis.km, jsem jezdil jenom já. Ohledně výdrže dost záleží na řidiči, jak moc se rozjíždí pomocí efektního střihu nebo spíš pomocí větší dávky plynu, a taky zda auto jezdí více po městě nebo spíš mimo. Moje služební fabka většinu km nalítala po dálnicích, s minimálním obsazením.
Srpen 21, 20223 r Autor Bohužel nevím, jak na tom byl předchozí majitel, ale byl jenom jeden. Využití auta pro moje účely je dojezd z práce a do práce (15 tam a 15 zpátky) a párkrát do měsíce to projet na východ Slovenska. Rozjíždím se jen s malým přídavkem plynu. Tak aby byl rozjezd plynulý. Jinak musím to auto neskutečně pochválit. Bál jsem se toho trojhrnku, ale je to neskutečně pohodlné a nádherně odhlučněné a vlastně mi ten zvuk toho trojválce neskutečné libá uši.
Srpen 30, 20223 r Lempl oddělá spojku po 10k km i dřív. Při běžném užívání spojka musí vydržet život auta. Což teda nikdo neví kolik je :-)
Srpen 30, 20223 r tak třeba u mé bývalé jedničkové Fabči to bylo v 380t km, kdy se musela spojka už opravdu vyměnit, za tu historii auta co jsme jí měli, ju jezdili celkem tři řidiči. Takže jak bylo řečeno, hodně záleží jak se s ní jezdilo a kde jezdila, velké město životnost výrazně zkracuje
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.