Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Jde nějak jednoduše sundat ten průhledný kryt světla a blinkru zespodu zrcátka? Mám ho na levé straně prasklý, chci dát nový, tak jestli to stačí nějak vycvaknout, nebo je to složitější a je lepší to svěřit někomu, kdo to umí, abych to ještě nepolámal? Nový ještě nemám, abych se podíval, jak to vypadá.

• 4 týdny později...

JJ taky by mě to zajímalo

chce to celá zrcátka, přehodit zapojit a nakódovat :)

• 1 měsíc později...

Ahoj, tak ctu vase prispevky ohledne Comming/Leaving home. Zeptam se znova, z odpovedi moudry nejsem. Mam OII - ambiente model 2008 a rad bych aby mi pri odemceni auta osvetlovala zrdcatka nastupní prostor. Ptam se, zda-li a za jakych okolnosti je toto mozne aktivovat, dodelat a co je k tomu zapotrebi vymenit??

Diky moc a pripadne se omlouvam se duplicni dotaz.

Zdarvicko,chci se zeptat, zda je osvetleni nastupniho prostoru ze zrcatek soucasti systemu Light assistant?Nebo je to pouze o nejakym nastaveni?Pres MAXI-DOT jsem nic nevystarchal.. :( A muj dojem je ten,ze je to i na autech,ktere light assistant a leaving home nemaji..?

zdravím , mám OII 2007 a valí mě naprosto všechno svícení pod zrcátkama, leaving a comming home a jak tam nějkdo psal že to nefunguje kvuli tomu že nemá deštěvej senzor tak je uplná blbost, stačí když se l a c home nacoduje do maxidotu, jinač osvětlení svítí na všechn oII elegance a RS určitě! jestli to nesvítí tak zkontrolavat pojistky nebo žárovky.

Ahoj, tak ctu vase prispevky ohledne Comming/Leaving home. Zeptam se znova, z odpovedi moudry nejsem. Mam OII - ambiente model 2008 a rad bych aby mi pri odemceni auta osvetlovala zrdcatka nastupní prostor. Ptam se, zda-li a za jakych okolnosti je toto mozne aktivovat, dodelat a co je k tomu zapotrebi vymenit??

zdravím, pokud to fakt chceš tak vyměn zrcátka která tam tu žárovku mají (tu osvětlovací) a napoj si ji bud na žárovku v interiéru osvětlení, nebo na osvětlení ve dvěřích a je to, já osobně si budu ted přepojovat osvětlení v zrcátkách a budu si to napojovat na zpátečku takže když zařadím spátečku tak se mi rozsvítí světla pod zrcátky,(příjdemi to lepší využití při parkování večer podelně než aby mi to svítilo když nastupuji)

zdravím, pokud to fakt chceš tak vyměn zrcátka která tam tu žárovku mají (tu osvětlovací) a napoj si ji bud na žárovku v interiéru osvětlení, nebo na osvětlení ve dvěřích a je to, já osobně si budu ted přepojovat osvětlení v zrcátkách a budu si to napojovat na zpátečku takže když zařadím spátečku tak se mi rozsvítí světla pod zrcátky,(příjdemi to lepší využití při parkování večer podelně než aby mi to svítilo když nastupuji)

• 2 týdny později...

Neni v tom nic složitého stačí dokoupit spodní dí zrcátek (led + objímka pro žárovku nasvícení nástupního prostoru cca 850kč)k el instalaci zrzátka přidat jeden vodič napojit jej do svorkovnice ve dveřích a nakodovad

Neni v tom nic složitého stačí dokoupit spodní dí zrcátek (led + objímka pro žárovku nasvícení nástupního prostoru cca 850kč)k el instalaci zrzátka přidat jeden vodič napojit jej do svorkovnice ve dveřích a nakodovad

Leoši, kam přesně do jakého konektoru?

Měnil jsem spodky zrcátek - nateklo do nich, zalil jsem je silikonem a přidal osvětlení nástupu, ale zapojil jsem ho na osvětlení dveří - to červené světlo při otevřených dveří a je to naprd ...

Chtěl bych, aby to svítilo když auto odemknu, tedy na osvětlení interiéru? Dá se to někam ve dveřích přepojit? na jiný kábl? Nebo jde jdednotka dveří nakódovat tak, aby při odemčení svítilo i to světlo ve dveřích? to bych měl po problému, jen to SW upravit v kodovaní. Máte někdo zkušenost?

Ještě jsem si všimnul, že mi do svorkovnice zrcátek vede jeden kábl, který dál k zrcátku nepokačuje, končí pod dveřním tapcem a je bílo/fialový - máte někdo schema zapojení káblů? konektoru co na co je?

Díky.

PS: Jinak všem, co tu psali konstruktivní postupy, jak co rozebrat SLAVA! Je to fakt jednoduche a velmi rychle :-)

• 1 měsíc později...

Ahoj,

tak píšu pokračování v osvětlení zrcátek. Někde na jiném webu jsem našel, že ten kábl ve svorkovnici u zrcátka (bílo/fialová) je opravdu osvětlení nástupu. To je super, ale ...

Voltmetrem jsem změřil, že po odemčení vozu je na káblu 12V, počasu zmizí stejně, jako by to mělo zhasnout,takže funkce je správná. Pokud ale na to připojím buď diodovou parkovačku nebo normální 5W parkovačku, tak to nesvítí, okamžitě po připojení napětí klesne asi na 2V, jako by to něco nepustilo. Měřil jsem to i na patici žárovky přímo.

Nejdřív jsem tam měl LED parkovačku, tak jsem myslel, že je tam kontrola prasklé žárovky, tak jsem ji vyndal a dal tam klasickou skleněnku 5W parkovačku a to samé.

Víte někdo, proč to takto je? Případně, kde se kóduje zapnutí osvětlení nástupu s nějakým popisem?

Je to ale divné, že tam 12V vede, pokud dám žárovku, tak to 12V odpojí.

Díky za info a nápady

Standa

Vyřešeno = nakódováním LP a PP jednotky dveří :-) Jak jednoduché

Upraveno od Nekrisek

• 4 měsíce později...

Nazdar octaviaci... dajte dake fotky ako to funguje a vyzera namontovane, neviem o akom osvetleni hovorite :) dakujem ved som novacik.. este raz dakujem za odpoved

• 3 měsíce později...

Kluci, abych nezanášel mé předchozí téma ohledně hlavních světel tímto dotazem, chci se zeptat: u Ambiente (MR2008 - předfacelift) nemám ve zpětných zrcátkách osvětlení nástupního prostoru - v zrcátku chybí jen žárovky, nebo bych musel složitě tahat kabely? Zrcátka mám samozřejmě elektrická, vyhřívaná.

Díky

musí se dopojit i elektrika

a spodek zrcátka druhý

áha - díky za odpověď, za to mi ty bludičky teda nestojí :)

• 7 měsíců později...

Dobrý den,

omlouvám se, asi to tady někde řečeno už bylo, ale přece jen, mám OII combi r.v.2006, zrcátka elektricky ovládaná, vyhřívaná, bez funkce "zatmavování".

Viděl jsem teď u benziky skoro totožnou OII i dle výbavy a roku výroby a dotyčnému se při otevření dálkovým ovládáním na chvíli rozvítily i blinkry a chvíli i svítily jako osvětlení, což mi příjde jako užitečná věc. Proto bych potřeboval radu, je to otázka pouze připojení na kompl a naprogramování této funkce a nebo te chce úpravy v podobě jiných blinkrů a tahání nových drátů??

Dík moc za radu.

to nesvítily blinky ale žárovka na osvětlení nástupního prostoru... musí se vyměnit spodní část zrcátka, natahat kabeláž a nakodovat RJ dveří..

Nejsem si jistý ale nevím o tom že by se dělali zrcátka bez osvětlení nastupniho prostoru, možná u nějaké clasik. Osvětlení se dá nastavit na maxi dotu, jestli máš.

dělaly se běžné a na maxidotu žádné nastavení ohledně zrcátek není!!!

Díky, vím jen zhruba co to Maxi-dot je, nebo alespoň doufám že to vím...: Maxi-DOT umožňuje zobrazování všech klasických funkcí palubního počítače, jako čas, spotřebu, okamžitou spotřebu, průměrnou rychlost, dojezd, venkovní teplotu apod. Toto vše tam mám, mám tam i tempomat, ale nikdy jsem si nevšiml, že by tam šlo nastavit něco víc - možná to nějak jde a je to jen moje blbost. A pokud by to šlo touto cestou, bylo by to jen supr!!

P.S. Jo a mám tam třeba automatické zamčení dveří po rozjetí vozu na rychlost vyšší než 15km...dále mám funkci že po zamčení vozu dálkovým ovladačem a podržení tlačítka se zavřou všechny okna. Stejná funkce je i při odemčení...dále při nastavení levého zrcátka se automaticky nastavuje i to pravé..

To nepíšu proto že bych se chlubil, ale proto, že jsem laik a píšu to pro Vaší představu o výbavě vozu a jestli by tam tudíž šlo nějak navolit ono osvětlení nástupního prostoru..Jo a rok výroby je 2006.

Dík

Romanje71: mrkni ze spodu na zpětný zrcátka. Pokud tam máš černou plastovou plochu, tak nemáš zrcátka s osvětlením nástupního prostoru. Ten modul se dá dokoupit, jak už psal výše Milhausek (a chlapec ví, o čem mluví ;) ).

To co psal Jirka1022 je (s prominutím) čirý nesmysl. Byly dvě verze (elektrických) zrcátek - s osvětlením nástupního prostoru a bez něj.

Tzn. abys to "rozchodil", tak musíš vyměnit ten spodní modul, natahat kabely a zapojit do ŘJ dveří, kde se to musí nakódovat. Vše se dá dodělat u zdejších mistrů ;)

Honza9007:

jo díky ti moc, ale...dnes mě vezl shodou okolností z práce kolega, který má stejný rok výroby, akorát má 103kw a mírně lepší výbavu. Má samozatmavovací zrcátka a také má ono osvětlení nástupního prostoru. Ty jeho zpětná zrcátka a moje jsou úplně totožná, až na to, že má kolem skla v zrcátku gumu-zatmavovací.., ale černou plošku ze spodu má skoro do třičtvrtě zrcátka jako já, jak píšu, úplně shodná a má osvětlení nástupního prostoru, to jsme zkoušeli:-))

Tak teď Honzo raď...:-)

Tak sundej ten plastový kryt zrcátka a podívej se zda tam máš dvě žárovky.. :kol-47:

Asi jo, ale to zase nevím jak se to otevírá, abych si spíš neuškodil..:-) Víš jak na to bez toho, abych něco ulomil???:-))

dík

musíš sundat zrcátko, kryt zrcátka a až potom se dostaneš na žárovky

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.