Alias116 Vloženo 24. Únor 2013 Sdílet Vloženo 24. Únor 2013 Zdravím , mám najeto kolem 157000 km , (1.4 55kw 16V , 2001) dnes jsem dělal věci kolem auta....., koukl jsem se na rozvody , ( jen sundal ten plastový kryt nahoře ), ten kratší r řemen je podle mě dost napnutý ale ten co vede dolů je jak kšandy <<- ale ne uplně , je čas už něco dělat?? nebo to ještě vydrží do těch 170000 - 180000km ? dik nerad bych aby se mi potkaly písty a ventily Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomakecTD Vloženo 1. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2014 Zdarec pánové. Mám doma rozvodovou sadu. Přemýšlel sem, že bych se do výměny pustil sám. Na vačky je třeba aretační přípravek, jelikož neznám rozměr - rozteč děr, asi bych ho musel koupit. Dole se klikovka aretuje jak? Jde tam vrazit nějakej čep? Dělal si to někdo doma? Nějaké rady, či doporučení, prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2014 sa pýtaš na motor čo máš v popise,alebo podľa názvu vlákna??...(i keď rozvod je ten istý ) ... aretačný prípravok na vačky dolu sa kľukovka nearetuje...je tam výstupok na bloku motora (treba brať v úvahu ten na pravej strane) ...na kolečku kľukovky je jeden zub zbrúsený ... ...prikladám pre názornosť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomakecTD Vloženo 2. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2014 Děkuji moc za info, paráda! Jen teda ta klikovka se teda jen dává na značku, sem pochopil, bez aretování? Třeba nevím, jak bych povolil ten vícehran na klikovce od klíňáku, protože tam mám plastovej kryt. Musím to oddělat, abych se dostal k rozvodům. A klikovka se točí ikdyž tam mám kvalit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 3. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2014 áno bez aretácie,len značka... ...šrób kľukovky vzduchovou pištolou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Abstinent Vloženo 4. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2014 tomakecTD: na uložto.cz je DP na všechny motory aod začátku výroby až po motor 1,4 16 V 59 kW kod BUD,stáhnout,nastudovat,vyměnit.Jinak,místo aretačního přípravku stačí 2 8mičky šrouby vhodné délky.Někde tu je i celkem sluěnej popis jak nato v domácích podmínkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 4. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2014 http://www.drive2.ru/l/3650995/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomakecTD Vloženo 5. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2014 Myslíte, že by se ten popis v domácích podmínkách nenašel, prosím? Aspoň, kde ho hledat? Takže ten aretační přípravek se hledat nemusí, tam se prostrčí ty m8 šrouby a zaaretují se do bloku motoru...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2014 (editace) daj si to niekomu spraviť..materiál si zožeň a je...veď to je otázka nejakých 2hod PS: tu je video http://forum.skodahome.cz/topic/28552-rozvody-14-16v-55-kw/?p=1933299 Editováno: 6. Srpen 2014, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomakecTD Vloženo 7. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2014 Zdarec, tak sem se do toho dnes dal. Zastavil sem se na vodní pumpě, protože je třeba k povolení imbus a zrovna ten sem někde ztratil, zítra ho koupím. Vačky sem aretoval 8kou kulatinou - perfektní Už je tam i řemen na vačky. Jinak, vačky sem zaaretoval, to je OK, ale vačky vzhledem ke klikovce byly o 2 zuby jinak. Zkosenej zub byl o 2 zuby do leva mimo značku. Jelo mi to blbě, nad 2000 nešlo vytočit, žádnej výkon. Rozvody volný, Proto je měním, zřejmě poskočily. PS: 2 zuby sou dost, doufám, že to bude OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 7. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2014 to už měla hlásit diagnostika-dva zuby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomakecTD Vloženo 7. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2014 (editace) Svítilo EPC a kontrolka diagnostiky - snímač sání hlásil nesmyslný tlak sání. Dal sem jinej a to samý. Bylo to určitě tím. Jinak to nic nehlásilo. PS: Pánové! Děkuji za rady, video a pomoc. Dnes sem rozvody vyměnil. Před domem na chodníku Později dodám i fotky. Jak sem psal, bylo to o 2 zuby. Jede to daleko líp, je to dravější. Jen mi teda vytekla kapalina ze serva a jak sem jel cca 5min, dělalo to zvuky a pak se kouřilo z nádobky serva - snad sem to neodrovnal, zítra koupím novou kapalinu. FOTO: http://tomakec.rajce.idnes.cz/rozvody_golf_IV_1.6_16V_77kW_AZD#DSC_1121kopie.jpg Editováno: 9. Srpen 2014, autor: tomakecTD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka766 Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Chci se zeptat - je nutné s rozvody vždy měnit i vodní pumpu ? Kdybych ji nevyměnil a pak se rozbila, musel bych znovu nechat dělat rozvody ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Co blázníš,vodní pumpu určitě s rozvodama vyměn! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Za mě když rozvody tak automaticky i pumpu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Chci se zeptat - je nutné s rozvody vždy měnit i vodní pumpu ? Kdybych ji nevyměnil a pak se rozbila, musel bych znovu nechat dělat rozvody ? -v lepšom prípade musel ... -v horšom prípade nemusel ....už by si musel dať urobiť len motor (hlavu) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.