Malta Vloženo 4. leden 2024 Sdílet Vloženo 4. leden 2024 třeba tento? https://www.alza.cz/alzapower-core-usb-c-usb-c-3-2-gen-1-5a-100w?dq=6336396 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Antonn Vloženo 4. leden 2024 Sdílet Vloženo 4. leden 2024 Tak edit - dneska jsem ještě vyzkoušel propojení přes jednu redukci a kamera už funguje jak má!! 🥳 Zřejmě je pravdou, že si kamera nepovídá s obousměrným kabelem USB C. Sice to není ideální, ale hledáním lepší varianty už více času trávit nechci 🫡 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaroslava Hűbnerová Vloženo 5. leden 2024 Sdílet Vloženo 5. leden 2024 Kdyby někdo potřeboval, tak mám doma dva tyto USB-C - USB-C kabely, které fungují s O4 a Viofo A139. https://www.amazon.de/-/cs/dp/B08HPVP1GY?pd_rd_w=IVjAE&content-id=amzn1.sym.6a985e9e-92ee-4610-844d-feb18aa20830&pf_rd_p=6a985e9e-92ee-4610-844d-feb18aa20830&pf_rd_r=MERM4XYBQF9HMDRZH7X5&pd_rd_wg=RyOr1&pd_rd_r=ed523ddf-3127-4913-a4da-1abb6dc1eb43&pd_rd_i=B08HPVP1GY&ref_=pd_bap_d_grid_rp_0_1_ec_t&th=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 5. leden 2024 Sdílet Vloženo 5. leden 2024 A funguje ti aj parkovací režim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmenadis Vloženo 5. leden 2024 Sdílet Vloženo 5. leden 2024 (editace) Při napájení z konektoru u zrcátka parkovací režim fungovat nebude, protože napájení toho USB-C se po chcípnutí motoru vypíná. Nebo máš kameru, která se spustí i jen čistě z baterky / kondenzátoru? Editováno: 5. leden 2024, autor: xmenadis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Antonn Vloženo 5. leden 2024 Sdílet Vloženo 5. leden 2024 Jasně, funguje - kamera má malou baterii, díky které by byl okamžik bezprostředně po nárazu zaznamenaný. Nevydrží natáčet půl hodiny, ale minutu / dvě určitě ano. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelIns1 Vloženo 29. leden 2024 Sdílet Vloženo 29. leden 2024 a nezabudnite vytiahnuť ten napájací káblik ešte pred prechodom cez hranice do AT, DE, CH... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 30. leden 2024 Sdílet Vloženo 30. leden 2024 DE taky? Do Rakouska vím, tam tu kameru (MiVue 846) vycvaknu i z držáku a odložím pod rádio na tunel pro jistotu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelIns1 Vloženo 30. leden 2024 Sdílet Vloženo 30. leden 2024 Podľa OAMTC je to určite AT, DE, CH, B, LUX. V niektorých ďalších krajinách je to otázne a treba napríklad dokázať, že záznam je len pre vlastné účely samotnej jazdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 30. leden 2024 Sdílet Vloženo 30. leden 2024 Prosím neširte paniku. Žádné vypínání není nutné. https://www.garaz.cz/clanek/palubni-kamery-kde-jsou-legalni-a-kde-ne-21004549 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 30. leden 2024 Sdílet Vloženo 30. leden 2024 Jinak já koupil za 89 Kč ten kabel z CZC tedy 20cm USB-C na microusb a fachčí dokonale z portu u zrcátka. Zapne kameru při startu a při vypnutí motoru ji zase vypne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 31. leden 2024 Sdílet Vloženo 31. leden 2024 před 14 hodinami, dettektorr napsal: Prosím neširte paniku. Žádné vypínání není nutné. https://www.garaz.cz/clanek/palubni-kamery-kde-jsou-legalni-a-kde-ne-21004549 sorry za OT, ale je otázkou zda je rakouský automotoklub kompetentní tvrdit, že se to na autokamery nevztahuje, stačí narazit na nekompromisního policajta a ... takže v AT raději budu postupovat jako doposud, jistota je jistota. Ale jinak díky za užitečný odkaz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelIns1 Vloženo 31. leden 2024 Sdílet Vloženo 31. leden 2024 OAMTC (to čo som napísal o kábliku hore, práve je na základe prečítania článku na ich stránky) hovorí presne čo sa píše aj v linku ktorý dáva kolega. Tzn. že kameru možno za určitých prísne stanovených podmienok použivať, ale treba vždy vymazať tváre a evidenčné čísla áut. A/ načo je ti záznam, keď nemáš tváre a čísla B/ pri predložení záznamu polícii alebo súdu (na stránke OAMTC práve popisujú takýto prípad) súd nevzal do úvahy video z kamery ale naopak odsúdil na mastnú pokutu predkladateľa videa že kamerou zaznamenával verejné priestranstvo. A bol to cyklista C/ pevne verím, že na českú alebo slovenskú značku sa pri náhodnom zastavení (alebo napríklad pri prekročení rýchlosti) zameria každý, nielen aktívny policajt a nechá si napríklad prehrať záznam z kamery, kde samozrejme nikto nebude mať vymazané tváre a čísla Takže pravda, nerobme paniku, ale dobre by bolo aby všetci, ktorí si kupujú kamery poznali aj pozadie používania. Aj v SK je oveľa bezpečnejšie predložiť záznam z pevnej zaregistrovanej kamery (bankomat, parkovisko atď) než svojej vlastnej. Síce sú známe prípady, keď polícia bez problémov akceptovala záznam a vinník sa priznal ale možno keby vinník mal za sebou právnika a nepodlomili sa mu nohy pri prvom kontakte s políciou dopadol by spor úplne inak. Tak opatrne, pred prípadnou akciou by som sa určite poradil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NemesiSK Vloženo 15. Březen 2024 Sdílet Vloženo 15. Březen 2024 Hlásim, že tento kábel v kamere funguje na jednotku a nezavadzia. Kúpil som 15cm dĺžku, 10cm mi už prišlo málo. Mám USB-C <-> Mini USB https://www.aliexpress.com/item/1005006161325559.html?spm=a2g0o.productlist.main.21.45afi6n7i6n7Lg&algo_pvid=49783142-8bcc-424c-b2e2-df11be12d41d&algo_exp_id=49783142-8bcc-424c-b2e2-df11be12d41d-10&pdp_npi=4%40dis!EUR!5.79!5.79!!!6.12!6.12!%402103080e17086392915833476e70a0!12000036050707283!sea!SK!0!AB&curPageLogUid=UsTC64xSZkVU&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A#nav-specification Kameru mám Mio MiVue 955W Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Popelka Vloženo 18. Březen 2024 Sdílet Vloženo 18. Březen 2024 Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli vám fungují autokamery v autě s vyhřívaným sklem. Respektive nefunguje mi GPS signál. Kamera stále hledá. Mám OCT 4. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lasse Vloženo 18. Březen 2024 Sdílet Vloženo 18. Březen 2024 @Roman Popelka Mě to funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmenadis Vloženo 18. Březen 2024 Sdílet Vloženo 18. Březen 2024 @Roman Popelka Hele už delší dobu u své 70mai kamery pozoruju, že nezaznamenává rychlost a myslel jsem si, že odešla akorát GPS v kameře. Schválně to vyzkouším mimo auto, jestli to náhodou nebude stejný případ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 18. Březen 2024 Sdílet Vloženo 18. Březen 2024 před 10 hodinami, Roman Popelka napsal: Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli vám fungují autokamery v autě s vyhřívaným sklem. Respektive nefunguje mi GPS signál. Kamera stále hledá. Mám OCT 4. Díky za odpověď. Funguje, jen mu fix polohy chvilku trvá (cca 3-5 minut, ale to také může být, že většinou start kamery a GPS je v podzemních garážích). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Popelka Vloženo 31. Březen 2024 Sdílet Vloženo 31. Březen 2024 V jiných vozech GPS funguje, u mě ne. Výrobce mi ji z preventivních duvodu vymění, ale mám obavu že i druhá bude mít stejný problém. Zaráží mě, že předchozí model kamery funguje. Vím že vyhřívání okna má vliv na antiradary, tak to možná bude to samý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petik17 Vloženo 27. Červen 2024 Sdílet Vloženo 27. Červen 2024 Rád bych se zeptal, zda jste někdo neřešil úpravu USB konektoru u zrcátka, aby se po vypnutí zapalování nevypínala? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 27. Červen 2024 Sdílet Vloženo 27. Červen 2024 Ak chceš s kamerou nahrávať aj keď auto parkuje, rieši sa to spôsobom, že sa kupuje kamera, ktorá podporuje parkovací režim a predáva sa k nej trojžilový hardwire kit, ktorý sa zapojí do poistnej skrinky, pričom pri správnom zapojení kamera vie, kedy má byť spustený bežný režim nahrávania a kedy parkovací. Okrem toho niektoré hardwire kity majú na sebe aj nastaviteľné automatické vypnutie pri poklese napätia pod určenú hodnotu, aby sa nevybila baterka auta. Značky bez tejto možnosti to riešia nastavím priamo v menu kamerky (za mňa elegantnejšie riešenie). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petik17 Vloženo 28. Červen 2024 Sdílet Vloženo 28. Červen 2024 Ale pak musíš zabudovat kabel, proto sem se tomu chtěl vyhnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 28. Červen 2024 Sdílet Vloženo 28. Červen 2024 no upřímě, asi jednodušší řešení jako řešit úpravu napájení USB con zrcátka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zlamalovic Vloženo 5. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2024 Zdravim ve spolek. Na základě xx recenzí jsem pořídil také Lamax T10, zapojil kabelem usb-c kamera a usb hranaté druhý konec+redukce z hranatého usb na usb-c. Píchl jsem to ve fabii IV do usb-c zdířky u zpětného zrcátka a napájení funguje. To se ovšem nedá říct o GPS. Jakmile ale kameru vezmu a zapojím do jakéhokoliv jiného usb-c v autě, tak se GPS rozchodí. Nemáte nějakou informaci nebo zkušenost že by “céčko” u špíglu bylo o něco ošizený? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 5. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2024 Mám to zapojený stejně a kamera funguje včetně GPS. Měl jsem obavy z vyhřívání okna, jestli ta fólie nebude moc odstiňovat signál GPS, naštěstí to funguje. Mimochodem takhle přes redukci USB-C / USB-A je jediný způsob, jak se mi to povedlo rozchodit. Na stole z nabííječky fungovaly i jiné kabely (ne všechny) ale v autě už žádný z nich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.