Přejít na obsah

Tempomat a klakson nefungujú - po reštarte auta áno

Mino - TATRY

Doporučené příspěvky

Chápem chlapci. Aj ja pôjdem tou cestou. 

Je to podľa mňa presne ten problém - zima a stará baterka. V lete to nie je problém. 

Len by som rád vedel, ktorú podvolantovku/krúžok použili. 

Mám totiž možnosť si pozháňať niektoré diely za lepšiu cenu. 

Vďaka. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 6 měsíců později...
On 1/29/2024 at 2:12 PM, r_e_n_e said:

Akú verziu páčky ti dávali? 

Odvtedy máš kľud? 

Máš tú istú baterku? 

Ahoj, sorry, davno som tu uz nebol.

Ano, problem to vyriesilo natrvalo, baterku som nemenil, resp. menil som ju teraz na zaciatku augusta.

Verziu packy neviem. 

Editováno: , autor: raymon88
Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Ahojte, robí mi to tiež posledné dve zimy/čiastočne podzim, je to úplne na prd, už som zažil docela dosť nebezpečných situácií keď som potreboval trúbiť a kde nič tu nič 😞

Dosiaľ mi fungoval trik, že som vypol motor, počkal, znovu naštartoval a klaksón potom fungoval v pohode. Teraz to už nejde ani takto.

Nemáte niekto TPI na toto? Mám ešte Superba rok v predĺženej záruke, tak by som na nich v autorizáku vyrukoval rovno s TPI. Keď nič, tak asi poriešim novú baterku, ale tú som menil pred 2 rokmi na jar. Ach smutné, serie sa ten Superb čoraz viac a viac...

Odkaz ke komentáři

Chlapi, je to jen problém vybité baterie. Po krátké jízdě, kdy se ti baterie trochu nabije tak po vypnutí motoru a novém startu to už jede.

Bohužel musí se motor vypnout a znovu nastartovat, i když se baterie během jízdy nabije, ale bylo nastartováno s nefunkčním tempomatem a klaksonem, tak ty se aktivují až při následném startu.

Odkaz ke komentáři

Nie som si istý, či je problém primárne v autobaterke. Nechal som nabíjat od včera rána do dnes skoro 24h, a chová sa to stále rovnako. Naviac, je to strašne divné, keď klaksón funguje pri vypnutom motore a nefunguje pri zapnutom. Ako workaround áno, podržím dlhšie naštartovaný motor, vypnem, zapnem zapaľovanie a zapnem tempomat a naštartujem motor, tak v jednom z 5 prípadov klaksón nabehne aj pri naštartovanom motore - ale robiť toto pri každom štarte je fakt mimo.

Odkaz ke komentáři

Už si nepamatuju jestli jsem to četl tu na fóru nebo někde jinde ale co vím tak existovala řada podvolantových kroužků (možná výrobce), kde pokud došlo k poklesu většímu poklesu napětí (startování, slabá baterka atd) tak se kroužek přepl do nějakého šetřivého stavu a vyřadil některé své funkce bez vyhození chyby, neexistovala na to SW úprava, servis to řešil výměnou za jiný podvolantový kroužek.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...