maros Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 kamos ma model 2000 a nema to tak znicene .....ale v pondeli to pokoukam poradne... mozna jsem si toho az tak nevsimal..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Já to mám taky a vůbec se mě to nechce řešit. Myslím, že je to konstrukční chyba místo není dimenzované na takovou váhu. Konstrukční vada to asi není. Za prahy se oktávky zvedat prostě nemají. Ale na lyžinovém heveru to jinak nejde. Takže je mám taky promáčklý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek123 Vloženo 27. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2006 Nemám to. Auto si při výměně kol zvedám sám na heveru dodaném jako sériová výbava auta. V podbězích jsou prolisy ve tvaru šipky, všichni to máte příliš blízko předního kola, ty šipky jsou trochu dál, blíž ke středu auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 27. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2006 Já to mám taky a vůbec se mě to nechce řešit. Myslím, že je to konstrukční chyba místo není dimenzované na takovou váhu. Konstrukční vada to asi není. Za prahy se oktávky zvedat prostě nemají. Ale na lyžinovém heveru to jinak nejde. Takže je mám taky promáčklý Zrovna tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 Zdařec chlapy. Já je mám ty prahy také "ohnuté". Udělali mi to při zimní výměně v pneuservisu. Protože mi to nedalo, byl jsem s tím na kanále a tam je jednoznačně vidět, že ta hrana která se deformuje je styk venkovního plechu prahu, vnitřní výstuhy a vnitřního plechu prahu - tzn, není to nosný prvek. Pokud použijete origo "plasťák" hever (který je na...) ten má profilovanou "hlavu" heveru - takže jej obepne po celé ploše a NEZVEDÁ se to přímo za tu hranu je to v pořádku, ale pokud to zvednete běžným olejákem dojde k ohnutí. Já sám zvedám předek za přední nápravu a zadek pod miskou tlumičů a je vše OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 Zdařec chlapy. Já je mám ty prahy také "ohnuté". Udělali mi to při zimní výměně v pneuservisu. Protože mi to nedalo, byl jsem s tím na kanále a tam je jednoznačně vidět, že ta hrana která se deformuje je styk venkovního plechu prahu, vnitřní výstuhy a vnitřního plechu prahu - tzn, není to nosný prvek. Pokud použijete origo "plasťák" hever (který je na...) ten má profilovanou "hlavu" heveru - takže jej obepne po celé ploše a NEZVEDÁ se to přímo za tu hranu je to v pořádku, ale pokud to zvednete běžným olejákem dojde k ohnutí. Já sám zvedám předek za přední nápravu a zadek pod miskou tlumičů a je vše OK. Jenze origo heverem se s tim musis srat, v pneuservisu je to hned hotovy. Podle me je to chyba konstrukce ciste na strane vyrobce auta, ostatni to nejak nemaj. V pneuservisu kam jezdim ja maj jeste takovej ten velkej pumpovaci, tak je asi zmermomocnim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolešo Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 V jednom servisu jsem viděl, že používají mezi zvedák a práh auta dřevěný špalík s drážkou. Tak jsem ho taky vyrobil a léta používám k naprosté spokojenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kryšot Vloženo 28. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 (editace) Vsechny auta zvedame a nidky se tohle nestalo, pokud neni shnila vyztuha. Doufam ze je to jen spatne pribodovane a pod. Jinak si to neumim predst. Editováno: 28. Srpen 2006, autor: Kryšot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan II Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 (editace) Vlastním Octu r.v. 06/97 a prahy zohnutý NEMÁM!! Nikdy nezvedám auto za prahy, dávám pojízdný heverový vozík pod nápravy. Tu zubatku podkládám kobercem abych nepodřel barvu... Kdybych měl tak zrychtovaný prahy jak vy, asi by mě jeblo!! Editováno: 28. Srpen 2006, autor: Milan II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
invader Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta. V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta.V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu. Tak za tento prispevek dekuji a zaroven chvalim, myslim, ze spouste lidi bude uzitecny! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 28. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 musim mit kazdy hov.. takze to mam taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kryšot Vloženo 28. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 28. Srpen 2006 Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta.V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu. Teda tak to gratuluji. Zvednout favo na techto mistech, tak jsem skrz podlahu. Ale snad u Octy to bude oky. Ale divim se, ze se to zveda za podlahu, ktera neni tolik vystuzena jako je prah. Nevim tezko rict. posledne jsme zved. felinu a jak jsem koukal, tak to nekdo chytal za toto misto a mel to tam promackle. Osobne se to bojim za podlahu chytnout. A uz to takto nekdo zvedal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Vloženo 30. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta.V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu. Teda tak to gratuluji. Zvednout favo na techto mistech, tak jsem skrz podlahu. Ale snad u Octy to bude oky. Ale divim se, ze se to zveda za podlahu, ktera neni tolik vystuzena jako je prah. Nevim tezko rict. posledne jsme zved. felinu a jak jsem koukal, tak to nekdo chytal za toto misto a mel to tam promackle. Osobne se to bojim za podlahu chytnout. A uz to takto nekdo zvedal? Není to za podlahu, ale za nosnýky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kryšot Vloženo 30. Srpen 2006 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2006 Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta.V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu. Teda tak to gratuluji. Zvednout favo na techto mistech, tak jsem skrz podlahu. Ale snad u Octy to bude oky. Ale divim se, ze se to zveda za podlahu, ktera neni tolik vystuzena jako je prah. Nevim tezko rict. posledne jsme zved. felinu a jak jsem koukal, tak to nekdo chytal za toto misto a mel to tam promackle. Osobne se to bojim za podlahu chytnout. A uz to takto nekdo zvedal? Není to za podlahu, ale za nosnýky. Jasne nosniky, ale tyhle nosniky pod podlahou maji skoro vsechny auta. A nikdy jsem to zato nezvedal, protoze nekdy pohledem to jde o držku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gismo Vloženo 25. Září 2006 Sdílet Vloženo 25. Září 2006 hmm, to je dobry no. ja kdyz sundaval auto z heveru, tak sem si krasne proriznul prah, blbej teren, ale taky je to tim, ze mam neoriginalni prahy, ale tuningovy prahy. Jinak se octavka pomoci heveru zveda jen za prahem, je tak i takova plocha s vystupkem, ktery zapada primo do heveru. Uz nikdy nebudu zvedat auto na nerovnym terenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 25. Září 2006 Sdílet Vloženo 25. Září 2006 Mám taky ohlé a je mi to docela fuk. Mě to ničemu nevadí takže to neřeším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 25. Září 2006 Sdílet Vloženo 25. Září 2006 Mam to taky,ale uz jsem to tak koupil.Hmm,takze Skodovaci zase neco pekne posrali:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jsstanik Vloženo 25. Září 2006 Sdílet Vloženo 25. Září 2006 Hmm... za nápravu se taky nesmí zvedat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdeny Vloženo 26. Září 2006 Sdílet Vloženo 26. Září 2006 ahoj všichni škodováci, mám koktu r.v.2002, nedavno jsem byl na zdviži a na jedné straně mi ten rantl mírně ohli.Vidím to tak. Při zvedání auta je třeba dbát na to aby ty zvedáky byly přesně pod tou šipkou, která je vyobrazena na prahách. Tam je totiž vyztužené místo, které vydrží.Jelikož mě na jedné straně posunuli zvedák více od té značené šipky, tak se to trochu ohlo.Oktávka je totiž docela těžké auto, takže na ostatních místech to nevydrží. Zdarec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 26. Září 2006 Sdílet Vloženo 26. Září 2006 ahoj všichni škodováci, mám koktu r.v.2002, nedavno jsem byl na zdviži a na jedné straně mi ten rantl mírně ohli.Vidím to tak. Při zvedání auta je třeba dbát na to aby ty zvedáky byly přesně pod tou šipkou, která je vyobrazena na prahách.Tam je totiž vyztužené místo, které vydrží.Jelikož mě na jedné straně posunuli zvedák více od té značené šipky, tak se to trochu ohlo.Oktávka je totiž docela těžké auto, takže na ostatních místech to nevydrží. Zdarec Jenže jak je na prahách to místo, tak tam originální zvedák škoda co mám v kufru nedrží a auto vám spadne. Musí se dát trošku vedle, aby si to sedlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 26. Září 2006 Sdílet Vloženo 26. Září 2006 ahoj všichni škodováci, mám koktu r.v.2002, nedavno jsem byl na zdviži a na jedné straně mi ten rantl mírně ohli.Vidím to tak. Při zvedání auta je třeba dbát na to aby ty zvedáky byly přesně pod tou šipkou, která je vyobrazena na prahách.Tam je totiž vyztužené místo, které vydrží.Jelikož mě na jedné straně posunuli zvedák více od té značené šipky, tak se to trochu ohlo.Oktávka je totiž docela těžké auto, takže na ostatních místech to nevydrží. Zdarec Jenže jak je na prahách to místo, tak tam originální zvedák škoda co mám v kufru nedrží a auto vám spadne. Musí se dát trošku vedle, aby si to sedlo. Mne tam jde v pohode, jen se musi trochu stelovat, aby spravne sednul, to je pravda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulda Vloženo 26. Září 2006 Sdílet Vloženo 26. Září 2006 Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta.V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu. Tak je to správné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulda Vloženo 26. Září 2006 Sdílet Vloženo 26. Září 2006 Taky to mám, dá se to narovnat? Proč by nedalo? Pokud je tedy ohnutý jen ten bodovaný spoj a ne zamáčklý práh, jako tu někteří mají na foto.. Já to rovnal taky, klempířskou svěrkou. Je to poměrně měkké. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PURE Vloženo 26. Září 2006 Sdílet Vloženo 26. Září 2006 ahoj všichni škodováci, mám koktu r.v.2002, nedavno jsem byl na zdviži a na jedné straně mi ten rantl mírně ohli.Vidím to tak. Při zvedání auta je třeba dbát na to aby ty zvedáky byly přesně pod tou šipkou, která je vyobrazena na prahách.Tam je totiž vyztužené místo, které vydrží.Jelikož mě na jedné straně posunuli zvedák více od té značené šipky, tak se to trochu ohlo.Oktávka je totiž docela těžké auto, takže na ostatních místech to nevydrží. Zdarec Jenže jak je na prahách to místo, tak tam originální zvedák škoda co mám v kufru nedrží a auto vám spadne. Musí se dát trošku vedle, aby si to sedlo. Proto vozim "panenku" a jsem v klidu.Auti zvednu na jakemkoliv miste a kdekoliv a jsem v pohode.Origo zvedak je od pocatku auti nepouzit,teda aspon dle stavu reservy a mechanickeho heveru:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.