Bogdan Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Mám vzadu čirou optiku a dnes jsem si koupil leddiodové žárovky do brzd. světel. Po namontování žárovek jsem ale zjistil, že i při povolení brzdy a vypnutí všech zařízení a vytáhnutí klíčku, diody pořád jemně svítí. U normálních žárovek to nedělá. Už jste se s ním někdo setkali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 niekde bude problem v kabloch costra?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strojvůdce Vloženo 17. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 (editace) Tak vzhledem, že brzdovky jsou spínaný mechanickým spínačem, tek je to zajímavý. Nejdřív bych zkusil změřit napětí na zhaslejch diodách a potom i na brzd. spínači a i při odpojeném konektoru. A uvidíš, co zjistíš. A napiš to sem. Ale v kostře bych to zrovna neviděl. Editováno: 17. Prosinec 2006, autor: Strojvůdce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bogdan Vloženo 17. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2006 Tak jsem to byl změřit a naměřené napětí bylo max. 0.05V, což je nic. Při zkoušení diod jsem si všiml, že když připojím + pól na diody a když chytím - pól do ruky a druhou rukou se dotknu druhého pólu diody tak už to stačí diodám aby se rozsvítily. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomasino Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Nezastavoval si do auta neco kolem elektriky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Bogdan: Trosku OT, ale mohl bys nafotit, jak sviti ty LED zarovky v brzdach? A idealne jedna brzdovka s LED a druha s klasickou 21W zarovkou? Ja to zkousel a svitivost byla katastrofalni, proste nepouzitelne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 no vyzerá to tak že sú to dosť citlivé diody a stačí im malý prúd nato aby sa rozsvietili. inak by si ich mohol odfotiť v akcii teda ked naju svietit a skus jednu vec, ked ich mas pripojene a kvazi tlejú napoj ešte paralelne jednu 5W žiarovku či zhasnú. ono sa môže stať že na tom dlhom vedení sa môže naindukovať dostatočné napätie nato aby sa trochu rozsvietili. a ked tam daš tu žiarovku bude na konci vedenia odporová zaťaž čo by malo to napätie znížiť na nulu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r-hanz Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 Zkus dát před led žárovku klasickou diodu v propustném směru. Ta má přechodové napětí 0,7 voltu a to by mělo indukci či nějaký malý přechoďák omezit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bogdan Vloženo 18. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 (editace) TAk jsem pořídil pár fotek. Ale bohužel jen ve tmě, dřív jsem to nestihnul. Foto normálních žárovek: Diodové žárovky 1 normální a jedna diodová žárovka Tady je foto žhavení leddiod i při vytáhnutém klíčku, pod světlem Zase žhavení leddiod ve tmě A zkoušel jsem to s připojením žárovky, leddiody okamžitě zhasnou. S tím připojením normální diody nás to už napadlo, ale výsledek je pořád stejný. Editováno: 18. Prosinec 2006, autor: Bogdan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 18. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2006 no bude to to naindukovane možno aj vf napätie, skus tam dať namiesto paralel žiarovky cca 500R až 1k odpor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 19. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2006 vetsinou to dela obvod na kontrolu zarovek ,pousti tam zbytkovy proud a hold ledka sviti i pti 0.1mA :-) ale stejne se mi zda ta svitivbost o dost mensi nez zarovka,navic maj mensi uhel . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnyS Vloženo 19. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2006 Hod jsem typ diodovych zarovek, co jsi tam dal, at vime s cim bude problem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafel Vloženo 19. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2006 Ty diodové žárovky, svítivost nic moc. Kdyby tak obrysovky ale brzdy ??? Do toho bych nešel a ještě se sluncem v zádech. Nerad bych na foru v bazaru sháněl novou prdel. Co neubrdíš to neukecáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdendys Vloženo 19. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2006 asi jak rika honzik - je to zrejme zbytkovy proud pro kontrolu vlakna. Nekterym typum LED staci 100-200mikroA. Dal bych paralelne odpor pro zacatek 10kilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bogdan Vloženo 20. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2006 TAk jsem se konečně po 2 dnech dostal k počítači, řešil jsem totiž problém: S tím zbytkovým proudem to bude asi pravda, ale myslím že to nemá smysl řešit, protože svítivost těch led. žárovek je dosti slabá. Ale někdo to vyzkoušet musel. Přidávám foto diod, o kterých jsme se tady bavili: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lala Vloženo 20. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2006 Taky mám s tím problém ale v interiéru! Mám ve stropním osvětlení diodové žárovky co patří do parkovacích světel a když zamknu auto centrálem tak normální žárovky zhasnou a ty diodové pořád trošičku svíti a vůbec nevím proč....??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bogdan Vloženo 20. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2006 Ten to problém jsem taky ze začátku řešil, ale už s tím víc jak rok jezdím a nic se neděje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 20. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2006 jestli to náhodou není nějakýma kondenzátorama, který se vybíjej tak pomalu, že to vždy malinko svítí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NOS Vloženo 25. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2006 Díky pánové teď sem řesil ten samej problém mám led v předních dveřích a stropním světle a ty ve dveřích to dělaj taky tak tam skusím dát ten odpor a dám vědět jak to dopadlo jinak led místo žárovek je blbost tahle napodobenina nějek nefunguje musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 25. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2006 ... musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne. Mas se zastavbou LED nejake zkusenosti? Neco jsi uz takovyho ubastlil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NOS Vloženo 26. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2006 ... musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne. Mas se zastavbou LED nejake zkusenosti? Neco jsi uz takovyho ubastlil? jo nějakou zkušenost stím mám akorád musím sehnat nějaká bouraná světla ať to prve vyzkouším momentálně dělám led světla na trabanta tak jak budou hotova pošlu foto a tech parametry led + odporů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 26. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2006 NOS: Ok, to me skutecne zajima... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 26. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2006 vetsinou to dela obvod na kontrolu zarovek ,pousti tam zbytkovy proud a hold ledka sviti i pti 0.1mA :-) ale stejne se mi zda ta svitivbost o dost mensi nez zarovka,navic maj mensi uhel . Taky mám s tím problém ale v interiéru! Mám ve stropním osvětlení diodové žárovky co patří do parkovacích světel a když zamknu auto centrálem tak normální žárovky zhasnou a ty diodové pořád trošičku svíti a vůbec nevím proč....??? Honzik...asi tam ten obvod ale nemá a v interiéri..niet sa čomu čudovať, stropnú lampičku spína BSG cez MOSFET a tým aj reguluje ztmievanie. môže to byť aj nesprávnym zatvorením MOSFETU pri inej ako odporovej záťaži alebo tam tečie slabunký prúd z nejakého pomocného obvodu čo sníma či lampa stále svieti pretože ako dobre vieme po pol hodine ked lampa svieti sa sama vypne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 26. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2006 ... musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne. Mas se zastavbou LED nejake zkusenosti? Neco jsi uz takovyho ubastlil? jo nějakou zkušenost stím mám akorád musím sehnat nějaká bouraná světla ať to prve vyzkouším momentálně dělám led světla na trabanta tak jak budou hotova pošlu foto a tech parametry led + odporů kamo, ja svetla mam sice predfaceliftove ale neviem ako ich rozlepiť...a samo chcem zachovať pôvodnú vodotesnosť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NOS Vloženo 1. leden 2007 Sdílet Vloženo 1. leden 2007 ... musel bys to dát na tišťák a tak tři řady po 10cm pak to bude fungovat i v léťe v pravé poledne. Mas se zastavbou LED nejake zkusenosti? Neco jsi uz takovyho ubastlil? jo nějakou zkušenost stím mám akorád musím sehnat nějaká bouraná světla ať to prve vyzkouším momentálně dělám led světla na trabanta tak jak budou hotova pošlu foto a tech parametry led + odporů kamo, ja svetla mam sice predfaceliftove ale neviem ako ich rozlepiť...a samo chcem zachovať pôvodnú vodotesnosť no právě bojím se originále rozebrat aby nepraskly nebo něco jinak už to mam v hlavě akorád couvačky zůstanou série ty led by byly drahé jak k.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.