holhas Vloženo 7. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Jaký cenově zajímavý olej do Octavie TDI 66kW s LongLife? Někde jsem vyčetl,že musí být norma VW 506 00 a je to na 30 000km. Můžu tam dát normální olej (VW 505 00) pro normální intervaly a jezdit teda na něj jen 15 000km? Nebo tam musím dát lepší na LongLife? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 7. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Jaký cenově zajímavý olej do Octavie TDI 66kW s LongLife? Někde jsem vyčetl,že musí být norma VW 506 00 a je to na 30 000km.Můžu tam dát normální olej (VW 505 00) pro normální intervaly a jezdit teda na něj jen 15 000km? Nebo tam musím dát lepší na LongLife? Díky Pokud nedas Long-Life olej tak dej normalni 5w-XX a vymeneuj co 15 000km a jsi v pohode...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 7. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Mám také prodloužené intervaly QG1 a dávám olej CASTROL Longlife II. Má předepsanou normu od VW. Interval si můžeš samozřejmě nechat změnit na normální po 15000km, ale musíš zajet někam na diagnostiku (VAG). Ale podle mého názoru je lepší to nechat tak jak to máš, zainvestovat do oleje na prodloužené intervaly a máš zase na cca 30000km vystaráno Ten CASTROL je cenově dost zajímavý třeba tady: http://www.olejservis.cz/index.html?pod=/0x0.htm Ale jak čtu tak je plnohodnotná náhrada Longlife 3 a Longlife 2 se přestává vyrábět, no před měsícem jsem měnil, tak mám na nějaký týden vystaráno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 7. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Mně do auta žádný long-life s*áč v životě nesmí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel Vloženo 7. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Proč.Já mám skoro najeto 200tkm na prodloužený interval QG1, dávám olej Fuchs, nedolévám a zatím bez problému(klep,klep,klep na dřevo).Myslím, že hoooooodně záleží jak s autem jezdíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 7. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Můj názor je: plná syntetika 5W40 a měnit po 15.000km, více info zde: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=14166 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holhas Vloženo 7. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2006 Taky se spíš přikláním měnit normální syntetiku po 15 tis. Pořídí se skoro za polovinu a častější výměna s filtrem myslím jen prospěje.I když mít na 30tis pokoj je lákavý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_combi Vloženo 8. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2006 V autorizovanem servisu mi tam davaji olej 0W-30 Aral Supertronic LongLife III a bez problemu na nej najedu 50tkm, pricemz jeho cena neni nikterak zavratna - takze naprosta spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chlup Vloženo 13. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2006 Nazdarek pánové. Chci se zeptat ,koupil jsem auto s mam tam napsano výměn oleje 1,1,2007 nebo 110000km ted mam najeto 90000km. Mám olej vyměnit nebo to nevadí kdž to nechám nepoškodí se motor. Za případnou odpověď děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garrett Vloženo 13. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2006 Já dolíval 1,5l do Fabči před 3 měsíci a už abych tam zase něco nalil - je normální, že si diesel vezme tolik oleje za takovou dobu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 13. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2006 Já dolíval 1,5l do Fabči před 3 měsíci a už abych tam zase něco nalil - je normální, že si diesel vezme tolik oleje za takovou dobu? No a kolik km za ty tři měsíce? Mám TDI od srpna asi 6.000km a oleje neubylo téměř nic, olej 5W40 Aral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 13. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2006 Nazdarek pánové. Chci se zeptat ,koupil jsem auto s mam tam napsano výměn oleje 1,1,2007 nebo 110000km ted mam najeto 90000km. Mám olej vyměnit nebo to nevadí kdž to nechám nepoškodí se motor. Za případnou odpověď děkuji. To vypadá, že tam máš prodloužený interval. Raději olej, ale vyměň ať máš jistotu... Máš benzín? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke_TDI Vloženo 13. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2006 V autorizovanem servisu mi tam davaji olej 0W-30 Aral Supertronic LongLife III a bez problemu na nej najedu 50tkm, pricemz jeho cena neni nikterak zavratna - takze naprosta spokojenost. Tak po tobe bych teda auto nechtel. Nezlob se na me ale 50tkm na jeden olej je podle me zrudnost! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_combi Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 Tak po tobe bych teda auto nechtel. Nezlob se na me ale 50tkm na jeden olej je podle me zrudnost! Dojezd 50tkm na prodlouzeny servisni interval vyzaduje naopak velmi setrne zachazeni - to jen tak pro predstavu : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chlup Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 Nazdarek pánové. Chci se zeptat ,koupil jsem auto s mam tam napsano výměn oleje 1,1,2007 nebo 110000km ted mam najeto 90000km. Mám olej vyměnit nebo to nevadí kdž to nechám nepoškodí se motor. Za případnou odpověď děkuji. To vypadá, že tam máš prodloužený interval. Raději olej, ale vyměň ať máš jistotu... Máš benzín? Ne mam naftu 1.9 tdi 103 kw. Ne mam naftu 1.9 tdi 103 kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 Taky myslim, ze je lepsi dat normal a menit po 15ti tisicich, ale jinak mam longlife Castrol za 400 s DPH za litr... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garrett Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 (editace) Já dolíval 1,5l do Fabči před 3 měsíci a už abych tam zase něco nalil - je normální, že si diesel vezme tolik oleje za takovou dobu? No a kolik km za ty tři měsíce? Mám TDI od srpna asi 6.000km a oleje neubylo téměř nic, olej 5W40 Aral No bylo to jakoby až po vrchní rysku a teď je to lehce pod. Myslím, že mám teda asi problém Olej 5W30 Castrol - tím si teď nejsem ale úplně jistý na 100% Najeto 5000km Editováno: 14. Prosinec 2006, autor: Garrett Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 Já dolíval 1,5l do Fabči před 3 měsíci a už abych tam zase něco nalil - je normální, že si diesel vezme tolik oleje za takovou dobu? No a kolik km za ty tři měsíce? Mám TDI od srpna asi 6.000km a oleje neubylo téměř nic, olej 5W40 Aral No bylo to jakoby až po vrchní rysku a teď je to lehce pod. Myslím, že mám teda asi problém Olej 5W30 Castrol - tím si teď nejsem ale úplně jistý na 100% Najeto 5000km Já bych to bral tak, že po výměně oleje máš na měrce max. a když do další výměny oleje Ti hladina neklesne pod min. tak je to ok. Aspoň minimální úbytek oleje je vždy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo Vloženo 14. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2006 Tak za prvé: koukám, že tady máme hodně motorářů, kteří ví co a jak Za druhé: každý ať si do auta cpe co chce, je to jeho kára, jeho prachy Za třetí: mně to žere také olej a jsem v poho, měním co cca 18tis. a úbytek cca 3dcl Za čtvrté: mám longlife Shell a jsem v poho Za páté: důvěřuju Garnymu a musím říci, že motor je OK a že bych ho zrovna šetřil, to tedy né Za šesté: přeji každému, aby mu autí dělalo jen radost a službu ke které je určeno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peterer Vloženo 15. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2006 Ano Palo, Longlife a kratší výměnný interval dobrá volba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holhas Vloženo 18. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 A co Starline Diamond Ultra PLUS,který má 505 00 normu?Dali by jste do svého auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VladaTP Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 A co Starline Diamond Ultra PLUS,který má 505 00 normu?Dali by jste do svého auta? Jezdim na nej, ziju a me auto taky... Urcite tu spousta lidi napise, ze Starline veci od Kellyho jsou sracky, ale verim, ze ten olej splnuje uvedenou normu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holhas Vloženo 18. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 taky si myslím,že když má Starline normu 505 00,musí vyhovovat.A že by normu nesplňoval a napsali to na obal,to si asi nikdo nedovolí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VladaTP Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Presne tak, je to plna syntetika a za krasny penize... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
holhas Vloženo 28. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2008 Presne tak, je to plna syntetika a za krasny penize... Tak tam dnes dávám Starline Diamond ultra 5W40.Měl jsem prodloužený interval a od teď budu dávat olej po 15 000 Km,tak snad nebude problém... Snad to nic neudělá,když jsem tam měl long-life a jinou značku (Castrol),co myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.