Přejít na obsah

2.0 TSI 195kW

hybca

Doporučené příspěvky

Je tu někdo kdo má tenhle motor? Předpokládám, že to má klasický startér, a že start/stop nefunguje ani zdaleka tak hezky jako u mildhybridní 1,5tsi kde je startérgenerátor v převodovce?

Mrzí mě koncernová politika že nerazí mildhybridy více a plugin hybridy jsou pouze slabé 1,5 s náhonem na předek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@capo v podstatě sis svým příspěvkem sám odpověděl... je to klasický motor na "tekuté dinosaury" bez "e-tec". 

Věřím, že to má nějaké opodstatnění, proč motor není jako mildhybrid, protože e-tec jistě snižuje spotřebu a  (flotilové) emise a kdyby to bylo tak jednoduché, že to tam jen "přilepí" ke stávajícímu motoru, tak by to dávali všude...

Taky bych to u svojí Rosničky ocenil. Ideálně i třeba možnost jet 3-5km čistě na elektřinu, ať nemusím budit všech 245 koní kvůli každému kousku.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Mám 2,0 TSI 4x4 v liftbacku. Dlouhodobou spotřebu od nového roku na 4000 km mám 7,5 l/100 km. Jezdím denně do práce 8 km tam a odpoledne 8 km zpět. Občas nějaké výlety, i na hory a ježdění po horách - vozil jsem týden lyžaře místo vleku - fronta a cena.

Nejnižší jsem dosáhl na trase 140 km 5,5 l/100 km. Jezdím trvale na Racing. Ráno si motor předehřeju nez. topením. Zimní gumy 215/55-17 Continental 870 P, letní 235/45-18 Goodyear F1 - 6. stop-start zapnutý, ale málokdy se motor vypne - asi se nesplňují podmínky pro vypnutí (nabití baterky atd.)

Odkaz ke komentáři

Ahojte, rad by som sa spytal tych, co maju tento motor, ako na tom boli o spotrebou pocas zabehu? Superb 4 2.0 TSI 4x4 liftback v L&K mam par tyzdnov. Zatial mam najazdenych len nieco malo cez 1000km, ale so spotrebou som teda niekde uplne inde ako hodnoty uvadzane v testoch resp v prispevku vyssie. Priemerna spotreba je zatial cca 13,4l/100 km jazdena cisto v bratislavskej premavke (ranna a poobedna zapcha). Raz som bol mimo mesta, kombinacia dialnice a okresiek bola 8,4. Okamzite ako som sa vratil do mesta islo to vyrazne hore. Ked si zobrazim aktualnu spotrebu, aj pri uplne jemnom pridani v kolone (alebo semafore) v meste pravidelne ukazuje 40,2l. A to jazdim zatial velmi setrne, bez kickdownov a pod. Tych uvadzanych 7,5 l/100km si fakt neviem predstavit ako sa dalo spravit. A to som bol doteraz zvyknuty jazdit ovela agresivnejsie - presiel som z Lexusu GS450h. Inak som s tym autom uplne spokojny, az na tu spotrebu je jedine naozaj velke minus ta 360-kova nekvalitna kamera a hlavne zobrazenie toho virtualneho auta na nej, ktore je tak o 1/3 vacsie ako realna velkost auta. Dopredu dakujem za odpoved.

Odkaz ke komentáři

Ja mam aktualne najeto asi 800 km. Snazim se auto zajet, takze jezdim klidne a vicemene mimo mesto. Kolon jsem zatim moc nezazil. Aktualni prumer mam 8,1. Verim, ze ve meste to bude tak 10 a celkovy prumer cekam tak 8,5. Uvidime, treba to po par tisicich pujde jeste dolu. Souhlasim, ze kamera je opravdu velke zklamani. Ve trojce jsem mel jenom senzory a parkovalo se mi s tim lip. Tohle strasne zkresluje.

Editováno: , autor: bobesh
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...