Únor 20, 20241 r Já bych samozřejmě taky uvítal vyšší dobíjecí výkon origo nabíječky, ostatne je to její primární účel, ale toho se nedočkáme. Jen jsem nabízel alternativu lidem, co třeba vahaj jestli v ceníku zaškrtnout bezdrátové nabíjení nebo ne. Já po dnešní zkušenosti říkám ne, ale v autě už ho mám.
Únor 20, 20241 r Ja urcite ano, pretoze phonebox je zaroven pripojeny na externu antenu a realne to spravi dve palice signalu v miestach kde je s nim problem (napr. horske prechody)
Únor 21, 20241 r A navíc je ZÁSADNĚ snížené riziko, že ti podložka z aliepressu začne samovolně hořet v autě. Po tom asi nikdo netouží.
Únor 23, 20241 r Jop, nezapomínat na to, že USBčka jsou napájené pořád, tudíž bych tam fakt nějakou noname bezdrátovou nabíječku zapojenou stále nenechával. A ono ničemí baterky bezdrátovým nabíjením se člověk nevyhne ani s větráním a vyšším výkonem. Bezdrátové nabíjení má už zákonitě nižší účinnost, tím pádem je generováno více tepla a teplo pro baterku je špatné. Pokud má navíc člověk ještě telefon v obalu, tak to větrání bude zase méně účinnější. Pomůže to, rozhodně mnohem lepší než bez větrání a ta degradace bude výrazně menší, ale stejně se bezdrátovému nabíjení vyhýbám jako čert kříži a nabíjím výhradně kabelem. Upraveno Únor 23, 20241 r od xmenadis
Únor 23, 20241 r @xmenadis USBčka nejsou napájená pořád. Jsou napájená při zapnutém infotainmentu (aspoň u mě to tak funguje).
Únor 23, 20241 r @Lasse Máš asi point v tom, že když je auto uspané, tak možná nefungují, protože mě teď napadá, že tenhle případ jsem nezkoušel. Vyzkouším, díky za doplnění
Únor 23, 20241 r 12 hours ago, xmenadis said: Jop, nezapomínat na to, že USBčka jsou napájené pořád, tudíž bych tam fakt nějakou noname bezdrátovou nabíječku zapojenou stále nenechával. A ono ničemí baterky bezdrátovým nabíjením se člověk nevyhne ani s větráním a vyšším výkonem. Bezdrátové nabíjení má už zákonitě nižší účinnost, tím pádem je generováno více tepla a teplo pro baterku je špatné. Pokud má navíc člověk ještě telefon v obalu, tak to větrání bude zase méně účinnější. Pomůže to, rozhodně mnohem lepší než bez větrání a ta degradace bude výrazně menší, ale stejně se bezdrátovému nabíjení vyhýbám jako čert kříži a nabíjím výhradně kabelem. Istá degradácia bezdrôtovým nabíjaím tam určite je, ale od doby, kedy Samsung prvýkrát predstavil bezdrôtové nabíjanie nabíjam len takto a stále len originál Samsung nabíjačkou. Mobil som mal stále okolo 2r a nepozoroval som nikdy zníženú výdrž baterky. S7, S8, Note10, Note20 Ultra, Aktuálne S23 Ultra Predposledný telefón - Note 20 Ultra som mal 3r a baterka bola super, stále nabíjaná len bezdrôtovo, avšak pár mesiacov v O4 ju prehrievaním zničilo. TLDR; bezdrôtové nabíjanie je úplne v pohode, ale na vhodnej nabíjačke, v dnešnej dobe už aj s aktívnym chladením (Samsung napríklad). Čakám a predpokladám, že si budeme vedieť retrofitnúť bezdrôtové nabíjanie z O4 FL, ale najprv chcem počkať, až to niekto spraví. Takisto by som bol rád aj za tie 2x45W USB-C vpredu (namiesto existujúcich 15W) Upraveno Únor 23, 20241 r od NemesiSK
Březen 22Bře 22 Ahoj, já teda osobně mám v menu možnost vypnout bezdrátové nabíjení, ale chtěl bych se Vás zeptat na jinou věc, týkající se bezdrátového nabíjení. Opravdu je standardní funkce infotainmentu, že když z nějakého důvodu telefon nelze nabíjet (a děje se to dost často) se zobrazí hláška přes celý display a sama nezmizí, musím kliknout na OK? Ono když se motáte po městě, máte puštěnou navigaci a ta je neustále zakryta touhle hláškou, tak ne že to otravuje, to je vyloženě nebezpečné! Zvláštní je, že nabíječka občas nabíjí 200km v kuse a některé dny se během 50km třeba 10x ukončí nabíjení. Nabíjím stále stejný telefon, s obalem i bez něj jsou výsledky stejné. Navíc mám takový pocit, že ta hláška se zobrazí i ve chvíli, kdy je telefon na 100% nabit a to už je na hlavu postavené úplně. Zatím vidím jen jedno řešení, vyhodit nabíječku "škoda" a nacpat místo ní nabíječku jinou a použít jedno usbc. Příští týden jedu do servisu, tak se zeptám, jestli není nějaký dostupný update. Líbí se mi předchozí komentář "Uz len proto ze to bude vyzerat jako v cirkuse." Jenže ona poslední O4 je cirkus sama o sobě.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.