Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jestli to někdo sledujete, jakou máte reálnou rychlost na tachometru, vůči, např. radaru u silnice? Mně tachometr podměřuje tak o 7km/h. Když mám na tachometru 50, tak vidím na měřeném úseku, že jedu 43km/h. Vím, že je tam nějaká tolerance, ale četl jsem, že u novějších aut by to mělo být přesné.. Kola a gumy mám originál - 17". Když jedu se spuštěným Travel Assistem, tak je to ve městech děsný vopruz jet 43km/h...  Hlavně tedy i pro řidiče jedoucí za mnou..😒

Vloženo (editace)

Porovnával by som skôr s GPS v telefóne (aj keď u nich býva tiež rozdiel 1-2 km/h), než so stacionárnym radarom pri ceste. Často totiž vidím, že idem konštantnou rýchlosťou a ako sa blížim k radaru, rýchlosť sa na radare mení, takže moc presné to asi nebude.
Ďalšia vec, ktorú musíš brať do úvahu, je to, že tak ako aj iné autá, aj Karoq je homologovaný s niekoľkými veľkosťami kolies a pneumatík. Všeobecne sú si veľkostne (čo sa týka priemeru/obvodu) podobné, ale malý rozdiel tam vždy je a možno práve tvoje 17" sú tie, ktoré sú trochu menšie oproti ostatným homologovaným veľkostiam, t. j. na rovnaký počet otáčok kolies ujdeš menšiu vzdialenosť/máš menšiu reálnu rýchlosť.
Nakoniec musíš ešte myslieť aj na opotrebenie pneumatík. Nová pneumatika má dezén okolo 7-8 mm, niektoré zimné aj 10 mm. Ak je pneumatika zjazdená, povedzme na 2 mm, tak z celkového priemeru kolesa môže chýbať až 10-16 mm, čo je tiež dosť veľa a zníži ti to reálnu rýchlosť na daný počet otáčok kolesa.

Editováno: , autor: e1.
Vloženo

Radary neber jako měrnej.  Ty pro jistotu ukazujou víc než skutečně jedeš. Alespoň co mám srovnání těch co okolo jezdím. Porovnání cejchovanej tachograf náklaďáku, 2x telefon mapy.cz a 2x telefon s googlemaps . Vše pěkně na palubě vedle sebe.

Vloženo

Tak kamarád z PČR "zdefraudoval" na zkoušku jejich kalibrovaný lidar a dělá to u naší Karkulky přesně 6 km/h navíc oproti jejich 50. Takže nastavuji v obci 57 a je to i s jejich tolerancí, myslím že je to 3 km/h. Letní a zimní rozměr pneu neřeším.....

Vloženo

Díky za reakce.. Mně se jedná hlavně o to, jak jsem psal, že jak kamera v autě zaregistruje obec, tak při zapnutém Travel Assistu automaticky sníží na tu 50km/h... Takže nemusím mít strach z překročení rychlosti... Akorát mě štve, že nejedu 50, ale 43.. A vím, že když jedu bez asistenta, tak na tachometru mám 56 abych reálně jel těch 50 km/h...  A zatím, co jsem porovnával stacionární radary s rychlostí, co ukazuje GPS, tak to většinou sedí +- 1km... Ale asi se s tím nedá nic dělat a musím se s tím smířit... 😒

Vloženo

U Karoqu to proměřuje opravdu dost, při 130 už je to kolem 10km/h... Boužel Karoq je v tomto asi nejhorší (aspoň 2WD, 4x4 má větší průměr kol, tak to možná bude jinak). Přesně ukazují až nové modely dle nové homologace (od Scaly/Kamiqu později), bohužel u starších modelů toto "nenapravili" ani v rámci FL...

• o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...