Publikováno Leden 19, 20241 r Ahoj, aktuálně mám ve své Fabii Bolero MIB1, takže pouze MirrorLink, bez kamery, bez DAB (myslím, že je to 819). Mám možnost za rozumnou cenu koupit jednotku na Bolero 842C, tedy z Octavie s MIB2.5. Moje otázka zní, jestli si bude tato jednotka rozumět bez nějakých rozsáhlých úprav s továrním displejem, protože do téhle generace se montovaly pouze MIB2. Díky za odpovědi a rady.
Leden 20, 20241 r Pújde to tam má to ale vyhřešit ochrana komponentů potom antény, přizpůsobit jednotku k autu.
Leden 20, 20241 r no 842B sa pre F3 bezne pouzivali. 843C by mal byt novsi rocnik 842C - https://www.oemvwshop.com/5q0035842c-control-unit-for-information-electronics-with-radio-bluetooth-and-sd-cd-drive-p1533592/ 842B - https://www.oemvwshop.com/5q0035842b-control-unit-for-information-electronics-with-radio-bluetooth-and-sd-cd-drive-p1440514/ antenu treba doplnit iba tu pre DAB mal by si to vediet ja jednoducho vyskusat. rozober schranku pred spolujazdcom, vyber terajsiu jednotku, z konektora odpoj CAN linku, pripoj novu a zapni manualne tlacidlom bez zapalovania. jednotka by sa mala zapnut a displej fungovat. mozno ta obmedzi na funkciach, ale svietit bude samozrejme ak to chces v aute na trvalo, nutna online ochrana komponentov a pred tym zapojena CAN linka!
Leden 20, 20241 r Hlavně je otázka "proč by to někdo dělal", pokud je důvodem zprovoznění SmartLink, tak to nepomůže, protože tato funkce je zamknutá v autě (není to věc jen MIB jednotky). Bohužel u Bolera odekmnutí dnes už není téměř možné. V těchto případech je lepší jít cestou Amundsenu/Columbusu které používají jiný HW a odemknutí u nich možné je.
Leden 20, 20241 r Můj příběh je stejný jako ty měl jsem taky jednotku co nic neuměla . Otázka byla co chci DAB ne zbytečné ( pokrytí bída a řešit anténu ) navigace Amundsen (řešit zase anteny, hlavně řešit aktulizace map) + diplej je jiné ovládaní zbytečně drahé radči navigaci v mobilu pořád aktuální . Výsledek jednotka 840C umí vše co chci . Hlavně umí zrcadlení mobilu + hlasové ovládání . Starou jednotku ven novou tam vyhřešení ochrana komponentů , adaptace jednotky . Je každého věc pro co se rozhodne .
Leden 20, 20241 r Fotka z mého auta: takže odpověď je - Ano, 842C funguje bez problémů i s původní jednotkou LCD. Jediný problém může být dnes ta aktivace SmartLinku, u Amundsenu to jde skoro "doma na koleni", u Bolera je to o něco složitější. Ochrana komponent nebo sladění kódování jsou potom už jednoduché věci. Ohledně Amudsenu, tak GPS anténu taky nemusí řešit, pokud NAVI nebude používat. A i Amundsen lze provozovat s panelem Bolera, tedy není třeba jeho výměna.
Leden 25, 20241 r Autor V 20. 1. 2024 na 12:38, Volvak napsal: Můj příběh je stejný jako ty měl jsem taky jednotku co nic neuměla . Otázka byla co chci DAB ne zbytečné ( pokrytí bída a řešit anténu ) navigace Amundsen (řešit zase anteny, hlavně řešit aktulizace map) + diplej je jiné ovládaní zbytečně drahé radči navigaci v mobilu pořád aktuální . Výsledek jednotka 840C umí vše co chci . Hlavně umí zrcadlení mobilu + hlasové ovládání . Starou jednotku ven novou tam vyhřešení ochrana komponentů , adaptace jednotky . Je každého věc pro co se rozhodne . Já bych rád měl i DAB+, protože v mé oblasti je pokrytí kvalitní a kvalita zvuku je úplně jinde než FM. Navigace by byla fajn, ale v klidu by mi stačily přes Carplay Google mapy..
Leden 25, 20241 r Autor V 20. 1. 2024 na 21:35, Martab napsal: Fotka z mého auta: takže odpověď je - Ano, 842C funguje bez problémů i s původní jednotkou LCD. Jediný problém může být dnes ta aktivace SmartLinku, u Amundsenu to jde skoro "doma na koleni", u Bolera je to o něco složitější. Ochrana komponent nebo sladění kódování jsou potom už jednoduché věci. Ohledně Amudsenu, tak GPS anténu taky nemusí řešit, pokud NAVI nebude používat. A i Amundsen lze provozovat s panelem Bolera, tedy není třeba jeho výměna. A fungují na C řadu i různé “nástroje”, co jsou různě na internetu pro MIB2 Standard? Abych nemusel kvůli aktivaci do servisu..
Leden 25, 20241 r Aktuálne vraj existuje možnosť inštalovania toolboxu aj do bolera a vcelku nedrasticky ako tomu bolo v minulosti. Niečo sa dá dohladať na drive2 u člena Iprot.
Leden 25, 20241 r Autor Myslíš ten jeho aktivátor? Ještě jsem s ním nepracoval, jen vím, že umí odemykat FEC kódy. Zvládá i odstranění ochrany komponent?
Leden 25, 20241 r před 3 hodinami, hasa3 napsal: A fungují na C řadu i různé “nástroje”, co jsou různě na internetu pro MIB2 Standard? Abych nemusel kvůli aktivaci do servisu.. Na toto asi neumím odpovědět, Bolero jsme měnil už několik let zpět a tehdy bylo třeba se napojit na základní desku co vím (nedělal jsme to já).
Leden 26, 20241 r Ochrany komponentů se zbavíš dvě způsoby ODIS a nebo hacknout(toolbox) to nedoporučují často to končí nefunkční jednotkou tímhle odstraníš jenom hlášku na displej ochrana komponentů ale chyba je pořád při každé diagnostice. Chyba v diagnostice.txt Upraveno Leden 26, 20241 r od Volvak oprava
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.