Přejít na obsah

Svítí EPC


Salda03

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

dnes mi opět na mé trojkové Fabii 1.0tsi (nájezd 49k) začalo svítit EPC na dashboardu. Již se mi to za poslední tři měsíce stalo třikrát. Vždy to začne svítit a po pár dnech svítit přestane. Nevšiml jsem si žádné změny výkonu (byť i nepatrné), světla brzd fungují normálně. Jediné, čeho jsem si všiml je, že tato varovná EPC kontrolka začne svítit pouze v případě, když je venku neskutečné vedro, na auto praží a já po startu zapnu klimatizaci naplno. 
Popíši situaci - neskutečné vedro. Zapnu motor, klimatizaci a po pár minutách vyrážím. Po ujetí cca 500m mi začne svítit kontrolka EPC. Dojel jsem do cíle. Ráno sednu do vozidla, zapnu motor ale klimatizaci nezapínám (není potřeba, není vedro), kontrolka EPC po startu stále svítí. Jakmile ale ujedu znovu cca 500m, kontrolka svítit přestane. Takto se to opakovalo dvakrát, kontrolka přestala vždy svítit na stejném místě (parkuji vždy více méně na stejné pozici). 
Je dost možné, že klima s tím nemá nic společného. Jsem laik a nedovolím si říct, že autům rozumím, nicméně je to něco, co jsem vypozoroval. Vždy kontrolka začla svítit pouze, když bylo obrovské vedro a já zapl klimu naplno. 
Nevíte někdo, co toto může způsobovat? Samozřejmě bych mohl zajet do servisu a udělat diagnostiku, ale upřímně dva tisíce jsou dva tisíce. Pokud s tímto má někdo zkušenosti, tak budu rád za jakýkoliv nápad. 
Ještě mě možná napadla baterie. Na vozidlo praží celý den a ona to taky nemusí snášet, těžko říct a prosím Vás o jakoukoliv radu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Svítí EPC

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...