misa.jazz Vloženo 18. Března Sdílet Vloženo 18. Března Zdravím všechny. 2 dny zpátky jsem (si) měnil olej a zřejmě jsem přetáhl filtr, protože mi tam kape, ne moc, ale přeci. Otázka zní (možná bude filtr OK, pokud ho jen povolím, ale možná bude už pryč a musím vzít nový) - kolik koleje mi uteče, pokud budu chtít udělat pouze ten filtr? Vzhledem k tomu, že je nad vanou, tak počítám s tím co je ve filtru, plus něco málo kolem, ale nemělo by to být moc...máte někdo zkušenost? Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 18. Března Sdílet Vloženo 18. Března Kolik ti uteče oleje ti nikdo neřekne, ale asi bude nejjednodušší po dokončení operace zkontrolovat hladinu oleje a dolít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misa.jazz Vloženo 18. Března Autor Sdílet Vloženo 18. Března No řekne mi to někdo, kdo to dělal (jestli to je decka, litr...)🙂 Jasně, že budu připravený s dolitím, ale teď jsem tak na 3/4 (mezi ryskami), takže bych tipnul, že pod minimum nepůjdu, nerad bych dolíval 2 litry 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SROTTY Vloženo 18. Března Sdílet Vloženo 18. Března (editace) Vyteče max 2 deci. A filtr dotahuj pouze silou ruky, nikoli klíčem. Těsnící kroužek potři olejem. Editováno: 18. Března, autor: SROTTY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 18. Března Sdílet Vloženo 18. Března Nemělo by vytéct víc než bude kolem filtru a to je skoro nic, plus to co je natlačeno čerpadlem ve filtru . Čerpadlo nepojede, tak olej nemá jak téct. Pokud to budeš dělat na studeným motoru a budeš rychlý, tak ztráta bude minimální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 18. Března Sdílet Vloženo 18. Března Já bych tipnul lehce pod půl litru, když je naplněný filtr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 18. Března Sdílet Vloženo 18. Března Vymeniť olej znova motoru nepoškodí, aspon sa vyčistí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 19. Března Sdílet Vloženo 19. Března Jasně že to ničemu neuškodí, ale asi se ti dle všeho nehodí peněžence tazatele. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misa.jazz Vloženo 19. Března Autor Sdílet Vloženo 19. Března Skvělé, díky. Filtr jsem tedy utahoval klíčem (ne na krev, ale dost a ano, těsnící kroužek jsem čistým olejem promázl), ale nakonec jsem zjistil, že ani z filtru ani ze šroubu nic neteče, byl jsem včera pod autem. Někde mi jede něco jiného, čeho jsem si pravděpodobně dřív nevšiml (a dával jsem si velký pozor abych při nalívání oleje cáknul vedle, takže tam spíš ne, ale není to 100%...co dneska je 🙂 ). Nicméně filtr mám nový, tak uvidím, že bych povolil, vyměnil a dotáhl nový míň (nicméně jak říkám, neteče, takže možná není nutné). Mám vyfoceno, to bude asi na nové téma... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš Re Vloženo 24. Května Sdílet Vloženo 24. Května (editace) No při výměně oleje jsem pod výpustní šroub koupil novy měděný tesnici kroužek za 60 Kč... Nedotahnul jsem to momentakem, tak jsem chtěl mít větší jistotu ..jestli ti to neteče tam Editováno: 24. Května, autor: Lukáš Re Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SROTTY Vloženo 24. Května Sdílet Vloženo 24. Května Vždyť autor píše, že ani z filtru ani z výp. šroubu to není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš Re Vloženo 24. Května Sdílet Vloženo 24. Května Píše to dost zvláštně, že si není moc jistý, jestli něco nevylil při nalevání oleje mimo, což mi přijde zvláštní, pokud zjistil unik oleje později při kontrole, že zmiňuje i tuhle možnost.. takže pokud nevidí odkud to teče, ale je si jistej, že ne z výpustního šroubu ani z filtru , ale současně jako ne na 100 vylučuje vylití oleje mimo při nalevání- tak je takový trochu zmatený..tak proto bych nejdřív porešil, jestli utahnul výpustní šroub momentakem a vyměníl pod nim podložku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.