Přejít na obsah

Predné svetlomety

Marian SK

Doporučené příspěvky

Nazdar kluci! Mám feldu1.3Mpi a problém s padajúcimi prednými svetlami,čiže po nastavení svetiel v servise po určitej dobe zistím že mi svietia "pred nos". Doteraz sa nastavovali asi raz za rok,ale v poslednej dobe už mesačne,už ani do sevisu nechodím sám si to nastavujem na "bránu".V servise len toľko povedali že treba vymeniť celý hidraulický systém. Nedása to neakým spôsobom ustáliť? Za vaše odpovede dikes!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymena systemu pro regulaci sklonu svetlometu se mi nezda jako reseni problemu.

Je pravda, ze tento system odchazi pomerne casto (mel jsem stejny problem u Favorita), ale kdyz odejde, svetla pripadne spadnou (podle predchoziho nastaveni), pak se mechanicky prenastavi na spravnou hodnotu a mel by byt klid. Zkus hledat pricinu jeste jinde, pripadne navstivit pro konzultaci jeste jiny servis.

Odkaz ke komentáři

Vítej v klubu vytečenejch hydrostavů -_-

Je to problém, mechanik mi poradil, ať nekupuju novej hydrostav, že je to zas na chvíli. Nastavil jsem si precizně světla sám, že ani na technický neprndali-naštěstí nechtěli demostraci systému naklápění. Když jedu sám, nebo s plným zadkem, otevřu haubnu a těma kolečkama jak se dolaďujou sklony světel otočím vlevo či vpravo. Časem jsem dostal cit. kolik je to třeba doladit a je to. Daleko lepší by byl ovšem systém z Fábie-serva. Hlavně nesmíš oslňovat a taky musíš zároveň vidět!

Odkaz ke komentáři

Zaslechl jsem něco o 1100Kč za samotný hydrostav bez práce. Lewis říkal, že montáž tý věci je o průser, protože to může vytéct až to budeš cpát přez přepážku mezi motorem a "kokpitem". Je to dost citlivá věc.

Podle Etky stojí 1175,- Vzpomínám, že jsem to koupil asi za necelých 700,-. Montáž je

celkem jednoduchá . Musí se opatrně z kabiny.

Jinak problém padajících světel je zcela jistě způsoben postupným ubývání kapaliny v systému ovládání. Ze světlometu se vyndá stisknutím pojistky a pootočením.

Trubičky od nového ovládání je třeba dobře upevnit tak třeba přidáním stahovacích pásek tak, aby je třeba řemenice alternátoru neprodřela.

Odkaz ke komentáři

Takze je to asi takhle... me to kleslo asi nekdy v zari... a bylo to dost kruty kdyz sem jel zrovna z Brna ve 22:00, videl sem jen prvni vodrazky na patnikach... a predjela me nejaka audina a ta osvetlila tak 7 patniku... tak sem se na ni musel zavesit aby mi trosku pomohla s orientaci na silnici... :palec2:

Jinak premyslel jsem co stim udelat... jelikoz na tohle tema je diskuzi pozehnane... a pry zavada vznikne znova i po namontovani novych hadicek ( jo u nas v mototechne stoji taky kolem 700,- kc) jako vymenil bych si je sam ale kazdej druhej rok???? no tak sem udela to ze sem puvodni u svetlometu vymontoval a tam je takovy sroubek v zavitu ktery naklani parabolu... ten sem zkousenim vysrouboval tak az to zvedlo parabolu do spravne polohy...

Vyhody: jsou ty ze uz to nespadne a usetrite 700 + vstekani pri prutahu hadicek...

Nevyhody: nefunguje naklaneni ( stejne nevozim nic tezkyho v kufru) a STK

Je to na vas lidicky... hlavne to nevysroubujte tak ze budute svitit protijedoucim ridicum do ksichtu... lol

Editováno: , autor: mikano1
Odkaz ke komentáři

Ano, nastavení musí být precizní. Nesnáším lidi, kteří maj funkční systém nastavení světel, táhnou plnej zadek a jsou líní otočit čudlíkem aby si sklopili světla-čímž mi svítí do xichtu.

No, jak se vyndá ten bazmek z reflektoru, je tam skutečně šroubek, který vyšroubováním má zřejmě redukovat úbytek kapaliny-jako by s tím výrobce už počítal. Tím se nastaví ten pístek, co už nemá sílu vyjíždět ven a naklánět parabolu. Pak je potřeba doladit refletory jemně, těma plastovejma šestivýstupkovejma kolečkama nad světlomety ovšem pozor-jsou to ta vnější kolečka. Ta vnitřní regulují světlomety do stran, tak si to kluci nerozhašte.

Závěrem chci napsat, že s nefunkčím původním systémem naklápění (který byl nahrazen metodou ručního doladění :D ) se chovám na silnici lépe než ti, které zmiňuji výše. Jo a vyčíhni si technickou, kde to po tobě nebudou chtít. Kámoše s tím vyhodlili. Já byl jinde a v poho -_-

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Můžu jedině doporučit výměnu celého systému hydrauliky, kdysi jsem si stím hrál a opravy stály za prd....Dokonce mi přítel zhotovil nové vnitřní písty misto původních pryžových membrán, ale je to dost drahé, levněji vyjde výměna za nové. Průměrně schopný člověk tak asi dvě hodiny a je po problému. Hlavě bez násilí pozor na zlomení plastových vývodek. U nás se dá sehnat tak asi za 900Kč celý systém.

Ahoj bisio

Odkaz ke komentáři

nazdar mam otazku mam tiez ten problem so svetlami ako ostatny aj ked som teraz nastavoval a su ok ale chcem vediet ci sa da dat do feldi cira optyka a kolko by to asi stalo.a ci to je na tom aute povolene

povolene to neni,skoro jako vse... jinak pokud bys dal cirou a dal to neupravil tak by to svitilo na h....o

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...