Přejít na obsah

Automatické vyhřívání volantu při nízké teplotě

gambaboi

Doporučené příspěvky

Ahojte,

neviem či sa to viac hodí do sub-fóra Elektrika alebo Infotainment, napíšem to sem.

Skúšali ste už niekto nastaviť automatické vyhrievanie volantu a predných sedadiel po naštartovaní na základe nízkej vonkajšej teploty? Klimatizácia -> Nastavenia -> posledné 3 funkcie.

Automatické vyhrievanie volantu sa mi zapne vždy iba na úroveň 1/3 aj keď nastavím 2/3 alebo 3/3. Pri automatickom vyhrievaní sedadiel takýto problém nie je. Tam to funguje korektne.
Skúšal som už resetovať/vypnúť/zapnúť/rôzne kombinácie nastavení ale vyzerá, že je to softvérová chyba.

Môžete to niekto potvrdiť? Prípadne ak ste to ešte neskúšali, tak vyskúšať? Infotainment mám vyaktualizovaný.

Diky.

image.thumb.jpeg.5e6fbd7c01a684c413fea693c0cd0435.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možné to určite je, asi počkáme na ďalšie reakcie. Každopádne diky za feedback.

Auto mám krátko a mínusové teploty ešte poriadne neboli, ale keď nastavím sedadlá na 1/3, tak sa zapnú na 1/3 a keď nastavím na "2" (alebo "3"), tak sa zapnú na "2" (alebo "3") nezávisle od reálnej vonkajšej teploty. 🤷‍♂️

Akurát ten volant sa vždy zapne iba na "1" nezávisle od nastaveného "levelu".

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Měl jsem vždycky nastavené automatické zapnutí na úroveň 1. Někdy v posledních dnech se auto rozhodlo, že nastavení mi ponechá, ale bude to zapínat na úroveň 2. Ovšem těžko říct, jak to je, protože sice na displeji svítí dvě čárky, ovšem když to chci vypnout, stačí tlačítko zmáčknout jednou a hned je to vypnuté.

Odkaz ke komentáři

2 hours ago, kjus said:

Měl jsem vždycky nastavené automatické zapnutí na úroveň 1. Někdy v posledních dnech se auto rozhodlo, že nastavení mi ponechá, ale bude to zapínat na úroveň 2. Ovšem těžko říct, jak to je, protože sice na displeji svítí dvě čárky, ovšem když to chci vypnout, stačí tlačítko zmáčknout jednou a hned je to vypnuté.

Nebol nejaký OTA sw update v posledných dňoch?

Lebo celú zimu sa mi to zapínalo na 1/3 bez ohladu na teplotu (mali sme tu -6°C až +10°C) aj napriek nastaveniu na úroveň 3.

Ale akurát teraz cez víkend mi to raz hodilo na 3/3 pri štartovaní a presne ako píšeš - na jedno zmáčknutie to aj vyplo (namiesto zníženia na 2/3).

Mám pocit, že programátori niečo menili, ale stále to funguje nejak chaoticky, resp. ja v tom nevidím logiku/vzorec.

Odkaz ke komentáři

To nemůžu potvrdit, s autem teď týden jezdila žena a tuhle informaci z ní už nikdo nikdy nedostane.

Nicméně zkusil jsem to nastavit na spínání na stupeň tři a opět se to zapnulo na dvojku, opět s tím podivným chováním (vypnutí po jediném stisknutí). Nemám s tou funkcí dost zkušeností na to, abych poznal, jak to topí reálně.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...