Přejít na obsah

Leddiodové žárovky

Bogdan

Doporučené příspěvky

Mám vzadu čirou optiku a dnes jsem si koupil leddiodové žárovky do brzd. světel. Po namontování žárovek jsem ale zjistil, že i při povolení brzdy a vypnutí všech zařízení a vytáhnutí klíčku, diody pořád jemně svítí. U normálních žárovek to nedělá. Už jste se s ním někdo setkali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vzhledem, že brzdovky jsou spínaný mechanickým spínačem, tek je to zajímavý. Nejdřív bych zkusil změřit napětí na zhaslejch diodách a potom i na brzd. spínači a i při odpojeném konektoru. A uvidíš, co zjistíš. A napiš to sem. :D Ale v kostře bych to zrovna neviděl.

Editováno: , autor: Strojvůdce
Odkaz ke komentáři

Tak jsem to byl změřit a naměřené napětí bylo max. 0.05V, což je nic. Při zkoušení diod jsem si všiml, že když připojím + pól na diody a když chytím - pól do ruky a druhou rukou se dotknu druhého pólu diody tak už to stačí diodám aby se rozsvítily.

Odkaz ke komentáři

no vyzerá to tak že sú to dosť citlivé diody a stačí im malý prúd nato aby sa rozsvietili. inak by si ich mohol odfotiť v akcii teda ked naju svietit a skus jednu vec, ked ich mas pripojene a kvazi tlejú napoj ešte paralelne jednu 5W žiarovku či zhasnú. ono sa môže stať že na tom dlhom vedení sa môže naindukovať dostatočné napätie nato aby sa trochu rozsvietili. a ked tam daš tu žiarovku bude na konci vedenia odporová zaťaž čo by malo to napätie znížiť na nulu.

Odkaz ke komentáři

TAk jsem pořídil pár fotek. Ale bohužel jen ve tmě, dřív jsem to nestihnul.

Foto normálních žárovek:

normalhx7.th.jpg

Diodové žárovky

diodygg0.th.jpg

1 normální a jedna diodová žárovka

1vs1vo4.th.jpg

Tady je foto žhavení leddiod i při vytáhnutém klíčku, pod světlem

havensv283tlodu6.th.jpg

Zase žhavení leddiod ve tmě

haventmarm6.th.jpg

A zkoušel jsem to s připojením žárovky, leddiody okamžitě zhasnou.

S tím připojením normální diody nás to už napadlo, ale výsledek je pořád stejný.

Editováno: , autor: Bogdan
Odkaz ke komentáři

TAk jsem se konečně po 2 dnech dostal k počítači, řešil jsem totiž problém: zmek2pb7.th.jpg

S tím zbytkovým proudem to bude asi pravda, ale myslím že to nemá smysl řešit, protože svítivost těch led. žárovek je dosti slabá. Ale někdo to vyzkoušet musel.

Přidávám foto diod, o kterých jsme se tady bavili:

p1000680bn0.th.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky pánové teď sem řesil ten samej problém mám led v předních dveřích a stropním světle a ty ve dveřích to dělaj taky tak tam skusím dát ten odpor a dám vědět jak to dopadlo :unsure: jinak led místo žárovek je blbost tahle napodobenina nějek nefunguje musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne B)

Odkaz ke komentáři

... musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne.

Mas se zastavbou LED nejake zkusenosti? Neco jsi uz takovyho ubastlil?

jo nějakou zkušenost stím mám akorád musím sehnat nějaká bouraná světla ať to prve vyzkouším momentálně dělám led světla na trabanta tak jak budou hotova pošlu foto a tech parametry led + odporů

Odkaz ke komentáři

vetsinou to dela obvod na kontrolu zarovek ,pousti tam zbytkovy proud a hold ledka sviti i pti 0.1mA :-)

ale stejne se mi zda ta svitivbost o dost mensi nez zarovka,navic maj mensi uhel .

Taky mám s tím problém ale v interiéru! Mám ve stropním osvětlení diodové žárovky co patří do parkovacích světel a když zamknu auto centrálem tak normální žárovky zhasnou a ty diodové pořád trošičku svíti a vůbec nevím proč....???

Honzik...asi tam ten obvod ale nemá -_-

a v interiéri..niet sa čomu čudovať, stropnú lampičku spína BSG cez MOSFET a tým aj reguluje ztmievanie. môže to byť aj nesprávnym zatvorením MOSFETU pri inej ako odporovej záťaži alebo tam tečie slabunký prúd z nejakého pomocného obvodu čo sníma či lampa stále svieti pretože ako dobre vieme po pol hodine ked lampa svieti sa sama vypne -_-:D

Odkaz ke komentáři

... musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne.

jo nějakou zkušenost stím mám akorád musím sehnat nějaká bouraná světla ať to prve vyzkouším momentálně dělám led světla na trabanta tak jak budou hotova pošlu foto a tech parametry led + odporů

kamo, ja svetla mam sice predfaceliftove ale neviem ako ich rozlepiť...a samo chcem zachovať pôvodnú vodotesnosť :D

Odkaz ke komentáři

kamo, ja svetla mam sice predfaceliftove ale neviem ako ich rozlepiť...a samo chcem zachovať pôvodnú vodotesnosť :D

no právě bojím se originále rozebrat aby nepraskly nebo něco jinak už to mam v hlavě akorád couvačky zůstanou série ty led by byly drahé jak k.... :fakac:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...