Přejít na obsah

1.0 TSI 81kw Škoda Scala - Elektrický nastavovač na sací straně

kubatron

Doporučené příspěvky

Dobrý den, mám dotaz ohledně motoru 1.0 TSI 81kw Škoda Scala.

Našel jsem, že teče/prosakuje olej přes Elektrický nastavovač na sací straně. 

Chci se tedy zeptat zda nevíte jak nákladná bude oprava?

Našel jsem totiž, že některé tyto motory s tím mají problém a že se to musí nechat opravit přes speciální nástroj v autorizaku. Akorát nemám ponětí v jaké cenové relaci se to pohybuje. Je to na autě, které plánuji koupit. A rozhoduji se jaký je to problém.

PS: ve videu pan Vaculík o tom problému mluví. Cca od 12min10s

https://youtu.be/WQRBS3y0fvU?si=pUJz4Hv9r_8bTP9o

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Chtěl jsem si o tomhle něco najít a našel jsem problém s únikem oleje, ale přes povolené šrouby řemenice vačkové hřídele. Těch případů jsem během chvilky v rámci koncernu našel příliš mnoho. Má někdo nějaké info, jestli je to problém jen některých ročníků? V sekci FIII je o tom vlákno, ale o tom nastavovači jsem nic nenašel.

Editováno: , autor: vormen
Odkaz ke komentáři

@vormenAk sú to skrutky pod takou krytkou na boku motora. tak 2t dozadu sme to so susedom kontrolovali na jeho synovej rapidke. To je ďalší vyhnitý problém, čo neriešili so zvolávačkou či kontrolou, ktorý sa vyskytuje pri 1litroch.

On to mal dotiahnuté, jeho švagor nie a odniesla si to jeho peňaženka následne po záruke.

Vieš si to doma skontrolovať. Krytka je pod saním. 3 torxi a dve vycvakávacie spony. Dá sa dať dole bez toho aby si demontoval sanie. 

Torx T20 tuším a 5min práce.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...