Přejít na obsah

Auto se třepe při jízdě


Lucie5868

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

bohužel již více než rok řeším u své Octavie III 2.0 tdi 170k najeto problém s vibracemi auta. Myslím ze to jde od podvozku vepředu. V minulosti jsem řešila volant nahnutý doleva a zjistili mi zkřivenou pevnou zadní nápravu od předchozího majitele (auto by ale nemělo být bourané). Volant při jízdě  drží. V autorizaku to vyřešili tak, že mírně vyrovnali rozdíl úpravou hodnot na přední nápravě. 
Zhruba před rokem (06/23) se mi ale objevili vibrace do podlahy, které začínali asi na 80km/h a ustali tak ve 110 km/h. Nyní se to děje už tak od 40 km/h s ustane to tak ve 120 km/h. Pri rychlé jízdě na dálnici jakoby se ty vibrace utlumily. Je to jako když jedete po nerovné silnici, přestože nerovnosti na silnici zas tak výrazné nejsou. Jde to do podlahy, ale mám pocit že z toho vibrují už i sedačky. Vibruje to bez ohledu na to, zda jede auto na volnoběh, brzdi nebo je v záběru. Zkoušela jsem kola, vyměnila jsem mírně nakopnuté kolo za jiné a také jsem dala komplet nove pneu. Bohužel to problém nevyřešilo. V autorizáku mi přijde, že už nevědí (bylo to tam asi 3x a nikdy s tím nic nevymysleli). Jediné, co mi řekli, že mám již horší stav tlumičů, ale že to ještě není nejhorší. Mohla by to být příčina? V autorizaku si to spis nemysleli. Uvažuji, že bych to teď vzala do obyčejného servisu, kde budou mít možná větší snahu najít příčinu. Upřímně za to ale nechci zaplatit příliš mnoho peněz. Pokud by byla oprava příliš nákladná, raději auto prodám. 
Mate prosím někdo nějaké tipy, čím by to mohlo být? Případně nevíte o nějakém servisu, kde by si s tím poradili? 
Dekuji za případné rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...