Publikováno Prosinec 22, 20222 r Zdravím, do paměti závad mi to hází chybu: 18070 - rizeni vetraku chlazeni 2 P1662 - 35-00 - zkrat na kostru Vyzkoušel jsem připojit ventilátory na přímo i přes 4pin konektor u jednotky dochlazování a vždy šli. Jak první tak i druhý stupeň. Konektory jsou čisté, multimetrem jdou propípnout v pohodě. Vyměnilo se čidlo na chladiči (2pin), jednotka dochlazování a kostry pod baterkou se očistili a přetřeli vazelínou. Přes akční členy se spustí jen první stupeň (5x zapnuto a pak 5x vypnuto a poté by mělo následovat spuštění druhého rychlostního stupně a tam se už nic neděje). Proto jsem rozbalil svazek od konektorů až k průchodce do auta a nikde není nic vidět, že by bylo poškozený. Předem díky za užitečné komenty. Upraveno Prosinec 22, 20222 r od TheZIGI
Prosinec 22, 20222 r RJ chladenia je vedla chladica.Ak hadze tuto chybu malo by byt otvorene cidlo termostatu ak ho mas.Ak by si chybu neodstranil moze byt aj samotna RJ.
Prosinec 22, 20222 r Autor před 58 minutami, mpatrikm napsal: RJ chladenia je vedla chladica.Ak hadze tuto chybu malo by byt otvorene cidlo termostatu ak ho mas.Ak by si chybu neodstranil moze byt aj samotna RJ. Čidlo myslíš to 4pin? (https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/059919501a-dvojite-cidlo-teploty-chladici-kapaliny-skoda-4984.html) Nebo přímo otevírání termostatu? (https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06a121114-hrdlo-termostatu-s-vlozkou-1-6mpi-nemecka-prvovyroba-8551.html) Samotnou ŘJ myslíš jako hlavní motoru? Upraveno Prosinec 22, 20222 r od TheZIGI
Prosinec 22, 20222 r Ten druhy odkaz som myslel.Ak je RJ chladenia bez chyb cidlo posuvu termostatu je bez napatia teda je zavrete.Ak je tam nejaka chyba da pokyn na otvorenie cidla a to posunie koniec termostatu a tym padom je otvoreny velky okruh.Auto by nemalo tak rychlo kurit.Nezaznamenal si zmenu v topeni?RJ chladenia je mala cca 5x10cm a je na lavej strane chladica.Tiez som si tym presiel ze pisalo tu chybu a netopilo.Ventilatory sa pekne dali zapnut cez Vcds.Ja som nakoniec kupil RJ chladenia za 25 eur novu a vmbol pokoj.
Prosinec 22, 20222 r Autor před 8 minutami, mpatrikm napsal: Ten druhy odkaz som myslel.Ak je RJ chladenia bez chyb cidlo posuvu termostatu je bez napatia teda je zavrete.Ak je tam nejaka chyba da pokyn na otvorenie cidla a to posunie koniec termostatu a tym padom je otvoreny velky okruh.Auto by nemalo tak rychlo kurit.Nezaznamenal si zmenu v topeni?RJ chladenia je mala cca 5x10cm a je na lavej strane chladica.Tiez som si tym presiel ze pisalo tu chybu a netopilo.Ventilatory sa pekne dali zapnut cez Vcds.Ja som nakoniec kupil RJ chladenia za 25 eur novu a vmbol pokoj. Možná trochu dýl to trvá, než se pořádně ohřeje, podle teploty na diagnostice na 80-81 stupňů sepne první stupeň a vychladí to na cca 70 stupňů. Tu jednotku myslíš tohle? (https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0919506k-ridici-jednotka-elektrickeho-vetraku-skoda-39405.html) Měnil jsem ji z vrakáče za jinou a že by obě házeli stejnou chybu? Koukal jsem i do ETKY a asi bych tam správně měl mít s písmenem na konci L, ale mám tam tuhle s K, tak nevím jestli se to nechá zaměnit.
Prosinec 22, 20222 r Ano tuto.Ci sa daju zamenit netusim.No som si isty ze kazde pismeno v nazve ma nejaky vyznam.Mas termostat v nudzovom rezime nonstop
Prosinec 22, 20222 r Autor Na těch škoda-dílech mi to hází právě, že ta s K není vhodná a ta s L je, tak nevím jestli ta s L není třeba jen novější. Jestli se to liší podle toho jestli je manuální klíma nebo climatornic. Upraveno Prosinec 22, 20222 r od TheZIGI
Prosinec 22, 20222 r Spoiler Ak ti nevadi ta chyba v pamati mozes odpojit konektor cidla posuvu.Tym bude auto v normalnom rezime.
Prosinec 22, 20222 r Autor před 6 minutami, mpatrikm napsal: Zobrazit skrytý obsah Ak ti nevadi ta chyba v pamati mozes odpojit konektor cidla posuvu.Tym bude auto v normalnom rezime. Rád bych to vyřešil, protože kdybych to takhle odpojil, tak stejně nebude fungovat druhá rychlost ventilátorů a ještě by neotevíral termostat, když by byl odpojenej.
Prosinec 22, 20222 r Praveze ni sa nemoze stat.Ten posun robi doraz pre termostat.Ked je odpojeny je tam doraz a termostat otvara normalne.Ked sa pripoji a otvori doraz sa posunie a termostat nema doraz
Prosinec 22, 20222 r Autor před 21 minutami, mpatrikm napsal: Praveze ni sa nemoze stat.Ten posun robi doraz pre termostat.Ked je odpojeny je tam doraz a termostat otvara normalne.Ked sa pripoji a otvori doraz sa posunie a termostat nema doraz A tobě přes VCDS v akčních členech motoru, jde druhý stupeň ventilátorů? V knížce je, že se maj na první stupeň spustit 5x a 5x vypnout a pak by měla bejt druhá rychlost a tam mě to už nic nedělá.
Prosinec 23, 20222 r To ze mas zapnut 5x som nevedel.Kedze mas inu RJ by som bral vypis chyb za nedvoveryhodny.Pri climatroniku su riadene vetraky PWM narozdiel od normalnej klimy.Mne auto nekurilo minulu zimu tak som v praci odpojil konektor a jazdil som tak dost dlho.Nemam doma vyhrievanu dielnu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.