krystofb Vloženo 30. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2024 Ahoj, nepodařilo se mi nikde dohledat info k optickému parkovacímu systému (podle manuálu "pomoci při parkování") u superbu II, tak bych rád zkusil zdejší zkušené majitele Zvažuji koupi superba a jak koukám po inzerátech, všiml jsem si, že i když mají auta 12 parkovacích senzorů, v některých případech OPS ukazuje 360° záběr (viz foto), někdy ale ukazuje jen 8 senzorů, tzn. před autem, za autem, ale strany neukazuje (viz druhé foto). Obě auta mají parkovacího asistenta. Moje otázka je - lze například podle stupně výbavy poznat, jestli auto využívá všech 12 senzorů a ukazuje 360°, nebo využívá jen 8 z 12 senzorů a ukazuje jen vepředu a vzadu, boky ne? Je v takovém případně možné dodatečně aktivovat 360° OPS? Předem děkuji za všechny postřehy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 31. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2024 Je to jednoduché, rozlišují se 3 stupně. Pomoc při parkování PDC vzadu - 4 senzory. Pomoc při parkování PDC vzadu a vpředu - 8 senzorů. Parkovací asistent PLA - 12 senzorů. Dodělat jde vše, v nárazníkách jsou vyznačena místa, kde vrtat. Co bude asi potřeba, tak čidla, svazky, tlačítko, řídící jednodku PLA a maxidot, pokud není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lifestyle Vloženo 31. Červenec 2024 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2024 Zas tak jednoduché to není. U PLA může být 10 nebo 12 senzorů podle generace PLA. Problém se zobrazením 360° OPS by měl jít vyřešit softwarově (upgrade RNS či kódování). Každopádně 4 boční sektory na OPS jsou vždy fiktivní. Ad dodatečná montáž - pokud vím, tak místa k vrtání nejsou označena u zadních bočních. Jinak dost často to chce i novou jednotku ABS, zadní čidla ABS, diskuze k tomuto je hodně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krystofb Vloženo 5. Srpen 2024 Autor Sdílet Vloženo 5. Srpen 2024 Nejde mi o to dodělávat samotné senzory, jenom aktivovat 360° OPS u auta, které už má 12 senzorů z výroby. Viz například tenhle inzerát: Škoda Superb L&K 2.0TDi 125kW*4x4*DSG*NAVI* (tipcars.com) Auto má 12 senzorů, má to PLA, ale OPS ukazuje jen 8 senzorů, je to vidět na obr. 17. Představoval bych si, že by mohla stačit SW úprava, aby OPS ukazoval 12 senzorů, respektive ten 360° pohled. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 5. Srpen 2024 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2024 Nemám zkušenost z SII, ale u novějších aut se ty "boční senzory" zobrazují až když se autem popojede. Ty boční se při zařazení R nezobrazí a až postupně se "načítají" při pohybu auta. Možná nějaké Youtube video by mohlo napovědět, zda je to tak i u SII. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krystofb Vloženo 7. Srpen 2024 Autor Sdílet Vloženo 7. Srpen 2024 Díky Martab za odpověď, tohle by dost vysvětlovalo. Nepodařilo se mi najít video zrovna pro SII, ale u novějších aut to vypadalo přesně, jak píšeš. Snad se mi do rukou dostane nějaký sup, abych to ověřil dám pak vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo 7. Srpen 2024 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2024 (editace) U novějších S2 a dalších soudobých modelů s PLA 2.0 (12 senzorů) by to mělo boční senzory zobrazovat pořád. I náš stárnoucí služebák (MR 2014) to přesně tak má. U novějších modelů je to, jak píše @Martab. Pokud ale vím, je to omezené verzí SW jednotky RNS 510 a starší z dob PLA 1.5 (10 senzorů) to ještě neuměly. Stav, kdy má auto 12 senzorů, ale strany neukazuje, by mohl nastat, pokud není původní RNSko. Kradlo se to ve velkém a je možné, že si třeba bývalý majitel obstaral starší kousek z bazaru. Nebo to prostě jen nebude po výměně správně nakódované. Bez diagnostiky u konkrétního kusu jen těžko hádat. Ještě mě pak jedině napadá, že by od určitého data výroby mohlo být chování OPS jako u novějších modelů. Ale všechny auta, které jsem s touto výbavou řídil, měly boční linky pořád viditelné... 🤔 Editováno: 7. Srpen 2024, autor: VeteranChild 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.